Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BURNING WITCHES - a Nuclear Blast igazolta le a svájci metalista csajbandát; novemberben jön az új album!


2018-08-08

Az öt metalista csaj alkotta svájci Burning Witches együttes a világ egyik legnevesebb metal-kiadójához, a Nuclear Blast-hoz igazolt.

A kiadó az alábbi közleményt adta: "A Nuclear Blast kiadó házasságot kötött öt svájci csajjal, akik Burning Witches-ként ismertek világszerte. Szeretettel köszöntjük tehát a Burning Witches-t a Nuclear Blast családjában!".

Romana, a banda gitárosa hozzátette: "Mi vagyunk a Burning Witches; néhány őrült csaj Svájcból, akik imádnak old-school metalzenét játszani. Természetesen roppantul izgatottak vagyunk, és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a jövőben egy olyan fantasztikus kiadóval dolgozhatunk együtt, mint a Nuclear Blast Records. Szó szerint égünk a vágytól, hogy végre szétrúghassunk minden segget! Biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő partnerre leltünk a Nuclear Blast stábjának személyében, mivel ők azok, akik igazán hisznek a zenénkben - legalább annyira, mint mi magunk. Indulhat a boszorkányság!".

Most kiderült, hogy a Burning Witches 'Hexenhammer' címmel jelenteti meg következő nagylemezét, 2018. november 9-én. Az új lemezt a híres Little Creek Stúdióban rögzítették; a producer ezúttal is V.O. Pulver (Pro-Pain, Destruction, Nervosa, Panzer) és a Destruction legendája Schmier volt.

A 'Hexenhammer' egy "briliáns heavy metal album, ami garantáltan fejrázásra készteti majd a világ metalistáit". Hamarosan közzéteszik az új lemez részleteit... de addig is lentebb megtekinthető az első stúdiós előzetes, amiben meghallgathatjuk az első single-dal egy részletét (az 'Executed' augusztus 31-én jelenik meg).

A Burning Witches 2015 tavaszán alakult, a svájci Brugg városában. Az alapító gitáros, Romana Kalkuhl már régebben megálmodott egy teljes egészében csajokból álló metalbandát; terveit pedig már egyetemi tanulmányai során megvalósíthatta, köszönhetően Kevin Schaffer-nek, akivel közösen eddig két albumot rögzített, és számos koncertet bonyolított le.

2015-ben Romana megismerkedett Jeanine Grob basszusgitárossal, aki végül a Burning Witches második hivatalos tagja lett. Később, egy fesztiválon találkoztak Seraina Telli énekesnővel, aki mind zenei, mind személyes tekintetben passzolt a felállásba; arról nem is beszélve, hogy a leendő front-asszony komoly tapasztalattal rendelkezett, mivel ő is zenei akadémiára járt; egyben pedig saját bandával (Surrilium) is rendelkezett. A gitáros és az énekes így egy tökéletes dalszerző-párost alkotott.

Romana egy levélben bemutatta új projektjét a Destruction frontemberének, Schmier-nek, aki rögtön el is vállalta a produceri / konzultáns munkákat.

Schmier így nyilatkozott a Burning Witches zenekarról: "Ezek a csajok egy vérbeli, üde és kemény metal-albumot hoztak össze! Nekem személy szerint nagyon bejön egy a klasszikus heavy metal-hatás, és a Rob Halford által inspirált vokál-témák! A Burning Witches minden bizonnyal nagy kedvence lesz a metal-fanoknak. Hangzásuk skáláját valahol a klasszikus Judas Priest, és valódi US power metal műfaj (pl. Iced Earth) között lehetne behatárolni. Nekem rögtön felkeltette a figyelmemet ez a muzsika!".

Néhány intenzív meghallgatást követően teljessé vált a Burning Witches felállása, miután a lányok rátaláltak Lala Frischknecht dobosra és Alea Wyss ritmusgitárosra. Innentől pedig már történelem az egész...

A Burning Witches debütáló albumáról bővebben itt írtunk.

Nemrég megjelent a banda legfrissebb videoklipje, a 'Black Widow'. Íme a premier:


BURNING WITCHES - a Nuclear Blast igazolta le a svájci metalista csajbandát; novemberben jön az új album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás