Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Dal-premier a MOUNTAINEER második nagylemezéről: 'Catacombs: Passage IV'


2018-06-18

A kaliforniai poszt-rock / metalbanda - aminek tagja többek közt a Secrets Of The Sky ex-gitárosa, Clayton Bartholomew - június 29-én adja ki második, 'Passages' című albumát.

A Mountaineer 2015 végén alakult, a Bay Area-i színtéren. A csapatot Clayton Bartholomew (ex- Secrets of the Sky, ex-Lycus) gitáros, Miguel Meza (ex-Ashes of American Flags) énekes, Mike McClatchey ritmusgitáros, Sean McCullough dobos és David Small (ez utóbbiak a Lament Cityscape tagjai) basszer hozta létre.

A Mountaineer mindössze 6 hónap alatt írta meg és vette fel debütáló albumát, a pittsburghi Nu Tone Stúdióban, Ben Hirschfield hangmérnök társaságában, 2016 márciusi kezdettel. Limitált, bemutatkozó anyaguk már azév augusztusában napvilágot látott - ezt követően pedig lebonyolítottak egy kisebb nyugati USA-turnét.

A Lifeforce Records-nál jelent meg a zenekar első teljes értékű albuma, a 'Sirens & Slumber', 2017. május 19-én (erről bővebben itt írtunk). A Mountaineer ezzel az albummal határozta meg jövőbeni stílusát, egyben szilárdította meg nevét a nemzetközi poszt-metal színtéren. Második nagylemezük, a 'Passages' az eredeti víziót fejleszti tovább; ám ezúttal még grandiózusabb szándékkal: a potenciális hallgatók tudatalattijának elcsábítása.

A két, egyenként 20 percnél is hosszabb tételből álló 'Passages' zenéjét maga Clayton szerezte, mindössze három hét alatt, 2017 nyarán. A zenész a megírt anyagon egyszer sem módosított, és nem is törölt semmit. Amit itt hallunk, azok színtiszta, közvetlen érzelmek és kreativitás. Ez teszi a második Mountaineer albumot olyan különlegessé és értékessé. A dob-témákat ezúttal egy új bandatag, Patrick Spain (Catapult The Dead, Dustern) rögzítette; a többi tag pedig összességében mindössze 6 napot töltött a Nu-Tone Stúdió falai között - Ben Hirschfield (Against Me!, The Story So Far, Elder Brother) producer társaságában. Az album maszterizálását Mike Kalajian (Rogue Planet / Circa Survive, Giraffe Tongue Orchestra, Bouncing Souls) látta el.

A 'Passages' dallistája így néz ki:

01. Hymnal: Passage I
02.
Hymnal: Passage II
03.
Hymnal: Passage III
04.
Hymnal: Passage IV
05.
Catacombs: Passage I
06.
Catacombs: Passage II
07.
Catacombs: Passage III
08.
Catacombs: Passage IV

A lemezről elsőként a 'Hymnal: Passage I' című tétel látott napvilágot - ez alább meghallgatható (ízelítőképpen az előrendeléshez, amit itt lehet leadni):

Újabban megjelent a 'Hymnal: Passage III' hivatalos videója és a 'Catacombs: Passage IV' audiója is:


Dal-premier a MOUNTAINEER második nagylemezéről: 'Catacombs: Passage IV'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás