Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

2020 tavaszán újabb európai turnét bonyolít le a Roy Khan énekessel visszatérő CONCEPTION zenekar


2019-07-02

A progresszív metal műfaj skandináv pionírjaiként számontartott, norvég Conception együttes 20 év kihagyás után tért vissza, egy 'Re:Conception' című kislemezzel és egy új EP-vel.

Az 1989 és 1998 között működött norvég prog-power metal banda fennállása során négy stúdióalbumot adott ki - ezek mindegyikén a későbbi Kamelot frontember, Roy Khan énekelt (a zenekart eredetileg a Street Legal gitárosa, Tore Østby alapította).

Habár a szakma mindvégig egyöntetű, megérdemelt elismerésben részesítette a Conception-t, a '97-es 'Flow' album megjelenése után a tagok szétszéledtek: míg Khan a Kamelot-ban folytatta karrierjét, addig Østby flamenco-gitárra váltott, majd Jorn Landéval közösen elkészítette az Ark első lemezét. Arve Heimdal dobos és Ingar Amlien basszusgitáros stílusa később black metal-irányt vett: utóbbi jelenleg is a Crest Of Darkness zenekar frontembere.

A Conception újjáalakulására 20 évet kellett tehát várni: 2018 novemberének elején a banda egy vadonatúj kislemezzel lepte meg epekedő rajongóit: a három-számos, 'Re:Conception' című kislemez tehát a banda első felvétele több mint két évtized elteltével. És ez még nem minden: 2018. november 23-án megjelent egy új mini-album is, 'My Dark Symphony' címen - erre hat vadonatúj dal került fel (közülük kettő a kislemezen is megtalálható). Íme az új kiadványok borítója és dallistája:

01. Re:Conception
02. Grand Again
03. Feather Moves

01. Re:Conception
02. Grand Again
03. Into The Wild
04. Quite Alright
05. The Moment
06. My Dark Symphony

A 'Re:Conception' című kislemez dalai itt meghallgathatók:

Alább a 'My Dark Symphony' dalait is meg lehet hallgatni:

A Conception 2019 elején bejelentett két exkluzív koncertet, ami a csapat első színpadra lépése több mint egy évtized után. Ezek a koncertek a tagok szülővárosában, a norvégiai Gjøvik-ban kerültek megrendezésre, egy kisebb klubban. A közönségtalálkozóval egybekötött műsorok során elhangzottak az új EP egyes dalai, valamint felcsendültek a régi klasszikusok is. Az április 26.-i és 27.-i bulik a Friscena Black Box falai között zajlottak le. Egy nappal később, április 28-án továbbá ugyanitt rendeztek meg egy vacsorát, melyet 15 szerencsés rajongó fogyaszthat el a banda tagjaival közösen. Bővebb infók a bulikról: ConceptionMusic.com; rajongói felvételek pedig lentebb érhetők el.

Mint most kiderült, a banda 2020-ban kiad egy teljes értékű nagylemezt (aminek munkálatait itt lehet figyelemmel követni), valamint a jövő év tavaszán egy újabb európai turnét bonyolít le. Mindezt így kommentálták: "Európa! Eljövünk értetek! Miután idén lebonyolítottunk egy élvezetes reunion koncert-sorozatot, amiről fantasztikus visszajelzéseket kaptunk, egyszerűen nem bírjuk ki, hogy NE álljunk ismét színpadra és zenéljünk újra Nektek...!! Na ki jön el a bulira...!?".

Íme a 2020-as körút hivatalos plakátja:

Roy Khan énekes 2011. április 22-én jelentette be hivatalosan, hogy kilép a Kamelot-ból (erről itt írtunk). Khan - aki hét évvel ezelőtt vált "istenfélő keresztény emberré" ettől kezdve egy tengerparti templomban énekelt, Moss városában; emellett ének-zenét oktatott a helyi kórusnak. A hírek szerint Roy 2016 szeptembere óta nem alkalmazottja a Moss Frikirke templomnak, de továbbra is Moss városában él és dolgozik, nem mellesleg aktívan gördeszkázik. Az énekes hivatalosan 2018 áprilisában tért vissza a zeneiparba: ekkor váratlanul kiadott egy saját számot, 'For All' címen.

Khan annak idején így jelentette be "kiégését", valamint kiválását a Kamelot-ból: "Az utóbbi években már sok volt a találgatás akörül, miért nem turnézok a Kamelot-tal, ezért most szeretném mindezen okokat közleménybe foglalni. Tény, hogy a fiúknak már mondtam, hogy kilépek, még tavaly ősszel (a kiégésem előtt). Természetesen, majdnem sokkot kaptak (ugyanúgy, mint más is a Kamelot-családból). A fogyó koncertjegy-árak kockázata miatt még adtak nekem időt, hogy átgondoljam a dolgot, és így is tettem. És a döntésem még mindig áll: befejeztem. Jelenleg a családommal töltöm az időm Norvégiában; pihenek, és várom, mit hoz a jövő. Kommunikációm a külvilággal nem sok van, de többször is beszélgettem Thomas-szal [Youngblood, a gitáros], és mindig beteget jelentettem. Szörnyen sajnálom, hogy ilyen sok mindenkire kihat a döntésem, és szeretném, ha tudnátok, hogy a legjobbakat kívánom a bandának és az érintetteknek a jövőben. Minden pillanatot élveztem. Már hogy is ne élveztem volna?! A Kamelot-nak voltak a legjobb rajongói a világon! Örökké hálás leszek mindenért, ami ti és a Kamelot adtatok nekem; és egyben nagyon sajnálom, hogy itt vége kell, hogy legyen. A jó hír, hogy Isten mindig ott volt velem... 'Love you to Death'!!!".

A Kamelot 2011-es európai turnéjának hátralevő részén Fabio Lione, a Rhapsody Of Fire vokalistája töltötte be az énekesi posztot; 2012-ben azonban már Tommy Karevik-kel (Seventh Wonder) rögzített új lemezt ('Silverthorn') a banda. Karevik társaságában azóta további két stúdióalbumot vett fel a Kamelot - az utóbbi, 'The Shadow Theory' című 2018. április 6-án látott napvilágot.


2020 tavaszán újabb európai turnét bonyolít le a Roy Khan énekessel visszatérő CONCEPTION zenekar
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás