Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [331. rész]


2018-08-11

Itt egy kis kemény lecke!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 331. rész

TERROR - 'Hard Lessons'

A Terror 2002-es megalakulása óta a hardcore műfaj egyik legsikeresebb előadója. Az évek során hat klasszikus stúdióalbumot adtak ki - a legutóbbi 'The 25th Hour' címmel jelent meg 2015-ben, a Victory Records által. Egyedi hangzásuk - amit a hardcore, a punk és a thrash különleges ötvözete alkot - világszerte számtalan rajongót meggyőzött a banda autentikus mivoltáról, létjogosultságáról. 

A Wildside 1988 és 1990 között Hollywood turnézott. A sikerekre felfigyelve leigazolta őket a neves Capitol Records, amit akkoriban Hale Milgram vezetett (aki a "the next big thing" jelzővel illette a bandát). A csapat rögtön neki is látott debütáló albuma munkálatainak. Producernek nem mást, mint a legendás 'Van Halen' album hangmérnökét, Andy Johns-t választották; sőt, magát az albumot konkrétan Eddie Van Halen házi stúdiójában rögzíthették (a Wildside volt az első "külsős" banda, ami a híres "5150" stúdióban dolgozhatott).

Áttörést első nagylemezük, a 'One with the Underdogs' hozta meg. Ez a lemez csak az Államokban több mint 40 ezer példányban kelt el az első hetekben. Az album promóciójával bejárták Európa, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Korea, Mexikó és Dél-Amerika nagyvárosait. Következő, harmadik stúdiólemezük, az 'Always the Hard Way' 10. lett a Billboard 'Új Előadók' (Heatseekers) listáján, és 19. helyen végzett a független lemezen toplistáján.

A Terror megalakulását megelőzően Scott Vogel énekes a Slugfest, a Despair és a Buried Alive zenekarokban vokálozott a '90-es években. Nick Jett dobos és Todd Jones ex-gitáros és jól ismert hardcore banda, a Carry On felállását erősítették. A Virginia-i származású David Wood továbbá egy másik hardcore banda, a Down To Nothing énekese volt; míg Carl Schwartz basszusgitáros - aki az 'Always the Hard Way' nagy részén játszik - a Sworn Vengeance egykori és First Bloog jelenlegi tagja.

Vogel-t nem csak magas szintű énekesi kvalitásairól ismerik a hardcore-színtéren, de az is köztudott, hogy remek érzékkel szórakoztatja a közönséget: stagediving performanszai és különleges előadásai a rajongók körében "Vogelizmusként" nevesült el. Az énekes korábban így nyilatkozott: "A maximumra kell fejlesztenünk a stagediving potenciálját; újabb szintre kell emelnünk e műfajt; aktiválnunk kell a közönséget". A Terror egyik legemlékezetesebb és legsikeresebb turnéja a 2005-ös Sound Of The Underground fesztivál-körút keretében zajlott le.

A Terror ötödik, 'Live by the Code' című nagylemeze eredetileg 2012-ben jelent volna meg, de a Victory Records 2013 áprilisára halasztotta a kiadást. Ez volt a banda első lemeze ami a 200-as toplistára is felkerült (a 121. helyre), miután egy hét alatt 3,177 példányban kelt el az USA-ban (ugyanakkor első helyen végzett a Heatseekers charton). Erről a lemezről összesen hat videoklipes dal készült: a 'Live by The Code', a 'The Most High', az 'I'm Only Stronger', a 'Hard Lessons', a 'Shot of Reality' és a 'Cold Truth' dalokhoz.

2015. január 3-án stúdióba vonultak, hogy felvegyék hatodik, 'The 25th Hour' című nagylemezüket. Az új albumot végül 2015. augusztus 7-én adta ki a Victory Records. Felvezetvén a korongot, már korábban megosztották a 'The Solution' című single-dalt.

2017-ben új fejezet nyílt a Terror-könyvben, miután a csapat egy új kiadóval a háta mögött dobott piacra egy ütős EP-t. A banda "jó társaságra lelt" a Pure Noise Records munkatársainak személyében; ugyanis a Pasadena-beli kiadónál jelentek meg legnagyobb modernkori elvtársaik (Stick To Your Guns, Counterparts, The Story So Far, State Champs, Knocked Loose, stb.) aktuális albumai is. A Terror új EP-jét április 28-án dobták piacra, 'The Walls Will Fall' címen. Emellett egy újabb turnét is lebonyolítottak: május folyamán a God’s Hate és az Abuse Of Power társaságában járták az Államokat.

A 2018-as év újabb bejelentéssel indult: a Terror ezentúl Európában a Nuclear Blast révén fogja forgalmazni kiadványait (a világ más tájain továbbra is a Pure Noise Records közreműködésében). A banda augusztusra elkészült hetedik, 'Total Retaliation' című nagylemezével, aminek megjelenése 2018 szeptemberére várható!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [331. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás