Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Újabb koncertlemezt forgat Japánban a legendás ALCATRAZZ zenekar


2019-02-16

A Rainbow, az Alcatrazz, az Impellitteri és az MSG együttesekben is megfordult veterán hard rock-énekes, Graham Bonnet egykori bandája, az Alcatrazz Joe Stump (Reign Of Terror, Holy Hell) and that a new double live Alcatrazz újabb japán turnéra készül.

Graham Bonnet és nemrégiben alakult szólóbandája 2017-ben Japánban elevenítette fel a legendás Alcatrazz együttes klasszikus dalait. A Graham Bonnet Band 2017-es, japán The Book turnéja keretében megvalósult egy exkluzív, három-estés Alcatrazz-reunion is.  Graham Bonnet és nemrégiben alakult szólóbandája 2017-ben Japánban elevenítette fel a legendás Alcatrazz együttes klasszikusait.2018. december 7-én ennek jelent meg összefoglalója, 'Parole Denied - Tokyo 2017' címen. Ez a 2CD / DVD kiadvány speciális dokumentációja a három Alcatrazz-estének.

A szóban forgó koncerteken három eredeti Alcatrazz-tag - Jimmy Waldo billentyűs, Gary Shea basszusgitáros, és természetesen Graham Bonnet énekes - volt jelen (ők 33 után egyesültek újjá). Az Oszakában, Nagojában és Tokióban megrendezett koncerteken a Graham Bonnet Band dobosa és gitárosa, Mark Benquechea és Conrado Pesinato kísérte a veteránokat.

Amellett, hogy a december 7-én megjelent, dupla lemezes kiadványra felkerült egy egyedi reunion-performansz, az Alcatrazz felkutatta saját archívumát is, hogy néhány eddig kiadatlan bónusz dalt is rögzítsen a kettes számú albumra. A 2. CD-n található dalokat eredetileg 1985-ben demózták fel - közülük az egyikben ('Emotion') a fiatal Steve Vai gitározik.

CD1
01. Night Of The Shooting Star
02. Ohayo Tokyo
03. Too Young To Die...Too Drunk To Live
04. Suffer Me
05. God Blessed Video
06. Will You Be Home Tonight
07. Jet To Jet
08. Witchwood
09. Skyfire
10. Hiroshima Mon Amour
11. Island In The Sun

CD2
01. Emotion (Studio Demo)
02. No Imagination (Studio Demo)
03. Losing You Is Winning (Studio Demo)
04. Please Call Me (Studio Demo)
05. Blue Boar (Studio Demo)
06. Ohayo Tokyo (Studio Demo)
07. Set Me Free (Rehearsal / Studio Demo)
08. Rider (Rehearsal / Studio Demo)

Íme a 'Skyfire' című szám performansza, egyenesen a DVD-ről:

Újabban napvilágot látott a Steve Vai-jel közösen 1985-ben rögzített, 'Emotion' című stúdió-demó is:

Az 1983-ban alakult Alcatrazz együttesben a kezdetekkor olyan manapság világsztárként emlegetett zenészek is megfordultak, mint Yngwie J. Malmsteen, Steve Vai vagy a 2013 márciusban elhunyt (egykori Iron Maiden dobos) Clive Burr. A Graham Bonnet énekes (Rainbow, Impellitteri, MSG) által vezetett banda a '80-as években három nagysikerű stúdiólemezt és egy koncertalbumot adott ki - ezek egyike az 1983-as 'No Parole from Rock 'n' Roll', amit idén - 35 évvel később - újra felelevenítenek.

Bonnet jelenlegi bandája, a Graham Bonnet Band - aminek tagja többek közt Joey Tafolla (Jag Panzer, Leatherwolf) is - 2018 szeptemberének végén indult észak-amerikai turnéra, melynek során teljes egészében előadták a klasszikus 'No Parole from Rock 'n' Roll' albumot (kibővítve a szettet néhány későbbi dallal, eredeti GBB-nótával). A turné 2019-ben ismét Japánban folytatódik; méghozzá a legendás Joe Stump (Reign Of Terror, Holy Hell) gitárossal kiegészülve. Az ázsiai körúton elhangzik majd a teljes 'No Parole from Rock 'n' Roll' album, valamint a Rainbow 'Down to Earth' klasszikusa is. Ezek mellett Bonnet többi bandája, az Impellitteri és a Blackthorne egyes slágerei is felcsendülnek a turnén, melynek beosztása a lenti plakáton olvasható. Nem mellesleg ezen a körút is hivatalos felvételeket készítenek, melyek a jövőben újabb CD / DVD formájában jelennek meg!

Ha pedig mindez nem lenne elég, az Alcatrazz jelenleg új stúdióalbumon dolgozik; méghozzá Graham Bonnet zenei karrierjének legnevesebb partnereivel. Ennek kapcsán hamarosan jönnek a további részletek...

A Graham Bonnet Band turnézással töltötte az elmúlt három évet; eközben pedig megjelent nagysikerű dupla-albumuk, a 'The Book' (amiről bővebben itt írtunk). Mindezen tapasztalat - amihez hozzájön a legendás énekes karrierjének további négy évtizede - és felgyülemlett energia köszönt például vissza a banda Frontiers Rock Fesztiválos fellépésén is, amiről hivatalos koncertfilm készült.

Graham Bonnet egyébként 2006-ban élesztette újjá az Alcatrazz zenekart, egy teljesen új felállással. A Howie Simon gitárossal, Tim Luce basszusgitárossal és Glenn Sobel dobossal működött banda 2007-ben lebonyolított egy japán reunion-turnét, melynek során a legendás Joe Lynn Turner is csatlakozott hozzájuk.


Újabb koncertlemezt forgat Japánban a legendás ALCATRAZZ zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás