Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

SONATA ARCTICA - toplistákon a 'Talviyö' album


2019-09-23

A finn prog-power metal banda egy hosszabb kihagyás után tért vissza a színtérre.

A banda 2018 őszén jelentette be: stúdióba vonultak, hogy megkezdjék tizedik stúdióalbumuk munkálatait. Mint mnemrég kiderült, a munkálatok véget értek; a friss nagylemez 2019. szeptember 6-án jelent meg, 'Talviyö' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából, rajta 11 vadonatúj dallal.

"Zenei tekintetben az előző két album vonalán igyekeztünk megalkotni ezt az új lemezt" - nyilatkozta Tony Kakko énekes. "Jómagam totálisan elégedett vagyok ezekkel a nótákkal, és összességében az album hangulatával. Érzésem szerint karrierünk egyik csúcspontja ez a lemez".

A 'Talviyö' [jelentése: "téli éj"] alább látható borítója kapcsán Henrik "Henkka" Klingenberg billentyűs így nyilatkozott: "Ezúttal egy olyan lemezborítót akartunk, amin egy igazi fotó szerepel. Szerencsére rátaláltunk egy díjnyertes fényképészre, Onni Wiljami-ra, aki egyébként egy hozzánk közel eső faluból származik... és felfedeztük az ő csodás képeit, melyek tökéletesen passzolnak az új album stílusához".

"Igazán ütős nótákkal alkottunk meg, és nagyon büszkék vagyunk magunkra. Bandánk megszólalása rendkívül élő, koncert-hangulatú - ehhez pedig nagyban hozzájárult az, hogy közösen dolgoztunk a stúdióban, nem pedig külön-külön" - tette hozzá Klingenberg.

A tracklista:
01. Message From The Sun
02. Whirlwind
03. Cold
04. Storm The Armada
05. The Last Of The Lambs
06. Who Failed The Most
07. Ismo’s Got Good Reactors
08. Demon’s Cage
09. A Little Less Understanding
10. The Raven Still Flies
11. The Garden

Az album megrendelhető normál és digipak CD-n, limitált dupla bakeliten, valamint box-szett formájában és digitálisan - minderről itt találhatók bővebb infók.

Az első új single-dal, az 'A Little Less Understanding' lentebb elérhető szöveges videó formájában. "Ez a dal szövegileg az 'I Have A Right' folytatása, mivel a jó döntések meghozásáról és az emberi léttel kapcsolatos jogokról szól" - mondta Kakko.

A második és a harmadik single-dal, a 'Cold' és a 'Who Failed The Most' hivatalos klipje itt tekinthető meg:

Az új album világszerte több hivatalos lemezeladási toplistára is felkerült.

Az album első négy hivatalos előzetese itt érhető el:

A megjelenést követően a Sonata Arctica Észak-Amerikában turnézik, a Kamelot és a Battle Beast társaságában; november és december folyamán pedig Európát járja a banda. Ez utóbbi körút - ami a The Raven Still Flies Over Europe nevet viseli - november 11-én veszi kezdetét Stockholmban, és december 14-én ér véget Bochumban. Az európai turné - melyen az Edge Of Paradise és a Temple Balls is részt vesz - november 25-én érkezik a budapesti Barba Negra klubba (jegy-infók itt).

A teljes beosztás a Facebookon érhető el.

A Sonata Arctica legutóbbi, kilencedik nagylemeze, a 'The Ninth Hour' 2016-ban jelent meg. Idén júliusban a japán Avalon kiadó piacra dobott egy 'The Harvests' című dupla válogatás-lemezt is, ami a csapat 2007 és 2017 közötti legjobb dalait foglalja magában.


SONATA ARCTICA - toplistákon a 'Talviyö' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás