Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SOULFLY - itt a Ross Dolan-nel (Immolation) közös 'Under Rapture' dal szöveges videója!


2018-10-20

Max Cavalera és bandája október 19-én adta ki "pusztítóan súlyos" új albumát. A 'Ritual' a Nuclear Blast Entertainment gondozásában látott napvilágot.

A Soulfly új albumát Josh Wilbur producerrel rögzítette. Wilbur korábban együtt dolgozott Max Cavalera másik bandájával, a Killer Be Killed-del, valamint a Lamb Of God-dal és a Gojirával is.

Cavalera elmondta az új lemez kapcsán: "Nagyon izgatott vagyok, mivel szerintem ez az album egyfajta visszatérés lesz bandánk korábbi, "törzsi" hangzásához - ilyesmivel pedig a 'Prophecy' album óta nem próbálkoztunk. Szóval elég fasza ez az új anyag! Ettől függetlenül egyébként - más tekintetben - az 'Archangel' folytatására kell számítani. Meg persze némi 'Psychosis'-beütés is érezhető lesz az új dalokon, lévén a 'Psychosis' egy remek album; így kétségkívül továbbvisszük azt a vonalat is. Röviden szólva: egy nagyon fasza lemezt tettünk le az asztalra".

A 'Ritual' lemezen több neves vendég is szerephez jutott - köztük Randy Blythe (Lamb Of God) és Ross Dolan (Immolation). Az album borítóját a híres Eliran Kantor (Testament, Iced Earth) tervezte; míg a szövegkönyvi illusztrációkért egy másik jól ismert tehetség, Marcelo Vasco (Slayer, Kreator, stb.) felelt.

Cavalera a következőket is elmondta: "Nagyon boldog vagyok, hogy újra a két kedvenc művészemmel, Eliran Kantor-ral és Marcelo Vasco-val dolgozhattam együtt! A 'Ritual' borítója egy meglehetősen misztikus alkotás, ami tökéletesen összegzi az album vibrálását. Igyekeztünk a korai Soulfly groove-os megoldásait újjáéleszteni, de mivel nagy rajongója vagyok a kemény és gyors témáknak is, némi death és black metal-, illetve hardcore-hatás is érezhető a dalokon. Josh Wilbur-rel mindig hatalmas élmény együtt dolgozni. Ő is nagy rajongója a mi zenénknek, és rengeteget tett hozzá ehhez a lemezhez is. Jómagam alapvetően a gyorsaságra törekedtem, de ő mindvégig arra ösztönzött, hogy minél több groove-ot és ritmust vigyünk a dalokba. A végén e két dolog fantasztikus elegyét kaptuk: a 'Ritual' zenei palettája felöleli teljes karrieremet! Induljon hát a Rituálé!".

A tracklista:
01. Ritual
02. Dead Behind The Eyes (feat. Randy Blythe)
03. The Summoning
04. Evil Empowered
05. Under Rapture (feat. Ross Dolan)
06. Demonized
07. Blood On The Street
08. Bite The Bullet
09. Feedback!
10. Soulfly XI

A Soulfly elsőként az 'Evil Empowered' dalt osztotta meg az új lemezről. A premier - ízelítőképpen a rendeléshez - alább elérhető.

Újabban megjelent az album címadó dala is; méghozzá 360 fokban forgatható track-video formájában:

Itt a 'Dead Behind The Eyes' című szám érhető el, amiben vendégként szerepel a Lamb Of God énekese, Randy Blythe:

Az Immolation-ből ismert Ross Dolan-nel közös 'Under Rapture' dal szöveges videója itt tekinthető meg:

Az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat első hét része itt érhető el:

A Soulfly aktuális turné-beosztása itt érhető el.

Max és bandája, a Soulfly Matt Hyde producerrel vette fel legutóbbi, tizedik nagylemezét. Az 'Archangel' 2015. augusztus 14-én jelent meg, a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


SOULFLY - itt a Ross Dolan-nel (Immolation) közös 'Under Rapture' dal szöveges videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás