Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

AYREON - itt az 'Amazing Flight' dal felvétele az új koncertlemezről!


2020-03-18

A holland gitáros / zeneszerző, Arjen Lucassen és Ayreon nevű projektje 'Electric Castle Live and Other Stories' címmel adja ki új koncert-anyagát.

A Music Theories Recordings és a Mascot Label Group kiadók 2020. április 10-én jelentetik meg az 'Ayreon - Electric Castle Live and Other Tales' című szettet, ami napvilágot lát 3 LP / 2CD+DVD / BD formátumban. A koncertlemezen az Ayreon tavalyi koncertjei kerültek összefoglalásra: az all-star projekt a világhírű tilburgi 013 csarnok színpadán adott koncertet négy egymást követő estén, felelevenítvén a klasszikus harmadik Ayreon albumot, az 1998-ban megjelent 'Into the Electric Castle'-t. Lucassen és bandája - vagyis a modern progresszív rock- / metalzene egyik legnevesebb képvilselői - a legendás album 20. évfordulóját ünnepelte, a 64 országból érkező 12 ezer rajongó színe előtt.

"Lévén nemrég volt esedékes az album 20. évfordulója, újrakevertük és újra kiadtuk a stúdió-anyagot, valamint élőben is előadtuk a teljes lemezt" - nyilatkozta Lucassen. "A 2018-as "Ayreon Universe" bulik fantasztikusak voltak - számunkra és a közönség számára is -; ennek megfelelően számos kérés érkezett felém: Mi lenne ha teljes egészében elhangzana az 'Electric Castle' album a 013 színpadán? ...innentől pedig már történelem az egész...".

Az 1998-ban megjelent 'Into the Electric Castle' egy epikus kaland volt a hallgatók és a szereplők számára egyaránt. A “no time, no space” mottóval ellátott album nyolc főhős történetét mesélte el, akiket egy rejtélyes hang vezérelt, az "Elektromos Kastély" felé vezető utukon. Az eredeti albumon többek közt a következő szereplők játszottak: Fish (the Highlander), Lucassen (the Hippie), Edwin Balogh (The Roman), Anneke van Giersbergen (the Egyptian), Damian Wilson (the Knight) és Edward Reekers (the Futureman) - ők mindannyian megismételték performanszukat az ünnepi koncerteken.

A 22 zenész / énekes között olyan neves (állandóvá vált) Lucassen-kollaborátorok szerepeltek, mint Thijs Van Leer (Focus), Simone Simons (Epica), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio, Joost van den Broek, Johan van Stratum, Marcel Singor, Ferry Duijsens, Bob Wijtsma és Ben Mathot. Mellettük a Star Trek színésze, John De Lancie (Q) tűnt még fel a koncerteken, mint narrátor.

Az 'Into the Electric Castle' évfordulójának négy koncertje tehát az 'Ayreon - Electric Castle Live and Other Stories' című koncert-lemezen került megörökítésre. Ezek a teltházas bulik pedig olyan jól sikerültek, hogy Lucassen ugyanezt a produkciót viszi a 2020-as, németországi Night Of The Prog fesztiválra is!

"Egyszerűen imádok különféle projektekkel stúdióban dolgozni; de jómagam nem vagyok komolyabb élő előadó. Én vagyok az a fickó, aki előáll az ötletekkel, összerakja azokat és színpadra viszi a kész művet. Most pedig boldogan mondhatok köszönetet minden csodálatos zenésznek, akik segítettek abban, hogy ez a projekt megvalósuljon" - tette hozzá Lucassen.

Az új koncert-kiadvány előrendelési infói és teljes tartalma itt böngészhető.

Alább megtekinthető 'Garden Of Emotions', a 'Twisted Coil' és az 'Amazing Flight' hivatalos koncertfelvétele a kiadványról, valamint elérhető a hivatalos előzetes:

Mint arról nemrég beszámoltunk, az Ayreon 'Ayreon Universe' néven adta ki legutóbbi koncert-anyagát. Hat hónappal azután, hogy az "Ayreon Universe" projekt színpadra állt, a Mascot Label Group / Music Theories Recordings kiadta a teljes koncertfelvételt, különféle formátumokban, 2018. március 30-án. Az "Ayreon Universe" tulajdonképpen nevezhető "Best of Ayreon Live" projektnek is - egy egyedülálló performanszról van szó, melynek során 16 énekes állt színpadra, előadván 28 számot és több mint kétórás rendezvény keretében, 9000 rajongó és 30 kamera előtt!

Itt a bizonyíték arra, hogy soha nem szabad azt mondani, "soha". Arjen Lucassen mester - miután a stúdióban megalkotott megannyi rockoperát az elmúlt két évtized során - most végre színpadra vitte fergeteges "Universe" produkcióját. A 2017 szeptemberében megvalósult Universe-projekt összesen három teltházas koncertből állt (ezekre a bejelentést követő néhány órán belül elkelt az összes jegy). A világ minden tájáról közel tízezer rajongó érkezett a régóta várt, speciális rendezvényre, amit a világhírű tilburgi 013 csarnokban tartottak meg.

A három koncert válogatott felvételeiből álló, 'Ayreon Universe - Best of Ayreon Live' című 2DVD / 2CD / Blu-ray 5.1 surround audióval, számtalan extrával (színfalak mögötti videók, interjú minden fellépővel, próba-felvételek, stb.) került forgalomba, a lenti képen látható verziókban.

A két éven át tervezett "Ayreon Universe" magában foglalja az Ayreon albumainak legsikeresebb szerzeményeit, és persze a Star One projekt közönség-kedvenc nótáit is. Az "Ayreon Universe" performanszok keretében nem kisebb nevek álltak színpadra, mint Floor Jansen (Nightwish), Damian Wilson (Headspace), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm), Marco Hietala (Nightwish), Jonas Renske (Katatonia), Mike Mills (Toehider), Marcela Bovio (Stream Of Passion), Irene Jansen, Robert Soeterboek (Star One), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Edward Reekers (ex-Kayak), Jay van Feggelen, Maggy Luyten (Nightmare) és Lisette van den Berg (Scarlet Stories).

Íme az 'Everything Dies', a 'Valley Of The Queens' és az 'And The Druids Turned To Stone' című szám hivatalos performansz-klipje a DVD-ről (ez utóbbi Lucassen "személyes kedvence"), és a kiadvány eredeti trailere, színfalak mögötti videója:

Az Ayreon aktuális stúdióalbuma szintén a Mascot Label Group jóvoltából jelent meg, 2017. április 28-án, 'The Source' címmel.


AYREON - itt az 'Amazing Flight' dal felvétele az új koncertlemezről!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás