Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BURNING WITCHES - itt a svájci metalista csajbanda új albumának friss videoklipje: 'Open Your Mind'!


2018-11-06

Az öt metalista csaj alkotta svájci Burning Witches együttes a világ egyik legnevesebb metal-kiadójához, a Nuclear Blast-hoz igazolt.

A kiadó az alábbi közleményt adta: "A Nuclear Blast kiadó házasságot kötött öt svájci csajjal, akik Burning Witches-ként ismertek világszerte. Szeretettel köszöntjük tehát a Burning Witches-t a Nuclear Blast családjában!".

Romana, a banda gitárosa hozzátette: "Mi vagyunk a Burning Witches; néhány őrült csaj Svájcból, akik imádnak old-school metalzenét játszani. Természetesen roppantul izgatottak vagyunk, és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a jövőben egy olyan fantasztikus kiadóval dolgozhatunk együtt, mint a Nuclear Blast Records. Szó szerint égünk a vágytól, hogy végre szétrúghassunk minden segget! Biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő partnerre leltünk a Nuclear Blast stábjának személyében, mivel ők azok, akik igazán hisznek a zenénkben - legalább annyira, mint mi magunk. Indulhat a boszorkányság!".

Most kiderült, hogy a Burning Witches 'Hexenhammer' címmel jelenteti meg következő nagylemezét, 2018. november 9-én. Az új lemezt a híres Little Creek Stúdióban rögzítették; a producer ezúttal is V.O. Pulver (Pro-Pain, Destruction, Nervosa, Panzer) és a Destruction legendája Schmier volt.

A 'Hexenhammer' egy "briliáns heavy metal album, ami garantáltan fejrázásra készteti majd a világ metalistáit". Az új lemez borítóját nem más, mint a neves magyar művész, Havancsák Gyula (Annihilator, Destruction, stb.) készítette. Gyula így nyilatkozott legújabb alkotása kapcsán: "Nem könnyű "metal" borítót készíteni, ha a központi karakter - akire a fókusz irányul - egy vonzó nőszemély. Részemről könnyebb kivitelezni véres képeket, tele szörnyekkel és gonosz teremtményekkel. Aztán eszembe jutott az az első eredeti kazetta, amit megvettem: ez volt a Warlock 'Triumph and Agony' albuma, ami azonnal motivációt adott mindkét fentebb említett aspektus felvázolására: egy kis fekete mágia és néhány csodaszép hölgy! Az instrukciókat és vázlatot megkaptam a bandától... majd megfestettem a boszorkányt és az oltárt, mint központi tényezőket. Mindenkinek rögtön megtetszett a karakter és a festmény feelingje. Aztán amikor elkészültem a lányok szellem-alakjaival, összeállt a végleges borító: sötét mágia és szép hölgyek...".

A banda közleménye így szól: "Büszkén mutatjuk be új albumunk, a 'Hexenhammer' borítóját. A lemez központi témája a Malleus Maleficarum könyv, ami a középkorban legalizálta az úgynevezett "boszorkányok" kiirtását; a gyengék ellenében elkövetett gyilkosságokat, ami manapság is egy szomorú probléma. Előttük szeretnénk tisztelegni ezzel a borítóval, és persze az egész albummal, aminek szövegei e sötét történelmi korszakról regélnek. Nyilván egy klasszikus és egy egyben misztikus metal-borítót akartunk előállíttatni, ami tökéletesen reflektál zenénkre - pont ilyen is lett a végeredmény! Reméljük, ti is élvezni fogjátok ezt az albumot!".

A tracklista:
01. The Witch Circle
02. Executed
03. Lords Of War
04. Open Your Mind
05. Don‘t Cry My Tears
06. Maiden Of Steel
07. Dungeon Of Infamy
08. Dead Ender
09. Hexenhammer
10. Possession
11. Maneater
12. Holy Diver
13. Self Sacrifice (bónusz track)
14. Don't Cry My Tears (akusztikus bónusz track)

Az új lemez első single-dala, az 'Executed' alább elérhető hivatalos szöveges videoklip formájában. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "Nagyon büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk nektek első szöveges / performansz videónkat, amit az 'Executed' című számhoz készítettünk. Egy rendkívül erőteljes és tempós dalról van szó, ami az "utolsó boszorkány", a svájci Anna Göldi életének szívszaggató történetét meséli el: Egy tragikus, vlaós történet ez, mely tökéletesen passzol a 'Hexenhammer' album témájához!"

Lentebb továbbá megtekinthető az első stúdiós előzetese és hivatalos trailere, valamint a címadó dal és az 'Open Your Mind' hivatalos videoklipje is.

A Burning Witches 2015 tavaszán alakult, a svájci Brugg városában. Az alapító gitáros, Romana Kalkuhl már régebben megálmodott egy teljes egészében csajokból álló metalbandát; terveit pedig már egyetemi tanulmányai során megvalósíthatta, köszönhetően Kevin Schaffer-nek, akivel közösen eddig két albumot rögzített, és számos koncertet bonyolított le.

2015-ben Romana megismerkedett Jeanine Grob basszusgitárossal, aki végül a Burning Witches második hivatalos tagja lett. Később, egy fesztiválon találkoztak Seraina Telli énekesnővel, aki mind zenei, mind személyes tekintetben passzolt a felállásba; arról nem is beszélve, hogy a leendő front-asszony komoly tapasztalattal rendelkezett, mivel ő is zenei akadémiára járt; egyben pedig saját bandával (Surrilium) is rendelkezett. A gitáros és az énekes így egy tökéletes dalszerző-párost alkotott.

Romana egy levélben bemutatta új projektjét a Destruction frontemberének, Schmier-nek, aki rögtön el is vállalta a produceri / konzultáns munkákat.

Schmier így nyilatkozott a Burning Witches zenekarról: "Ezek a csajok egy vérbeli, üde és kemény metal-albumot hoztak össze! Nekem személy szerint nagyon bejön egy a klasszikus heavy metal-hatás, és a Rob Halford által inspirált vokál-témák! A Burning Witches minden bizonnyal nagy kedvence lesz a metal-fanoknak. Hangzásuk skáláját valahol a klasszikus Judas Priest, és valódi US power metal műfaj (pl. Iced Earth) között lehetne behatárolni. Nekem rögtön felkeltette a figyelmemet ez a muzsika!".

Néhány intenzív meghallgatást követően teljessé vált a Burning Witches felállása, miután a lányok rátaláltak Lala Frischknecht dobosra és Alea Wyss ritmusgitárosra. Innentől pedig már történelem az egész...

A Burning Witches debütáló albumáról bővebben itt írtunk.

Nemrég megjelent a banda legfrissebb videoklipje, a 'Black Widow'. Íme a premier:


BURNING WITCHES - itt a svájci metalista csajbanda új albumának friss videoklipje: 'Open Your Mind'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás