Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SINSAENUM - hamarosan Budapesten is fellép a Csihar Attila, Joey Jordison és Frédéric Leclercq által alapított banda


2018-09-27

A Sinsaenum és az earMUSIC nemrég kiadta a 'Repulsion for Humanity' albumot, amit Frédéric Leclercq és Joey Jordison extrém death metalista projektje rögzített.

A Sinsaenum bemutatkozó nagylemeze, az 'Echoes of the Tortured' - amiről bővebben itt írtunk - továbbra is nagy sikereket arat világszerte; a kritikusok a modernkori death metal műfaj egyik újabb alapköveként tartják számon ezt a korongot. A banda 2016-os debütálását követően, 2017-ben újabb fejezethez érkezett; november 10-én az earMUSIC ugyanis kiadta a csapat vadonatúj, 'Ashes' című EP-jét, ami több mint 30 percnyi zenét tartalmaz - köztük három új, exkluzív dallal.

2018 áprilisában bejelentették a második nagylemezt: a 'Repulsion for Humanity' augusztus 10-én jelent meg, szintén az earMUSIC jóvoltából. Ahogy az új album címe arra tisztán utal: "ez az anyag nem a gyenge idegezetűeknek szól, és nem is olyan dalokat tartalmaz, amiket szívesen hallanál a rádióban, vagy anyádtól dúdolni vacsora közben. Éppen ennek ellenkezője..."

"Ez az album radikális, erőszakos és dühös - dühösebb, mint valaha" - mondta a banda mestere, a Dragonforce-ból ismert Frédéric Leclercq. "Ez a lemez az egyenes folytatása az 'Ashes' EP-nek. Hangzás és stílus tekintetében ezúttal azonban még több hatást kevertünk a dalokba. A 'Repulsion for Humanity' 100%-ban mi vagyunk - nem azért készült el ez az album, hogy kielégítse a tömegek igényeit; nem is azért, hogy formulákhoz igazodjon; és a rádió toplisták sem érdekelnek minket. Kezdve a lemezborítótól (amit Travis Smith készített), át a dalszövegeken, egészen a zenéig, egyetlen apró kereskedelmi kompromisszum nem található ezen a korongon".

A 'Repulsion for Humanity' albumot 2018 hosszú, fagyos telén rögzítették, Francis Caste producer / hangmérnök társaságában. A Sinsaenum "ezzel a lemezzel kívánja bebetonozni saját szónikus identitását, mely messze elkerüli a tipikus death / modern metalista hangzást jellemző tényezőket".

"Olyan, mintha ez lenne az első albumunk, mivel a saját dob-témáimat a srácok társaságában, egy közös stúdióban, egy időben rögzíthettem" - mondta a dobos Joey Jordison. "Ennek köszönhetően még a munkálatok közben is megállás nélkül ömlöttek a jobbnál jobb ötletek; és minden nótát közösen dolgozhattunk ki, részletről részletre. Ez a fontos tényező is megalapozta azt, hogy egy gyilkos anyagot tehessünk le az asztalra".

"Messze ez a legkeményebb, legbrutálisabb és legkiválóbb album, aminek valaha is részese voltam" - tette hozzá Sean Zatorsky énekes. "A riffek kibaszottul betegesek - ez pedig nagy hatással volt rám vokál-stílus tekintetében is. Nem fogtam vissza magam, mivel a zene sem fogja vissza magát...".

Az új album Travis Smith által tervezett borítója így néz ki:

Elsőként a 'Final Resolve' című single-t mutatták be az új albumról. Ebben a dalban vendégként szereplnek a neves francia indusztriális ütős-zenekar, a Les Tambours du Bronx tagjai.  Leclercq így szólt: "Ez a zene továbbra is death metal, ehhez kétség nem fér. Viszont úgy gondoltuk, izgalmas lenne ezt a műfajt különböző, általunk szeretett elemekkel kiszínezni. Ez persze csak az egyik aspektusa az új albumnak ,és mindannak, amiről a Sinsaenum szól. A 'Final Resolve'-ot nyilvánvalóan azért választottuk első single-nek, mert egy fülbemászó számról van szó. Mert igen, lehetséges death metalt játszani fülbemászó formában is [haha]". Így folytatta: "Mint azt észrevehettétek, Attila nem szerepel ebben a videóban. Ettől függetlenül természetesen továbbra is tagja a bandának - a dalszerzéshez is hozzájárult néhány háttér-vokállal és dalszöveggel, de alapvetően ki kellett vonnia magát ebből az album- / turné-ciklusból. De még egyszer mondom: ő még mindig egy közülünk. Megkaptuk tőle az "áldást" az új felvételekre, és a munkálatok során is folyamatosan kommunikáltunk egymással".

Attila a következőket fűzte mindehhez hozzá: "Mivel más bandákban is komoly feladataim vannak, nem igazán tudtam annyira kivenni a részem az új Sinsaenum dalok munkálataiból, mint amennyire szerettem volna. Ez azonban nem azt jelenti, hogy többé nem vagyok a banda tagja - ez csak átmeneti dolog. Ne feledkezzetek meg az új albumról, mert az garantált, hogy leborotválja rólatok a libabőrt. Egy igazi rémálom ez a lemez!! Továbbra is azon leszünk, hogy megnyissuk a lelketek poklának kapuját!".

Újabban megjelent a 'Sacred Martyr' című szám, amiben Lauren Hart (Once Human) énekesnő vendégeskedik:

Alább elérhető az 'I Stand Alone' szöveges videója is:

Az újabb videoklip, a "brutális, gyors, dühös és erőszakos" 'Nuit Noire' dalhoz készült kisfilm alább tekinthető meg:

A legfrissebb premier egy Melvins-feldolgozás videoklipjéhez fűződik. A Sinsaenum a 'Hooch' című klasszikus sajátos verziójához készített "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipet:

A Sinsaneum - fennállása során először - európai turnéra indul 2018. szeptember 28-án. Az egy hónapon át tartó turné - ami október 10-én a budapesti Dürer Kertbe is elér - előzenekara a Hatesphere és a Ciritcal Mess lesz. A körút beosztása itt érhető el. A budapesti koncertről a Facebookon olvashatók bővebb infók.

A Sinsaenum projekt felállását - Leclercq mellett - Joey Jordison (Vimic, ex-Slipknot, Csihar Attila (Mayhem), Sean Zatorsky (Dååth), Seth Heimoth és Stephane Buriez alkotja – mindannyian saját műfajuk pionír zenészei.

>


SINSAENUM - hamarosan Budapesten is fellép a Csihar Attila, Joey Jordison és Frédéric Leclercq által alapított banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás