Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Júniusban jelenik meg az ORANGE GOBLIN új albuma, a 'The Wolf Bites Back'


2018-04-21

A brit stoner metal banda elvégezte a végső simításokat soron következő albumán. Az új anyag június 15-én jelenik meg.

Az előzetes ígéretek szerint az Orange Goblin 9. albuma "nem csak a csapat jól bevált blues és doom keverék-stílusát tükrözi, hanem minden eddiginél konkrétabban mutatja be a zenészek magas kaliberű tehetségét".

A londoni metal-mesterek soron következő albuma - és eddigi összes kiadványa - a Spinefarm Records hatáskörébe tartozik; lévén a banda előző kiadóját felszámolták. Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a Nagy-Britannia legjobb élő bandájának választott Orange Goblin ezentúl is, immáron több mint két évtizede az ország - és talán egész Európa - legtökösebb koncert- és stúdió-bandájának számít.

Kilencedik, 'The Wolf Bites Back' című nagylemezüket - ami a 2014-es 'Back From the Abyss' folytatása - a londoni Orgone Stúdióban rögzítették, Jaime Gomez Arellano (Ghost, Cathedral, Paradise Lost, Angel Witch, stb.) producer társaságában. A lemezborítót Roland Scriver (Familiar Ink) készítette. Ennek kapcsán így nyilatkoztak a tagok: "Olyan illusztrációt szerettünk volna, ami sötét, gonosz és erőteljes, de ugyanakkor megragad az emberek fejében. Érzésünk szerint Roland pontosan ezt vitelezte ki. Minden bizonnyal ikonikus lesz ez a lemezborító, ami egyébként tökéletesen reprezentálja magát a zenét. A farkas szerintünk egy csodálatos állat; egy vad ragadozó, egy könyörtelen vadász, de egyben határozott, okos, ravasz és szép is. Mi is pont ilyenek voltunk az album írása és rögzítése közben...".

A tracklista:
01. Sons Of Salem
02. The Wolf Bites Back
03. Renegade
04. Swords Of Fire
05. Ghosts Of The Primitives
06. In Bocca Al Lupo
07. Suicide Division
08. The Stranger
09. Burn The Ships
10. Zeitgeist

Az album június 15-én jelenik meg, a Candlelight Records jóvoltából. A rendeléseket a banda megújult webstore-jában lehet leadni.

Ben Ward énekes így nyilatkozott: "Nagyon izgatottak vagyunk az új album okán. A 'The Wolf Bites Back' az eddigi legerősebb és legváltozatosabb dal-kollekciónk; de egyúttal - mind zenei, mind dalszövegi tekintetben - sötétebb is a korábbiaknál. Mindenképpen az az ultimate Orange Goblin-album, de ezúttal kísérleteztünk is egy kicsit: olyan legendák egyes elemeit vittük zenénkben, mint a Can, a Captain Beyond, a Wishbone Ash és a The Stooges, de felfedezhetők Sabbath- és Motörhead-hatások is. Dalszövegek tekintetében a sorozatgyilkos űrlényektől kezdve, át a motoros zombi-hordákon és a buddhista harcosokon át, egészen a salemi boszorkányok leszármazottjaiig, itt mindent megtaláltok! Kétségkívül kollektív erőfeszítés kellett ahhoz, hogy olyan dalokat alkossunk meg, melyek megállják a helyüket "élő környezetben" is - ezáltal pedig igazán nyers, ütős és lényegretörő, mondhatni "meztelen" lett az album - szerintem az ilyesmi hiányzik a mai rock- és metal-életből. Jaime Gomez Arellano-val dolgozni, igazán produktív dolog és nagyszerű élmény - különösen azért mert vele valódi szalagra rögzítjük az anyagot. Érzésem szerint ő kihozza belőlünk a legjobbat, mind zenészi, mind dalszerzői szempontból; és ez megmutatkozik magabiztosságunkon és a dalokon is. Továbbá, hatalmas megtiszteltetés volt az, hogy a Motörhead-ből ismert Phil Campbell is hozzájárult néhány szólóval az új nótákhoz!".

Az új album első single-dala, a 'Sons Of Salem' itt meghallgatható. Ennek kapcsán Ward elmondta: "A 'Sons Of Salem' az album első dala; egy vérbeli Orange Goblin-himnusz. A jövőben minden bizonnyal előadjuk ezt a számot minden koncerten, mivel remélhetőleg igazi közönség-kedvenc lesz... köszönhetően a fülbemászó, "együtténeklős" refrénnek és a fogós riffeknek. Egyben ez a dal alapozza meg a teljes lemez hangulatát, a maga rövid, ízes és lényegretörő mivoltával. A dal szövege a Salem-i boszorkányok gyermekeiről szól - ők térnek vissza a sírból, hogy bosszút álljanak azokon a vallási fanatikusokon, akik meggyilkolták anyjaikat a boszorkány-pereket követően...".

Az Orange Goblin 2018-as turné-beosztása itt érhető el.


Júniusban jelenik meg az ORANGE GOBLIN új albuma, a 'The Wolf Bites Back'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás