Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a DOWNFALL OF GAIA új playthrough-videója!


2019-03-11

A német extrém metal banda nemrég kiadta új nagylemezét.

Az 'Ethic of Radical Finitude' a Downfall Of Gaia eddigi legdallamosabb, legprecízebben összeállított, legdinamikusabb anyaga; ami egy epikus és egyedülálló koncepción alapszik. Dominik Goncalves dos Reis énekes-gitáros elmondása szerint: "Ezen a lemezen rajta vannak a korábbi kiadványaink jellegzetes elemei, de ezúttal hosszú atmoszférikus részeket is feltűnnek, hogy ezáltal is tudjanak "lélegezni" a dalok. Másrészről továbbá nyers és egyben dallamos blastbeat-ekkel vannak tele a nóták, melyek külön-külön is egy-egy érzelmi hullámvasutat képeznek".

A Downfall Of Gaia a berlini Hidden Planet Stúdióban és a New Jersey-beli Backroom Stúdióban rögzítette a 2016-os 'Atrophy' album folytatását, Jan Oberg és Kevin Antreassian (The Dillinger Escape Plan) producerek társaságában. Az utólagos hangmérnöki munkákat - keverés és maszter - ezúttal a legendás V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) látta el.

Az új albumon feltűnik néhány vendég is - köztük a banda egyik alapítója / korábbi tagja, Peter Wolff gitáros. Mellette szintén közreműködik egy másik ex-tag, Johannes Stoltenburg (művésznevén: Hidehidehide) dobos, aki a dalszerzésből vette ki a részét. "Együtt dolgozni, alkotni a korábbi bandatagokkal, nagyon különleges élmény. Még úgy is, hogy egyszer meg kellett válnunk tőlük, nagy megtiszteltetés és öröm volt számunkra, hogy újra köreinkben üdvözölhettük őket, és együtt dobhattuk be a közösbe egyéni stílusainkat" - nyilatkozta Goncalves dos Reis , aki azt is elárulta, hogy vendégként szerepel még az új albumon Nikita Kamprad a Der Weg Einer Freiheit zenekarból, aki a 'We Pursue The Serpent Of Time' dalban vokálozik. A 'Guided Through A Starless Night' című tételben továbbá Mers Sumida (Black Table) narrál.

Ellentétben a banda korábbi lemezeivel, az 'Ethic of Radical Finitude nem koncept-album, de egy központi téma mégis összeköti az egyes dalokat: Ennek kapcsán a frontember elmondta: "Az életben egy ponton mindenki próbálja megtalálni a "melegséget" nyújtó, biztonságos helyet. Amit "otthonnak" nevezhet, ahol elégedettnek érezheti magát. Egy másik ponton azonban azt kell feldolgoznunk, elfogadnunk, hogy ezt a pontot soha nem fogjuk elérni...".

A Downfall Of Gaia közleményét végül így zárta: "Mindannyian totálisan odatettük magunkat ezen a lemezen, és ezt Ti is hallhatjátok majd minden dalban. Teljes mértékig elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és alig várjuk már, hogy a jövőben élőben is előadhassuk ezeket a számokat!".

Az új Downfall Of Gaia album 2019. február 8-án jelent meg (Metal Blade Records), az alább látható borítóval és dallistával:

01. Seduced By…
02. The Grotesque Illusion Of Being
03. We Pursue The Serpent Of Time
04. Guided Through A Starless Night
05. As Our Bones Break To The Dance
06. Of Withering Violet Leaves

A lemez első nyilvános dala, az 'As Our Bones Break To The Dance' lentebb elérhető (dobos playhough-videó formájában is). Újabban megjelent a 'We Pursue The Serpent Of Time' című szám hivatalos klipje (ebben a dalban Nikita Kamprad [Der Weg einer Freiheit] vendég-vokálozik) és az 'Of Withering Violet Leaves' audiója is. A rendelési infókat itt lehet megtalálni.

Hamarosan közzéteszik az album promóciós turnéjára vonatkozó részleteket...


Itt a DOWNFALL OF GAIA új playthrough-videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás