Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Epikus szöveges klip készült Blaze Bayley 'Eagle Spirit' című számához (premier)


2019-08-27

Az Iron Maiden volt énekese, Blaze Bayley egy kilenc perces szöveges videót készített epikus, 'Eagle Spirit' című dalához.

Az 'Eagle Spirit' című szám az énekes 'Infinite Entanglement' című trilógiájának záró tétele. A dal a sorozat harmadik, 'The Redempton of William Black' című lemezén szerepel, ami 2018 márciusában jelent meg [erről bővebb infók lentebb].

Az 'Eagle Spirit' alább látható, epikus videoklipjét Rich Pembridge állította össze.

Korábbi hír, hogy Bayley és bandája 2018. május 25-én és 26-án a Nancy-beli Chez Paulette Pub Rock színpadán lépett fel. A koncerteket professzionális kamerával rögzítették - a felvételek pedig 2019. március elsején jelentek meg, CD / DVD formátumban.

Az exkluzív koncertek egyikén Blaze Bayley és zenekara egy rajongók által összeválogatott szettlistát adott elő; míg a második estén az énekes aktuális album-trilógiája, az 'Infinite Entanglement' egyes dalai hangzottak el.

Kizárólag ezen a két koncerten volt kapható egy exkluzív merch-termék; az alábbi képen látható, képregényes / sci-fi témájú Blaze-póló:

A koncertlemezek tracklistája így néz ki:

CD1
"Redeemer"
"Are You Here"
"Futureal"
"The First True Sign"
"Silicon Messiah"
"Dawn Of The Dead Son"
"Escape Velocity"
"Fight Back"
"Prayers Of Light"
"Virus"

CD2
"Independence"
"Immortal One"
"Human" 
"Calling You Home" 
"Endure And Survive" 
"The Angel And The Gambler" 
"Man On The Edge"
"A Thousand Years"
"Infinite Entanglement" 
"Dark Energy 256" 

DVD
"Redeemer"
"Are You Here"
"Futureal"
"The First True Sign"
"Silicon Messiah"
"Dawn Of The Dead Son"
"Escape Velocity"
"Fight Back"
"Prayers Of Light"
"Virus"
"Independence"
"Immortal One"
"Human" 
"Calling You Home" 
"Endure And Survive" 
"The Angel And The Gambler" 
"Man On The Edge"
"A Thousand Years"
"Infinite Entanglement" 
"Dark Energy 256"

A kiadványokat itt lehet megrendelni különféle változatokban, extrákkal kiegészítve.

Bayley a 2017-ben kiadott 'Endure and Survive' folytatásaként jelentette meg aktuális albumát, a 2016-ban indult 'Infinite Entanglement' album-trilógia utolsó részét, ami a 'The Redemption of William Black' címet viseli.

Blaze szólókarrierjében ez a tizedik stúdiólemez, azóta, hogy az énekes a '90-es évek végén globálisan ismertté vált az Iron Maiden frontembereként. A 'The Redemption of William Black' dalszerzése és felvételei a Bayley-banda gitáros-vokalistája, Chris Appleton (Absolva) társaságában zajlottak, Blaze szülővárosában, Birmingham-ben, a Robannas Stúdióban. Chris-t - aki egyben társ-producere is volt az új albumnak - Absolva-beli bandatársai kísérik a Bayley-bandában - ők név szerint a következők: Martin McNee dobos és Karl Schramm basszusgitáros-vokalista.

Az Absolva tagjai mellett azonban további neves vendégzenészek is szerephez jutottak az új albumon - ilyen Chris Jericho pankrátor / a Fozzy énekese (akinek Blaze egy külön karaktert szánt a 'Infinite Entanglement'-történetben), Luke Appleton (Iced Earth / Absolva) vokalista, Michelle Sciarrotta - akusztikus gitáros / szinkron-színész, Jo Robinson, Mel Adams és Liz Owen háttér-énekes, Anne Bakker hegedűs, Corvin Bahn (Uli Jon Roth) harmónikás, Aine Brewer szinkron-színész és Rob Toogood vokalista.

A 'The Redemption of William Black' borítója, tracklistája és első hivatalos videoklipje, a 'Prayers Of Light' (amiben Chris Jericho vendégeskedik) lentebb elérhető el:

01. Redeemer
02. Are You Here
03. Immortal One
04. The First True Sign
05. Human Eyes
06. Prayers Of Light
07. 18 Days
08. Already Won
09. Life Goes On
10. The Dark Side Of Black
11. Eagle Spirit

Az új dalokba az alábbi lejátszón lehet belehallgatni:

Blaze Bayley az idei évben ünnepelte meg Iron Maiden-ben töltött ideje (1994-1999) évfordulóját. A legendás bandához való csatlakozása 25. évfordulója alkalmából az énekes egy speciális Iron Maiden-szettlistát adott elő 2019-es fesztivál-fellépésein. A rajongókat figyelmeztették: ez lesz az első és az utolsó alkalom, hogy Blaze élőben előadja ezeket a klasszikusokat. A turné-dátumok és -állomások listája itt érhető el.

Bayley korábbi közleménye így szól: "25 évvel ezelőtt kezdődött Iron Maiden-beli kalandozásom. Csodálatos 5 évet töltöttöm a bandában, és erre rendkívül büszke is vagyok! Azóta konkrétan minden évben turnézok, és az eltelt időben 11 stúdióalbumot és három koncertlemezt adtam ki. Az utóbbi időben egyre többen kérik tőlem, hogy lépjek újra fel a Maiden-es éra két albumának dalaival - ennek pedig most, e kerek évfordulón jött el az ideje. Ezen a nyáron tehát élőben előadom az 'X-Factor' és a 'Virtual XI' albumokon szereplő, kedvenc nótáimat. Hangom azóta rengeteget fejlődött - jelenleg sokkal jobban éneklek, mint annak idején; ezért most nagyon izgatott vagyok, hogy megújult formában adhatom elő a régi nótákat!".

Az exkluzív fesztivál-fellépéseken Bayley szokásos turné-bandája állt a színpadon; vagyis Chris Appleton és Luke Appleton gitárosok, Martin Mcnee dobos és Karl Schramm basszusgitáros kísérte az énekest (többek közt) a Sweden Rock, a Headbangers Open Air és a Dark River fesztiválokon.

Másik hír, hogy az Iron Maiden klasszikus, 'X-Factor' című albumának évfordulója alkalmából a lemez borítójával egy új mintás póló került forgalomba. Az Akirant Illustration által újratervezett illusztrációval ellátott pólók megrendelhetők Blaze webshop-jában.


Epikus szöveges klip készült Blaze Bayley 'Eagle Spirit' című számához (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás