Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Felvételek az AYREON első fesztivál-fellépéséről


2018-06-27

A holland gitáros / zeneszerző, Arjen Lucassen és Ayreon nevű projektje 2018. június 22-én adta illusztris karrierje legelső fesztivál-koncertjét.

A neves vendégekkel kiegészült Ayreon a belga Graspop Metal Meeting színpadán lépett fel.

Lucassen mester a koncert után a következőket nyilatkozta: "Köszönjük mindenkinek a csodálatos támogatást, amit a Graspop-performanszon kaptunk. Reméljük, ti is annyira élveztétek a műsort, mint mi magunk - ahogy az látszik is! Ez volt az Ayreon legelső fesztivál-fellépése; így egy kicsit mindannyian izgatottak voltunk. De micsoda meleg fogadtatásban részesültünk... teltház, 15000 ember... Köszi még egyszer; Ti vagytok a legjobb közönség!".

A Graspop színpadán a következő vendégek játszották az Ayreon dalait [a lenti képen balról jobbra]: Barry Hay, Tommy Karevik, Ferry Duijsens, Mike Mills, Tom Englund, Mark Jansen, Simone Simons, Robert Soeterboek, Ed Warby, Anneke van Giersbergen, Irene Jansen, Arjen Lucassen, Joost van den Broek, John Jaycee Cuijpers, Johan van Stratum, Marcela Bovio, Maggy Luyten, Jeroen Goossens, Maaike Petersen, Marcel Coenen, Lisette Marije, Ben Mathot és Damian Wilson.

A szettlista így nézett ki:

 

01. Age of Shadows (feat. Mark Jansen, Tom Englund, John Jaycee Cuijpers & Simone Simons)
02. The Theory of Everything, Part 1 (feat. Marcela Bovio, Mike Mills)
03. The Theory of Everything, Part 2 (feat. Marcela Bovio, Mike Mills)
04. Intergalactic Space Crusaders (Star One dal - feat. John JayCee Cuijpers, Damian Wilson)
05. Dawn of a Million Souls (feat. Magali Luyten)
06. Into the Black Hole (feat. Tommy Karevik)
07. Valley of the Queens (feat. Anneke van Giersbergen, Simone Simons & Marcela Bovio)
08. Collision (feat. Tommy Karevik, Tom Englund)
09. Star of Sirrah (feat. Mike Mills, John Jaycee Cuijpers & Simone Simons)
10. And the Druids Turn to Stone (feat. Damian Wilson)
11. Day Sixteen: Loser (feat. Mike Mills, Ayreon Angels)
12. Sail Away to Avalon (feat. Barry Hay)
13. Everybody Dies (feat. Anneke van Giersbergen, Tommy Karevik & Mike Mills)
14. The Castle Hall (feat. Robert Soeterboek, Arjen Lucassen & Damian Wilson)
15. Day Eleven: Love (feat. Arjen Anthony Lucassen, Marcela Bovio, Robert Soeterboek, Ayreon Angels & Ed Warby)

Ráadás:
16. The Eye of Ra (Star One dal - színpadon az összes énekes)

 

Alább megtekinthető néhány rajongói felvétel a koncertről:

Mint arról nemrég beszámoltunk, az Ayreon 'Ayreon Universe' néven adja ki új koncert-anyagát. Hat hónappal azután, hogy az "Ayreon Universe" projekt színpadra állt, a Mascot Label Group / Music Theories Recordings kiadta a teljes koncertfelvételt, különféle formátumokban, 2018. március 30-án. Az "Ayreon Universe" tulajdonképpen nevezhető "Best of Ayreon Live" projektnek is - egy egyedülálló performanszról van szó, melynek során 16 énekes állt színpadra, előadván 28 számot és több mint kétórás rendezvény keretében, 9000 rajongó és 30 kamera előtt!

Itt a bizonyíték arra, hogy soha nem szabad azt mondani, "soha". Arjen Lucassen mester - miután a stúdióban megalkotott megannyi rockoperát az elmúlt két évtized során - most végre színpadra vitte fergeteges "Universe" produkcióját. A 2017 szeptemberében megvalósult Universe-projekt összesen három teltházas koncertből állt (ezekre a bejelentést követő néhány órán belül elkelt az összes jegy). A világ minden tájáról közel tízezer rajongó érkezett a régóta várt, speciális rendezvényre, amit a világhírű tilburgi 013 csarnokban tartottak meg.

A három koncert válogatott felvételeiből álló, 'Ayreon Universe - Best of Ayreon Live' című 2DVD / 2CD / Blu-ray 5.1 surround audióval, számtalan extrával (színfalak mögötti videók, interjú minden fellépővel, próba-felvételek, stb.) került forgalomba, a lenti képen látható verziókban.

A két éven át tervezett "Ayreon Universe" magában foglalja az Ayreon albumainak legsikeresebb szerzeményeit, és persze a Star One projekt közönség-kedvenc nótáit is. Az "Ayreon Universe" performanszok keretében nem kisebb nevek álltak színpadra, mint Floor Jansen (Nightwish), Damian Wilson (Headspace), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm), Marco Hietala (Nightwish), Jonas Renske (Katatonia), Mike Mills (Toehider), Marcela Bovio (Stream Of Passion), Irene Jansen, Robert Soeterboek (Star One), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Edward Reekers (ex-Kayak), Jay van Feggelen, Maggy Luyten (Nightmare) és Lisette van den Berg (Scarlet Stories).

Íme az 'Everything Dies', a 'Valley Of The Queens' és az 'And The Druids Turned To Stone' című szám hivatalos performansz-klipje a DVD-ről (ez utóbbi Lucassen "személyes kedvence"), és a kiadvány eredeti trailere, színfalak mögötti videója:

Az alábbi videóban maga Lucassen is megszólal az új kiadvány kapcsán:

Az Ayreon aktuális stúdióalbuma szintén a Mascot Label Group jóvoltából jelent meg, 2017. április 28-án, 'The Source' címmel.


Felvételek az AYREON első fesztivál-fellépéséről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás