Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Meghalt a TENGGER CAVALRY frontembere, Nature Ganganbaigal


2019-07-04

A new yorki székhelyű, kínai származású, magát "mongol folk metalistának" nevező Tengger Cavalry együttes frontembere egyelőre tisztázatlan okokból kifolyólag elhunyt.

A Tengger Cavalry gitárosa, Patrick Reilly közölte a sajtóval a lesújtó híreket, miután Ganganbaigal nem jelent meg az egyik az egyik koncert előtti próbán. A hatóságok ezután értesítették a zenekart, hogy a szóban forgó személy 2019. június 13-án elhunyt.

"Mély fájdalommal és sokkos állapotban tudatjuk veletek, hogy Nature életét vesztette. Ennek az életnek a legnagyobb célja az volt, hogy egyesítse az embereket a zenén és különféle közösségeken keresztül, függetlenül attól, honnan származnak. Barátunk emellett egész életében küzdött a mentális betegségek ellen - minden barátját és idegen embert inspirációval látott el etekintetben. Annak ellenére, hogy elvesztettünk egy kedves barátot és egy fantasztikus előadót, tisztában vagyunk azzal, hogy Nature zenéje és munkássága soha nem hal meg, és a jövőben segítségére lesz mindannyiónknak az erő és a célok megtalálásában.
Kérünk titeket, hogy
tartsátok tiszteletben Nature családjának gyászát ezekben a nehéz időkben. Talán a végtelen a Végtelen Kék Ég segít neki békére lelni..." - közölték Nature bandatársai.

Nature Ganganbaigal még az év elején nyilatkozott a Kerrang! magazinnak. Ebben az interjúban arról beszélt, hogy korábban már volt egy öngyilkossági kísérlete, miután a Tengger Cavalry és az M-Theory Audio lemezkiadó közötti vita okán mély depresszióba került.

"Ez a számomra traumatikus élmény rettentően elkeserített, de ugyanakkor valamilyen módon erőt is adott. Ezek az emlékek azonban inkább negatívak, és még most is tart a felépülésem... Erőt viszont atekintetben adtak, hogy megnőtt az önbizalmam. Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mint amikor az állatok a félelmükből tanulva merítenek erőt, és válnak jobb vadászokká..." - nyilatkozta Nature áprilisban a Kerrang!-nak.

A zenész halálának pontos okát és körülményeit egyelőre vizsgálja a rendőrség.

Miután a Tengger Cavalry együttes rögtön a 2018 februári 'Cian Bi' album megjelenése után feloszlott, a tagok ismét erőt gyűjtöttek, és Nature mester vezetésével újabb támadást intéztek. A banda 2019 márciusában új nagylemezzel ('Northern Memory'), májusban pedig új EP-vel ('Northern Memory') jelentkezett.

Nature korábban így nyilatkozott a Tengger Cavalry újjáalakulása kapcsán: "Egy kisebb szünetet követően, most nagyon jó érzéssel tölt el, hogy végre felszabadultan végezhetem azt, amihez a legjobban értek. És ami ennél is fontosabb, az az, hogy minden bandatag, barát és rajongó itt van körülöttem, és támogat és a zenekar újjáalapításában. A Tengger Cavalry jóval több mint egy szimpla szenvedély - ez egy kulturális projekt, amit büszkén osztunk meg mindenkivel, és jómagam a jövőben megteszek mindent azért, hogy olajozottan és sikeresen működjenek a dolgok. Végül, de nem utolsó sorban: szeretnék köszönetet mondani a Napalm Records-nak, amiért hittek bennem, és időt adtak nekem a feltámadásra, életem legsötétebb pillanataiban".

Néhány héttel az újjáalakulást követően a csapat bemutatta a 'Cian Bi' album legújabb videoklipjeit, ami 'Chasing My Horse', a 'Redefine' és az 'Our Ancestors' című számokhoz készült.

A Tengger Cavalry (vagy más néven: "az egek isteneinek hada") nem szimplán egy Billboard-listás metalbanda, de egyben a nomád harci lélek szimbóluma, ami a világ minden táján összeköti a műfaj rajongóit. A 2010-es megalakulás óta a Tengger Cavalry két nagysikerű headliner turnét bonyolított le Észak-Amerikában, ahol olyan világhírű klubokban álltak színpadra, mint a Webster Hall-beli Marlin Room vagy a hollywoodi Whisky A Go Go. Ezek mellett teltházas bulit adtak a Carnegie Hall-ban, és beszámolt róluk a CNN, a New York Times és a Wall Street Journal is. A Tengger Cavalry-nak összesen 15 nagylemeze, 4 EP-je és számos single-dala jelent meg, néhány feldolgozás-nóta mellett.

Bővebb infók a bandáról: www.tengger-cavalry.com


Meghalt a TENGGER CAVALRY frontembere, Nature Ganganbaigal
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás