Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TEN - új videoklip a frissen megjelent 'Illuminati' albumról: 'The Esoteric Ocean'


2018-11-14

A brit hard rock banda - ami a műfaj egyik legeredetibb, legegyedibb formációja - november 9-én adta ki új nagylemezét.

A Ten új, 'Illuminati' című stúdióalbuma a Frontiers jóvoltából látott napvilágot, 2018. november 9-én, CD-n, LP-n és digitálisan.

Néhány hónappal a tavalyi évben megjelent 'Gothica' album után, a Ten idén ismét visszatér. Az 'Illuminati' egyértelműen a banda fennállásának egyik legnagyobb mértfölköve, de ugyanakkor benne van minden, amit a rajongók elvárnának a klaszikus Ten-hangzást illetően, köszönhetően a brit csapat végtelen kreativitásának. Az 'Illuminati' továbbviszi azt a gazdag örökséget, amit a Ten felépített az elmúlt 20+ éves karrierje során.

Az Illuminátusokat a világ vezetőinek, üzleti hatóságainak, innovátorainak, művészeinek és egyéb befolyásos egyéneinek titkos társaságának tartják. Ez egy koalíció, ami egyesít minden politikai, vallási és geográfiai "előnyszerzőt". A Ten 'Illuminati' című albuma éppen így egyesíti a banda által valaha is felvonultatott atmoszférákat és hangázsokat - ezeket pedig ezoterikus mesék, gondosan megmunkált varázslatok és precízen kiöltött, titkos rejtélyek révén adják a hallgató tudomására; méghozzá Gary Hughes énekes klasszikus dalszerzői stílusában.

Hasonlóan a banda legutóbbi nagysikerű albumainak gyakorlatához, az új lemezen is Dann Rosingana, Steve Grocott és John Halliwell gitároso, valamint Steve McKenna basszer,  Darrel Treece-Birch billentyű-maestro és Max Yates kísérik Hughes-t. Kollektív egységként immáron ennek a felállásnak a negyedik sorlemeze jelenik meg; de a Ten zenészei ezúttal még magasabbra emelték a lécet. Az 'Illuminati' album tele van gazdag gitár-, billentyű- basszus- és dob-játékkal; nem is beszélve Hughes exkluzív énekhangjáról, mellyel életre kelti a dalszövegek minden nüanszát.

Az 'Illuminati' producere maga Gary Hughes volt; a keverést és a maszterizálást pedig a Unisonic-ból és a Pink Cream 69-ból ismert Dennis Ward végezte el. A Ten és Dennis közreműködése immáron a 2011-es 'Stormwarning' album óta tart - a legendás basszusgitáros-producer mindig képes garantálni egy-egy adott album kitűnő hangzását és produkcióját.

01. Be As You Are Forever
02. Shield Wall
03. The Esoteric Ocean
04. Jericho
05. Rosetta Stone
06. Illuminati
07. Heaven And The Holier-Than-Thou
08. Exile
09. Mephistopheles
10. Of Battles Lost And Won

Az első ízelítő, a 'Jericho' című szám lentebb meghallgatható. A megjelenést követően megosztották a 'The Esoteric Ocean' című szám hivatalos klipjét is:

A Ten legutóbbi nagylemeze, a 'Gothica' 2017 júniusában jelent meg - erről bővebben itt írtunk.


TEN - új videoklip a frissen megjelent 'Illuminati' albumról: 'The Esoteric Ocean'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás