Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Klip-premier a SAGA búcsúturnéját összefoglaló koncertlemezről: 'You're Not Alone'


2018-10-03

Kanada zászlóvivő progresszív rockerei Final Chapter elnevezéssel bonyolították le utolsó turnéjukat, amit egy koncertlemez formájában örökítettek meg.

A Saga 2017 januárjában jelentette be búcsúturnéját. Ez az év fémjelezte a banda megalakulásának 40. évfordulóját. A hard rock, a progresszív rock és a popzenét kitűnő érzékkel kombináló együttes egy nagyszabású világkörüli túrával vetett véget működésének, és mondott köszönetet a rajongóknak. Egy év elteltével megjelent ennek a turnénak a hivatalos összefoglalója, a 'So Good So Far - Live at Rock of Ages' című kiadvány.

A Saga legikonikusabb, legismertebb dalait, klasszikusait felvonultató 'So Good So Far' a banda hosszú és büszke történelmének korrekt összegzése. A koncertlemezt a 2017-es, németországi Rock Of Ages fesztiválon rögzítették, Seebronn városában, professzionáli audió- és videó-kellékekkel. A Saga volt a rendezvény headlinere; így a jelenlévők egy energikus, másfél órás performanszot kaptak a banda 21 stúdióalbumának egyes klasszikusainak ('On The Loose', 'Humble Stance', 'Wind Him Up', 'Don’t Be Late', stb.) válogatásából.

Michael Sadler énekes - aki néhány év kihagyás után 2011-ben tért vissza a banda élére - az alábbi közleményt adta: "A Saga és a legendás Rock Of Ages fesztivál története több ponton is összefonódik. A fesztivál főszervezője, Horst Franz 2006-ban hívott meg minket először; aztán 2017-ben ismét visszatérhettünk a nagyszínpadra, megünnepelvén bandánk megalakulásának 40. évfordulóját, a Final Chapter turné keretében. Ez a kiadvány tökéletesen leképezi e csodás éjszaka speciális hangzását és atmoszféráját, amit soha nem lehet már megismételni... vagy mégis?".

A 'So Good So Far - Live at Rock of Ages' megjelent dupla CD-n, digipak DVD-n, dupla gatefold LP-n és digitális formában, 2018. szeptember 28-án, az earMUSIC kiadó jóvoltából.

A tracklista:
01. Take A Chance
02. On The Loose
03. Help Me Out
04. Keep It Reel
05. Time's Up
06. Will It Be You? (Chapter Four)
07. Careful Where You Step
08. Frog Bite (dobszóló)
09. What's It Gonna Be?
10. Someone Should
11. Humble Stance
12. Scratching The Surface
13. You're Not Alone
14. Don't Be Late
15. The Flyer
16. Wind Him Up

Az 'On The Loose', a 'Humble Stance' és a 'You're Not Alone' című klasszikusok hivatalos felvételei alább megtekinthetők, kedvcsinálóképpen a koncert-kiadvány rendeléséhez:

A Saga 1977-ben alakult, az Ontario állambeli Oakville-ben. Debütáló albumuk egy évvel később jelent meg. A csapat azóta több mint 10 millió albumot adott el, és 15 milliónál is több rajongó előtt adott koncertet a világ 20-25 országában. Fennállásuk során 21 stúdióalbumot rögzítettek - ezek mindegyike neves kiadók által jelent meg. Több mint 20 videoklipet forgattak - single-dalaik közül a legismertebb a 'Don't Be Late', a 'Wind Him Up', az 'On The Loose', a 'The Flyer' és a 'Scratching The Surface'.

A világ egyik legbefolyásosabb prog-rock bandájának utolsó felállása így néz ki: Michael Sadler, Jim Crichton, Ian Crichton, Jim Gilmour és Mike Thorne.


Klip-premier a SAGA búcsúturnéját összefoglaló koncertlemezről: 'You're Not Alone'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás