Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ROTTING CHRIST - Edgar Allan Poe klasszikus 'The Raven' című versét dolgozták fel (premier)


2019-01-17

A görög extrém metalista veteránok 2019. február 15-én adják ki új stúdióalbumukat, a Season Of Mist gondozásában.

A Rotting Christ a 'The Heretics' albummal új fejezetet nyit karrierje történetében. A banda frontembere, Sakis Tolis gitáros-énekes és testvére, Themis dobos mostanra megtalálta a tökéletes balanszot a banda klasszikus, egyedi stílusú riffjei és ritmuszszekciója, illetve az új és friss hatású zenei elemek között. Hogy az élmény a lehető legmagasabb fokú legyen, a csapat Jens Bogren hangmérnököt bérelte fel mixernek és maszter-mesternek; lévén az ő Fascination Street Stúdiójában (Amorphis, Borknagar, Moonspell, Devin Townsend) ehhez a különleges hangzáshoz remekül passzoló hangtechnikai eszközök találhatók.

A 'The Heretics' alább látható borítóját Maximos Manolis tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. In The Name of God (04:14)
02. Vetry Zlye (03:13)
03. Heaven And Hell And Fire (04:52)
04. Hallowed Be Thy Name (05:06)
05. Dies Irae (03:46)
06. I Believe (03:42)
07. Fire God And Fear (04:50)
08. The Voice of the Universe (05:23)
09. The New Messiah (03:07)
10. The Raven (05:23)

Az első ízelítő, a 'Fire, God And Fear' és a 'Heaven And Hell And Fire' dalok szöveges videója (valamint a hivatalos album-előzetesek) lentebb elérhető. Szintén alább érhető el az Edgar Allan Poe vers-feldolgozás, a 'The Raven' audiója. Az előrendelési infók itt érhetők el.

A Rotting Christ jelenleg Európában turnézik, a svéd Watain zenekar társaságában; de már ismeretes néhány 2019-es koncert-dátum és -állomás is - ezeket itt lehet megtalálni.

A Rotting Christ 1987-ben alakult Athénban. Eredetileg a grindcore stílusban játszottak, később váltottak extrém metal műfajra. A dél-európai régióban kétségkívül ők voltak az első ilyen stílusú zenekar; sőtmitöbb ők felelnek az ún. "hellén metal" műfaj létrehozásáért (ez a görög tradícionális folk és a metalzene elegyét takarja). Fennállásuk során eddig összesen 12. stúdióalbumot adtak ki - ezek szinte mindegyike klasszikussá vált; de a legismertebb lemezük, a 'Thy Mighty Contract' konkrétan a műfaj egyik legalapvetőbb kiadványa.

Összefoglalván 30 éves munkásságukat, a csapat tagjai az idei évben egy több kiadványból álló pakkot dobtak piacra - erről bővebben itt írtunk. Másik hír, hogy Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ címmel hamarosan megjelenik egy 300 oldalas könyv, melyet Sakis Tolis és Dayal Patterson szerzett. A legendás banda illusztris történetét bemutató könyvben olyan egykori és jelenlegi bandatagok adnak interjúkat, mint Themis Tolis, Jim Mutilator, Morbid, George Emmanuel és George Tolias; valamint az Enslaved, a Behemoth, a Mayhem, a Cradle Of Filth, a Blasphemy, a Mystifier, a Moonspell, a Macabre Omen, a Septicflesh, a Death Courier, a Tiamat és az Immolation egyes zenészei. A könyvről bővebb infókat itt lehet találni.


ROTTING CHRIST - Edgar Allan Poe klasszikus 'The Raven' című versét dolgozták fel (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás