Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DEMONICAL - új albumot rögzítenek és novemberben európai turnéra indulnak a svéd death metalisták


2020-07-23

A svéd death metal banda nemrégiben szakított énekesével, Alexander Högbom-mal (October Tide); most pedig új albumot rögzít az új felállás.

Högbom mindössze egy stúdióalbumot (2018 - 'Chaos Manifesto') rögzített a bandával; a tavalyi Scandinavia Deathfest koncertje után azonban bejelentette távozását. A Demonical 2019 novemberére találta meg Högbom utódját; méghozzá Christofer Säterdal személyében.

Martin Schulman basszusgitáros korábban az alábbiakat közölte az ügy kapcsán: "A Demonical és Alexander Högbom énekes útjai különváltak, mindenféle rosszmájúság és dráma nélküli módon. Erre már fel voltunk készülve egy jóideje; lévén Alexander már öt hónappal ezelőtt értesített minket a döntéséről, nem sokkal a 2019-es Scandinavia Deathfest koncertünk után. Tiszteletben tartjuk Alex döntését; egyúttal köszönetet mondunk neki a bandában töltött éveiért; és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, tartogasson az bármit is számára. A Demonical énekese ezentúl Christofer Säterdal lesz. Christofer már bebizonyította kvalitását és elkötelezettségét más-más bandákban - köztük a svéd viking-metalista Fimbultyr zenekarban. A nyár folyamán rendszeresen próbáltunk - ezek a közös zenélések pedig megersítettek minket abban, hogy Chris a megfelelő ember erre a pozícióra. Az előttünk álló ösvény dicsőséggel van kikövezve!".

Säterdal 2019. november 14-én mutatkozott be a Demonical színeiben, egy stockholmi koncert alkalmával. Ezután a banda Brazília felé vette az irányt: a Brazil Ablaze Tour december 5-én vette kezdetét, Manaus városában. Emellett a tél folyamán a csapat megírta következő nagylemezét; a 'Chaos Manifesto' folytatását, amit a Glashuset Stúdióban vesznek fel, Johan Hjelm hangmérnök társaságában.

Az új album - ami az első lesz Christofer Säterdal énekes és Ronnie Bergerstål részvételével - a nyár végén kerül lekeverésre és maszterizálásra (Karl Daniel Lidén és a Tri-Lamb Stúdió által); így várhatóan 2020 legvégén jelenik meg, az Agonia Records kiadó révén.

Hamarosan jönnek a friss hírek az új album kapcsán...

Az eredeti tervek szerint 2020 júliusában a Demonical a Mystifier zenekar társaságában turnézott volna Európában, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a körutat. Ehelyett 2020 novemberében fog lezajlani a körút, melyen a Metal Blade kiadó hatáskörébe tartozó Lik zenekar, a brazil death metalista Nervochaos és a svéd Bleeding Utopia együttes lesz az előzenekar.


A Demonical legutóbbi, ötödik nagylemeze, a 'Chaos Manifesto' 2018. március 23-án jelent meg, az Agonia Records jóvoltából. 

A Demonical a 2006-ban feloszlott Centinex hamvaiból állt össze; azóta pedig védjegyükké vált brutális, egyben dallamos death metal zenéjüket zúdítják a hallgatóságra. Legutóbbi albumuk, a 'Chaos Manifesto' testamentuma a zenekar eddigi munkásságának. Közel öt év telt el legutóbbi teljes értékű albumuk, a 'Darkness Unbound' megjelenése óta, de a banda - amit immáron egy prominins hörgős, Alexander Högbom (October Tide, Centinex) vezet - továbbra is a hagyományos ösvényt követi a death metal-színtér erdejében.

Kezdve az 'A Void Most Obscure' című nyitó-tétellel, át a dallamos, középtempós himnuszokon ('Towards Greater Gods', 'Välkommen Undergång' - ami egyébként a banda első svéd nyelvű dala), egészen a 'Nightbringer' című záró-nótáig, a Demonical ismét bebizonyítja, hogy a szcéna egyik legmeghatározóbb bandája.

Martin Chulman basszusgitáros elmondta: "A 'Chaos Manifesto' olyan új elemeket is magán visel, melyekkel a banda korábban még sosem kísérletezett. Most egy díjnyertes svéd producerrel dolgoztunk; így totálisan magabiztosak vagyunk a minőségi album-hangzást illetően - ami itt-ott a régebbi kiadványaink hangulatát idézi. Igyekeztük újabb szintre emelni a Svéd Death Metal Sötétséget...".  

A 'Chaos Manifesto' rögzítése a 2017-es év folyamán zajlott. A keverés és a maszter Karl Daniel Lidén (Terra Tenebrosa, Cult Of Luna, Katatonia) nevéhez fűződik. A lemezborító Karmazid (Urfaust, Wolfbrigade, Blaze of Perdition) műve. Vendégként énekel az albumon az Alfahanne frontembere, Pehr Skjoldhammer.

A tracklista:
01. A Void Most Obscure
02. Towards Greater Gods
03. Sung To Possess
04. Välkommen Undergång
05. Torture Parade
06. From Nothing
07. Unfold Thy Darkness
08. Death Unfaithful
09. Nightbringer" (digipak CD bónusz track)

Lentebb a teljes lemez meghallgatható; a 'From Nothing' című szám pedig szöveges videó formájában is elérhető, amit a Svart Design munkatársa, Pablo Rodrigues rendezett, ízelítőképpen az rendeléshez, amit itt lehet leadni különféle formában. Októberben megjelent a 'Sung To Possess' dal "VHS-stílusú" videoklipje is.

A banda tavaly áprilisban mutatta be legutóbbi énekesét, Alexander Högbom-ot (akit többek között az October Tide és a Centinex frontembereként ismerhettek), egyben nyilvánította hivatalos taggá az eddig session-zenészként dolgozó Eki Kumpulainen gitárost és Kennet Englund dobost. Mellettük a két alap-tag, Martin Schulman basszer és Johan Haglund ritmusgitáros alkotja a jelenlegi felállást.

A Demonical legutóbbi lemeze, a 'Black Flesh Redemption' című EP - amiről bővebben itt írtunk - 2015 áprilisában jelent meg, az Agonia Records jóvoltából.


DEMONICAL - új albumot rögzítenek és novemberben európai turnéra indulnak a svéd death metalisták
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás