Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Teljes felvétel a KADAVAR 2017-es Wacken-koncertjéről


2018-05-31

A berlini rockbanda tavaly augusztusban hazája egyik legnagyobb szabású fesztiválján lépett fel. A 2017-es Wacken Open Air-en lezajlott buli teljes, professzionális felvétele most vált nyilvánossá:

A Kadavar legutóbbi, negyedik stúdiólemezét szeptember 29-én adta ki a Nuclear Blast, 'Rought Times' címmel.

A dobos, Tiger korábban a következőképpen nyilatkozott az új lemez kapcsán: "Új albumunk munkálatai igazán intenzív ütemben zajlottak. Én konkrétan átéltem a poklot is. Az még hagyján, ha napközben egyfolytában dolgozom, de az éjszakák felérnek számomra egy kínzással. Az új dalok egyébként őrületesen, néhol igazán abszurd módon szólnak; de ugyanakkor nagyon komolyan vehetőek és személyesek is. A 'Rough Times'-ot tulajdonképpen a kettősség tartja össze. Minden egyes nótát egy bizonyos feeling ihletett. Épp ezen kétértelműség okán választottuk ezt a címet is - amellett, hogy poénos, mégis teljesen komoly. Mi egyébként jól vagyunk, nincs semmi gond; de a világból valami hiányzik. Úgy érezzük, nem illünk ide, de valahogy mégis itt ragadtunk...".

Lupus, az énekes-gitáros hozzátette: "Számomra ez egy nagyon is komoly albumcím - részemről legalábbis nincs benne semmi humor. Igyekszünk életben tartani az őseink vívmányait - ilyenek például a női jogok, a béke és egy egyesített Európa -; méghozzá úgy, hogy megállás nélkül klub-turnékat bonyolítunk le, 100 euróról szóló számlákat semmisítünk meg, és Instragramos történeteket megosztva hívjuk fel a figyelmet magunkra. Ugyanakkor más emberek hatalomba jutva próbálják gyengíteni a gazdaságot, a szabad akarat erejét és a fejlődést. Ha tehát nem kezdünk el most azonnal aggódni őseink örökségéért, hanem azokra hagyunk mindent, akik számára csak a meggazdagodás a fontos, hamarosan nagyon "zord idők" ["Rough Times"] várnak ránk. Maga az album egyfajta kalandozás az elmberi elmeállapot egyes fajtái körül. Ezek a dalok mindenről és mindenkiről szólnak, akiket mi megvetünk - legalábbis ezzel kezdődik a lemez -; a vége felé azonban felcsillannak a halvány reményre utaló jelek...".

A tracklista:
01. Rough Times
02. Into The Wormhole
03. Skeleton Blues
04. Die Baby Die
05. Vampires
06. Tribulation Nation
07. Words Of Evil
08. You Found The Best In Me
09. The Lost Child
10. A L'Ombre Du Temps
11. Helter Skelter (bónusz track)

A nagylemez-bejelentéssel egyidőben a csapat kiadta az első friss single-dalt, ami 'Die Baby Die' címmel látott napvilágot. A single megjelent 7-hüvelykes bakeliten is, rajta bónuszként egy klasszikus Beatles-dal, a 'Helter Skelter' feldolgozásával (a címadó hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető). A kislemezt itt, a nagylemezt pedig itt lehet megrendelni.

A Kadavar az új lemez promóciója keretében lebonyolított egy nagyszabású európai turnét, többnyire a Mantar és a Death Alley zenekarok társaságában. A körút tavaly novemberben a budapesti A38 Hajóra is elért. A turné első állomása, azaz a hivatalos lemezbemutató koncert a londoni Crypt Of The Wizard lemezboltban zajlott. Erről alább látható egy újonnan megjelent összefoglaló:

Nemrég megjelent az 'Into The Wormhole' és a 'Tribulation Nation' című szám hivatalos videoklipje is:

Íme a lemez hivatalos trailerei, amiben a tagok nyilatkoznak a munkálatok kapcsán:

A Kadavar 2015 augusztusában adta ki előző, 'Berlin' című nagylemezét, amiről bővebben itt írtunk.


Teljes felvétel a KADAVAR 2017-es Wacken-koncertjéről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás