Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DEMONICAL - nyáron indulnak európai turnéra új frontemberükkel a svéd death metalisták


2020-01-11

A svéd death metal banda nemrégiben szakított énekesével, Alexander Högbom-mal (October Tide).

Högbom mindössze egy stúdióalbumot (2018 - 'Chaos Manifesto') rögzített a bandával; az idei Scandinavia Deathfest koncertje után azonban bejelentette távozását. A Demonical 2019 novemberére találta meg Högbom utódját; méghozzá Christofer Säterdal személyében.

Martin Schulman basszusgitáros az alábbiakat közölte az ügy kapcsán: "A Demonical és Alexander Högbom énekes útjai különváltak, mindenféle rosszmájúság és dráma nélküli módon. Erre már fel voltunk készülve egy jóideje; lévén Alexander már öt hónappal ezelőtt értesített minket a döntéséről, nem sokkal a Scandinavia Deathfest 2019-es koncertünk után. Tiszteletben tartjuk Alex döntését; egyúttal köszönetet mondunk neki a bandában töltött éveiért; és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, tartogasson az bármit is számára. A Demonical énekese ezentúl Christofer Säterdal lesz. Christofer már bebizonyította kvalitását és elkötelezettségét más-más bandákban - köztük a svéd viking-metalista Fimbultyr zenekarban. A nyár folyamán rendszeresen próbáltunk - ezek a közös zenélések pedig megersítettek minket abban, hogy Chris a megfelelő ember erre a pozícióra. Az előttünk álló ösvény dicsőséggel van kikövezve!".

Säterdal 2019. november 14-én mutatkozott be a Demonical színeiben, egy stockholmi koncert alkalmával. Ezután a banda Brazília felé vette az irányt: a Brazil Ablaze Tour december 5-én vette kezdetét, Manaus városában. Emellett a tél folyamán a csapat felveszi soron következő nagylemezét; a 'Chaos Manifesto' folytatását. Az egyelőre cím nélküli, új album várhatóan 2020 nyarán jelenik meg, az Agonia Records kiadó révén.

Mint most kiderült, 2020 júliusában a Demonical a Mystifier zenekar társaságában turnézik Európában. A körút beosztása az alábbi plakáton olvasható.


A svéd death metal banda legutóbbi, ötödik nagylemeze, a 'Chaos Manifesto' 2018. március 23-án jelent meg, az Agonia Records jóvoltából. 

A Demonical a 2006-ban feloszlott Centinex hamvaiból állt össze; azóta pedig védjegyükké vált brutális, egyben dallamos death metal zenéjüket zúdítják a hallgatóságra. Legutóbbi albumuk, a 'Chaos Manifesto' testamentuma a zenekar eddigi munkásságának. Közel öt év telt el legutóbbi teljes értékű albumuk, a 'Darkness Unbound' megjelenése óta, de a banda - amit immáron egy prominins hörgős, Alexander Högbom (October Tide, Centinex) vezet - továbbra is a hagyományos ösvényt követi a death metal-színtér erdejében.

Kezdve az 'A Void Most Obscure' című nyitó-tétellel, át a dallamos, középtempós himnuszokon ('Towards Greater Gods', 'Välkommen Undergång' - ami egyébként a banda első svéd nyelvű dala), egészen a 'Nightbringer' című záró-nótáig, a Demonical ismét bebizonyítja, hogy a szcéna egyik legmeghatározóbb bandája.

Martin Chulman basszusgitáros elmondta: "A 'Chaos Manifesto' olyan új elemeket is magán visel, melyekkel a banda korábban még sosem kísérletezett. Most egy díjnyertes svéd producerrel dolgoztunk; így totálisan magabiztosak vagyunk a minőségi album-hangzást illetően - ami itt-ott a régebbi kiadványaink hangulatát idézi. Igyekeztük újabb szintre emelni a Svéd Death Metal Sötétséget...".  

A 'Chaos Manifesto' rögzítése a 2017-es év folyamán zajlott. A keverés és a maszter Karl Daniel Lidén (Terra Tenebrosa, Cult Of Luna, Katatonia) nevéhez fűződik. A lemezborító Karmazid (Urfaust, Wolfbrigade, Blaze of Perdition) műve. Vendégként énekel az albumon az Alfahanne frontembere, Pehr Skjoldhammer.

A tracklista:
01. A Void Most Obscure
02. Towards Greater Gods
03. Sung To Possess
04. Välkommen Undergång
05. Torture Parade
06. From Nothing
07. Unfold Thy Darkness
08. Death Unfaithful
09. Nightbringer" (digipak CD bónusz track)

Lentebb a teljes lemez meghallgatható; a 'From Nothing' című szám pedig szöveges videó formájában is elérhető, amit a Svart Design munkatársa, Pablo Rodrigues rendezett, ízelítőképpen az rendeléshez, amit itt lehet leadni különféle formában. Októberben megjelent a 'Sung To Possess' dal "VHS-stílusú" videoklipje is.

A banda tavaly áprilisban mutatta be legutóbbi énekesét, Alexander Högbom-ot (akit többek között az October Tide és a Centinex frontembereként ismerhettek), egyben nyilvánította hivatalos taggá az eddig session-zenészként dolgozó Eki Kumpulainen gitárost és Kennet Englund dobost. Mellettük a két alap-tag, Martin Schulman basszer és Johan Haglund ritmusgitáros alkotja a jelenlegi felállást.

A Demonical aktuális turné-beosztása itt érhető el.

A Demonical legutóbbi lemeze, a 'Black Flesh Redemption' című EP - amiről bővebben itt írtunk - 2015 áprilisában jelent meg, az Agonia Records jóvoltából.


DEMONICAL - nyáron indulnak európai turnéra új frontemberükkel a svéd death metalisták
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás