Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE MAGPIE SALUTE - néhány napon belül kiadja debütáló albumát a The Black Crowes egykori tagjai alkotta all-star banda


2018-08-05

A veterán Black Crowes zenekar egyes ex-tagjai által létrehozott The Magpie Salute debütáló stúdióalbuma augusztus 10-én, pénteken lát napvilágot, 'High Water I' címmel.

A The Black Crowes gitárvirtuóza / zeneszerzője, Rich Robinson 2016 végén jelentette be a The Magpie Salute megalakulását. Egy "izgalmas új formációról" van szó, The Black Crowes négy kulcsfigurájának közreműködésében. Rich mellett eredetileg Marc Ford gitáros, Eddie Harsch billentyűs és Sven Pipien basszer vett részt a projektben (Harsch sajnos a megalakulást követően elhunyt). Tagja az új bandának továbbá Rich szólóbandájának dobosa, Joe Magistro, billentyűse, Matt Slocum, háttér-vokalistái (Adrien Reju, Katrine Ottosen), John Hogg (Hookah Brown, Moke) énekes, Charity White énekesnő, plusz "néhány jóbarát".

A The Magpie Salute New York City-ben, a híres Gramercy Színházban rendezte meg első koncertjét, 2017. január 19-én. Köszönhetően a kiemelkedő mértékű érdeklődésben, később az ezt követő három napra is leszervezték fellépésüket - ezek is teltházas események voltak.

A zenekar nem mellesleg felvett egy teljes koncert-albumot, ami 2017. június 9-én jelent meg, az Eagle Rock Entertainment jóvoltából. A Robinson által producelt lemez nagyrészét a Woodstock-beli Applehead Recording stúdióban rögzítették, egy kisebb közönség színe előtt. Az albumon helyet kapott néhány The Black Crowes-klasszikus interpretációja, valamint egy Pink Floyd- ('Fearless'), egy Faces- ('Glad And Sorry'), egy War- ('War Drums') és egy Bob Marley-feldolgozás ('Time Will Tell'), és a legendás Woodstock-himnusz, az 'Ain't No More Cane'. Ezek mellett egy eredeti Magpie Salute dal, az 'Omission' is felkerült az albumra: a Robinson és John Hogg énekes által szerzett nóta 2017 májusában jelent meg kislemez és videoklip formájában. A zenekar továbbá - 2017. április 22-én, a Lemezboltok Napja alkalmából - kiadott egy 10-hüvelykes bakelit-albumot, amin a híres Eric Clapton-klasszikus, a 'Comin' Home' és a 'Glad And Sorry' dalok kaptak helyet.

Ezután nekiláttak első teljes értékű nagylemezük munkálatainak. A 'High Water I' című album producere maga Rich Robinson volt; a felvételek a Nashville-beli Dark Horse Stúdióban zajlottak. A 12-számos album egy "valódi rock 'n' roll-egységet prezentál, pszichedelikus blues-kompozíciók és lebilincselő tábortűzi mesék formájában" (Robinson 2016-ban tulajdonképpen ilyen célból alapította meg a "woodstocki lelkületű" bandát). A The Magpie Salute debütáló stúdióalbuma augusztus 10-én, pénteken lát napvilágot, 'High Water I' címmel (Észak-Amerikában az Eagle Rock Entertainment, Európában, az ausztrál kontinensen a Mascot Label Group, japánban pedig a Sony jóvoltából), az alább látható borítóval éstracklistával:

01. Mary The Gypsy
02. High Water
03. Send Me An Omen
04. For The Wind
05. Sister Moon
06. Color Blind
07. Take It All
08. Walk On Water
09. Hand In Hand
10. You Found Me
11. Can You See
12. Open Up

Alább meghallgatható a 'Sister Moon' című szám, ízelítőképpen az album előrendeléséhez.

A korábban megjelent, 'Omission' című single hivatalos videoklipje - amit Matthew Sterling rendezésében forgattak Londonban - itt megtekinthető:

Robinson, Marc Ford és John Hogg énekes egy speciális akusztikus turnéval ünnepli meg a debütáló nagylemez megjelenését. Az európai körút egy héten keresztül tart: Oslo-ból indul és Londonban ér véget.

Immáron azt is biztosra lehet tudni, hogy a The Magpie Salute második nagylemeze, a 'High Water II' 2019 folyamán jelenik meg!

"Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen fantasztikus fogadtatásban részesítenek majd minket" - nyilatkozta korábban Rich Robinson. "Totálisan lenyűgözött minket ez az elsöprő támogatás. Egyszerűen hihetetlen érzés... Nagyon hálásak vagyunk minden rajongónak; köszönjük szépen a pozitív reakciókat. Mondanunk sem kell, továbbra is nagyon hálásak vagyunk - most kezdjük csak igazán felfogni, milyen sokat jelent a zenénk az embereknek".


THE MAGPIE SALUTE - néhány napon belül kiadja debütáló albumát a The Black Crowes egykori tagjai alkotta all-star banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás