Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SONATA ARCTICA - itt az új videó a 'The Ninth Hour' albumhoz: 'We Are What We Are'!


2016-10-20

A finn prog-power metal banda bemutatta új, 'The Ninth Hour' című albuma friss dalszöveges videóját.

Hasonlóan a 'Pariah's Child' album gyakorlatához, a banda kilencedik sorlemezét szintén a Studio 57-ben rögzítette. A producelést maguk a tagok végezték; a keverés Pasi Kauppinen nevéhez fűződik. A lemez október 7-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából.

"Új albumunk munkálatai 2016 áprilisa környékén indultak; elsősorban hazai pályán, házi stúdióban" - nyilatkozta korábban Tony Kakko énekes. “Az Alaveteli-beli Studio57-ről van szó, ami egyfajta központként funkcionál ilyen esetekben: minden munka itt ér véget. Célunk egyébként természetesen az volt, hogy egy újabb dallamos, meglepetésekkel teli Sonata Arctica albumot hozzunk össze... Hogy sikerült? Én teljes mértékben biztos vagyok benne. De a döntés jogát inkább rátok ruháznám!”.

Az új lemezen a zenekar a világvégével, az armgeddonnal foglalkozik. A koncepció érezteti magát a 'The Ninth Hour' borítóján is, ami egy jövőbeni utopisztikus tájképet mutat be.
"A természet és az emberek által fejlesztett technológia balanszban van egymással. A kép közepén egy óramű látható egy nagy gömbben, aminek a jobb oldali része az emberektől mentes természetet, bal fele pedig azt a jövőképet mutatja, ami az általunk lerombolt természetre vár. Ha elforgatjuk a mutatót, az óra egyik oldala megáll, a másik pedig lassan kiürül; és véglegesen eltörlődik a jövő. Bibliai értelemben minden bizonnyal megbánjuk mindkét variációt. A 'The Ninth Hour' révén megismerhetjük a földi valóságot; azt a jelenlegi kritikus állapotot, ami körülöttünk zajlik, de lehet, hogy nem is tudunk róla. Az, hogy merre forgatjuk a mutatót, komoly döntésnek bizonyul - nem csak az emberi faj, de az egész bolygó részéről is. A "Kilencedik órában" áldozatot kell hoznunk, de szinte biztos, hogy rossz lesz a választás".

Az album dallistája így néz ki:

01. Closer To An Animal
02. Life
03. Fairytale
04. We Are What We Are
05. Till Death’s Done Us Apart
06. Among The Shooting Stars
07. Rise A Night
08. Fly, Navigate, Communicate
09. Candle Lawns
10. White Pearl, Black Oceans Part II – By The Grace Of The Ocean
11. On The Faultline (Closure To An Animal)

Az album első single-dala, a 'Closer To An Animal' augusztus 12-én jelent meg, hivatalos dalszöveges videó formájában.
"A 'Closer To An Animal' egy olyan dal, amire énekesünk, Tony azt mondta már a stúdiózás kezdetekor, hogy 'Márpedig ez lesz az album-nyitó nóta!'" - nyilatkozta
Henkka Klingenberg billentyűs. "Miután meghallgattuk a demót, mi is beleegyeztünk ebbe... Zenei tekintetben olyan ez a dal, mintha a '80-as évek feelingje találkozna a metalzenével. Miután valóban színtiszta képet nyújt ez a szám ahhoz, amire az egész lemezen számítani kell, egyértelmű lett, hogy tényleg ezzel kell indítanunk ezt az albumot. Alig várom már, hogy a soron következő világkörüli turnén minden este ezzel nyissuk a bulikat!".

A digitális kislemezt itt lehet előrendelni.

A második single, a 'Life' című szám szintén megvásárolható a kiadó honlapján. A dal hivatalos videoklipje alább megtekinthető:

A megjelenést követően bemutatták a 'We Are What We Are' dalszöveges videóját is:

Íme a nagylemez hivatalos előzetes-sorozatának első három epizódja:

Az új lemez megjelenésével nagyjából egyidőben európai turnéra indult a csapat; méghozzá a svéd Twilight Force társaságában.
"Alig várjuk már, hogy végre megturnéztathassuk a friss dalokat. Ezúttal Európában kezdünk, és csak utána vágunk neki a világ többi részének. Mint mindig, természetesen most is energikus bulikra számíthattok, némi meglepetéssel fűszerezve" - adta hírül korábban a Sonata Arctica.

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy a banda novemberben ismét ellátogat Észak-Amerikába; méghozzá egy 33 állomásból álló körút erejéig, a német-norvég szimfónikus metalbanda, a Leaves’ Eyes, valamint a finn dallamos death metalista Omnium Gatherum társaságában. Íme a hivatalos plakát:

A Sonata Arctica 2015. december 18-án - a Nuclear Blast jóvoltából - kiadott egy karácsonyi single-dalt, 'Christmas Spirits' címen. Tony Kakko és bandája ezt megelőzően, 2014 márciusában jelentette meg aktuális stúdiólemezét, 'Pariah's Child' címmel, szintén a Nuclear Blast kiadón keresztül (erről bővebben itt írtunk). Később megjelent a klasszikus 'Ecliptica' album 15. évfordulós, újrarögzített változata is.


SONATA ARCTICA - itt az új videó a 'The Ninth Hour' albumhoz: 'We Are What We Are'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás