Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Meghalt a NASTY SAVAGE basszusgitárosa, Richard Bateman


2018-09-06

A veterán floridai metal-legendák szomorúan közölték a hírt, hogy basszusgitárosuk, Richard Bateman szeptember 5-én szívrohamot kapott, és életét vesztette.

Így szól a banda közleménye: "Mély megrendüléssel tudatjuk rajongóinkkal, hogy Richard Bateman a mai napon elhunyt. Mindannyian mélységesen le vagyunk sújtva. Isten áldja Richard családját, Isten áldja magát Richard Bateman-t is. Nyugodj békében, barátunk".

David Austin gitáros a következőket fűzte hozzá: "Régi jóbarátom, Richard Bateman szívroham következtében elhunyt. Teljes letaglózott engem ez a hír. Egy rendkívüli tehetséget; egy fantasztikus basszusgitárost vesztettünk el, aki rettentően sokat adott a Nasty Savage-nek - különösen a 'Penetration Point' album esetében. Szavakkal nem tudom kifejezni, mennyire szomorú vagyok. Remélem, a metal-közösség a keblére öleli Richard családját, és segítenek nekik a lelki béke elérésében ezekben a nehéz pillanatokba. Szeretünk téged, Richard - nyugodj békében. Egy végtelenül kedves, szeretetre méltó ember és egy rendkívül tehetséges basszusgitáros voltál".

Richard Bateman pályafutását 1985-ben kezdte, a Purgatory zenekar basszusgitárosaként. Amellett, hogy ő játszott a Nasty Savage klasszikus, 'Penetration Point' (1989) című albumán és a visszatérő 'Psycho Psycho' lemezen, olyan bandákban basszusgitározott, mint a Nocturnus, az After Death, az Unearthed, az Agent Steel és a Lowbrow. Bateman - aki 2018. augusztus 11-én ünnepelte 50. születésnapját - saját honlapot is működtetett.

A Nasty Savage a '80-as évek közepén szerzett hírnevet, elsősorban "Nasty" Ronnie Galetti énekes színpadi performanszainak köszönhetően (többször is előfordult például, hogy tévét tört össze a saját fején). Miután a csapatot leszerződtette a Metal Blade Records, három nagylemezük és egy EP-jük is megjelent '85 és '89 között. A zenekar ezt követően feloszlott, és '90-es évek végén adtak néhány reunion-koncertet, mielőtt 2002-ben hivatalosan is újra összeálltak. 'Psycho Psycho' című visszatérő albumuk 2004 márciusában jelent meg. Ezután viszont ismét külön utakon kezdtek járni a bandatagok.

A Nasty Savage 2016 januárjában jelentette ismét be visszatérését. A csapat tehát két éve tehát újra összeállt néhány exkluzív performansz, valamint korábbi klasszikusaik bakelites újrakiadása erejéig (ez utóbbiról itt írtunk). Mindemellett nemrég nekiláttak egy vadonatúj albumot rögzítésének is. Az aktuális reunion-ban az alábbi zenészek vettek részt: Nasty Ronnie énekes, Richard Bateman basszusgitáros, David Austin és John Mahoney gitárosok, valamint Greg Gall (Six Feet Under) dobos.


Meghalt a NASTY SAVAGE basszusgitárosa, Richard Bateman
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás