Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Red Phantom' címmel bemutatta új klipjét CASTLE zenekar


2018-11-26

A San Francisco-i "heavy metal-szekta" kiadta új, 'Deal Thy Fate' című albumát.

Az Elizabeth Blackwell (ének, basszusgitár), Mat Davis (gitár) és Al McCartney (dobok) alkotta Castle Portland-ben vette fel új nagylemezét a tavasz folyamán, Billy Anderson (Sleep, Neurosis, Eyehategod) producer közreműködésében. A banda ötödik, 'Deal Thy Fate' címmel ellátott albumának megjelenése október 19-én volt esedékes, a Ripple Music kiadó jóvoltából.

A 'Deal Thy Fate' kilenc dala a "dark Americana" folklór témáiban utazik: ezek a szerzemények tehát többnyire sorozatgyilkosokról és szektavezérekről szólnak. Mindennek egyedi vizualizációja látható a Patrick Zoller által tervezett lemezborítón, ami azt sugalmazza: "mindenki a saját sorsának kovácsa"...

Zenei tekintetben ezúttal is egy klasszikus és epikus heavy metal albumra kell számítani, rajta fülbemászó dalokkal, elvont fuzz-témákkal, alapvetően "retro, de mégis modern hangzással". Mat Davis gitáros riffjei "féregként emésztik fel a hallgató agyát"; miközben Liz Blackwell énekes-basszer "kísérteties dallamai 36 percen keresztül idézik meg az emberi lét legsötétebb mélységeit".

A 'Deal Thy Fate' album elérhető limitált bakeliten, CD-n és digitális változatban, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Can't Escape The Evil
02. Skull In The Woods
03. Prelude
04. Hexenring
05. Wait For Dark
06. Deal Thy Fate
07. Haunted
08. Red Phantom
09. Firewind

A rendeléseket itt lehet leadni. Íme az első album-előzetes, valamint az első single, a 'Wait For Dark' szöveges videója és a 'Can't Escape The Evil' audiója:

Újonnan megjelent a 'Red Phantom' dal videoklipje is. A kisfilmet - amit a banda régi partnere, Jaan Silmberg (Pistoltrixx) rendezett - Toronto-ban forgatták, a legutóbbi kanadai turné alatt.

Miután megjelent az új album, a Castle Európa felé vette az irányt, hogy a The Skull társaságában mutassa be az új dalokat. Ősszel felléptek többek közt a Malta Doom Fest-en (okt. 19.), a Doom Over Vienna rendezvényen (nov. 10.) és a Dutch Doom Days-en (nov. 24.) is. November végén és december elején az USA-ban turnézik a csapat. A jövőbeni dátumok és állomások listája itt érhető el.

A Castle legutóbbi stúdióalbuma, a 'Welcome to the Graveyard' 2016. július 15-én jelent meg. A 2014-es 'Under Siege' folytatását - amiről bővebben itt írtunk - szintén Billy Anderson (Sleep, Neurosis, Eyehategod) producelte.


'Red Phantom' címmel bemutatta új klipjét CASTLE zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás