Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ORKAN - októberre várható a 'Livlaus' album folytatása, az 'Element'


2018-08-29

A bergeni székhelyű Dark Essence Records adja ki a szintén norvég, black metalista Orkan zenekar harmadik nagylemezét. Az 'Element' október 5-én lát napvilágot.

Az Orkan négytagú felállása (amiből mindenki tagja az Enchanting Darkness együttesnek is) 2008-ban alakult meg; a Taake session-gitárosa, Gjermund Fredheim; az ex-Byfrost dobos, Rune Ness; a Grimnorth korábbi basszerosa, Sindre Hillesdal; valamint Einar Fjelldal (ex-Gravemachine) frontember közreműködésében. Az Orkan debütáló stúdiólemeze, a 'Crimson Canvas' 2012 folyamán látott napvilágot; második albumuk pedig 2015 szeptemberében jelent meg, 'Livlaus' címmel.

A banda harmadik nagylemeze, az 'Element' komoly megmérettetések árán született meg: az Orkan két tagja is súlyos betegségben szenvedett az elmúlt években (egyikőjük a rákot, a másik pedig egy ritka, alig gyógyítható betegséget győzött le). A norvég csapat tehát most megújult erővel és könyörtelen haraggal tér vissza egy új albummal, aminek témája a természet és a föld ereje; a négy ismert elem nagysága; szülőföldjük, Stord szigetének elementáris ereje. 

Az új lemez dalain érezhető, hogy a banda egy nehéz időszakban alkotta meg ezt a művet: az 'Element' egy mind testileg, mind lelkileg őrlő folyamat eredménye. Ehhez a hasonlóan komplex produkció, részletesen kidolgozott, de mégis kaotikus stúdió-hagzás passzol.

A Dark Essence Records október 5-én dobja piacra az 'Element' albumot, digitális változatban és CD formátumban.

A tracklista:
01. Lenker
02. I flammar skal du eldast
03. Iskald til beinet
04. Motstraums
05. Avmakt
06. Den våte grav
07. Heim

Lentebb ízelítőképpen meghallgatható az 'I flammar skal du eldast' című tétel (az alábbi lejátszó révén lehet leadni az előrendeléseket is):


ORKAN - októberre várható a 'Livlaus' album folytatása, az 'Element'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás