Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Megjelent a BORKNAGAR új albuma, a 'True North' - bemutatták a 'Voices'' című dal videoklipjét


2019-10-01

A norvég avant-gárd / extrém metal banda következő albuma 'True North' címmel jelent meg, a Century Media Records / Sony Music gondozásában, 2019. szeptember 27-én.

A Borknagar 'True North' albumát ezúttal is a neves Jens Bogren hangmérnök keverte és maszterizálta, a svéd Fascination Street Stúdió falai között.

A Borknagar alapítója / gitárosa, Øystein G. Brun így nyilatkozott: "Kétségkívül fantasztikus élményen vagyunk túl, és izgatottan várjuk már, hogy bemutathassuk nektek új albumunkat. Nagyjából két évet töltöttünk dalszerzéssel, stúdiózással és produceri munkákkal a 'True North' album kapcsán, és rettentően büszkék vagyunk arra, amit elértünk. Az egész banda nevében mondhatom, hogy sikerült a végletekig feszegetni zenei határainkat, eközben azonban gyökereink még mélyebbre kerültek a fagyos északi talajban. Ez a banda eddigi legváltozatosabb, legerőteljesebb és leggrandiózusabb albuma - effelől ne legyen kétség!".

A szeptember 27-én megjelent 'True North' alább látható borítóját Thor Erik Dullum és Marcelo Vasco készítette.

A tracklista:
01. Thunderous
02. Up North
03. The Fire That Burns
04. Lights
05. Wild Father's Heart
06. Mount Rapture
07. Into The White
08. Tidal
09. Voices
10. Wild Father’s Heart (instrumentális demó-változat) [bónusz track]
11. Up North (demó-változat) [bónusz track]

Az új album megjelent többek közt limited digipak CD-n (2 bónusz dallal) és limitált bakeliten is. A rendelésről itt lehet bővebb infókat találni.

Az első ízelítő, a 'The Fire That Burns' című szám itt elérhető:

Újabban közzétették az 'Up North' című szám hivatalos videoklipjét is, amit a híres román művész, Costin Chioreanu (Twilight13Media) állított össze:

A harmadik videoklip a 'Voices' című számhoz készült, Lars A. Nedland és Alexander Olsson (RedinkFrame) rendezésében.

A Borknagar 2018-ban vált meg Jens F. Ryland gitárostól, aki helyét Jostein Thomassen (Fracture, Viper Solfa, Profane Burial) vette át. Ryland első körben 1997 és 2003 között; majd 2007-től 2018 januárjáig volt a Borknagar gitárosa. Ő játszik a banda 6 nagylemezén; köztük a legutóbbi, 'Winter Thrice' című albumon is, ami 2016 januárjában jelent meg, a Century Media Records jóvoltából.

Emellett dobos poszton is változás történt a 'Winter Thrice' megjelenése óta: Bjørn Dugstad Rønnow (Maahlas, Profane Burial, Viper Solfa, ex-Trail Of Tears) vette át a dobverőket, miután Baard Kolstad egyéb elfoglaltságaira hivatkozva kilépett a bandából.

Thomassen, Rønnow és az alapító Brun mellett továbbra is Lars A. Nedland billentyűs-orgonista és ICS Vortex basszusgitáros-vokalista alkotja a Borknagar jelenlegi felállását.

Hamarosan közzéteszik a 'True North' album és a lemezbemutató turné részleteit...


Megjelent a BORKNAGAR új albuma, a 'True North' - bemutatták a 'Voices'' című dal videoklipjét
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás