Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Pénteken kiadja új albumát a SUBTERRANEAN MASQUERADE - itt az új klipes dal, a Melechesh frontemberével közös 'Somewhere I Sadly Belong'!


2021-05-12

A Green Carnation, Orphaned Land, Novembers Doom és Tristania tagok által alapított prog-metalista Subterranean Masquerade zenekar új lemezszerződést kötött a New Jersey-beli Sensory Records-szal.

A Subterranean Masquerade a svédországi Fascination Street Stúdióban és az izraeli Golán-fennsík egyes stúdióiban rögzítette az új lemezt, Daniel Castillo hangmérnök társaságában. A hanganyag keverését Jens Bogren (Leprous, Katatonia, Opeth) végezte el. A banda következő, negyedik stúdióalbuma - ami a 2017-es mestermű, a 'Vagabond' folytatása - a 'Mountain Fever' címet kapta. A hírek szerint a zenekar ezen a lemezen "feleleveníti indián gyökereit, és azt ötvözi haszidi zenével, közel-keleti hangszereléssel, goa pszichedelikával és metal muzsikával". Másképpen mondva: "csúcsra emeli a sprituális punkzene és a vérbeli rock 'n' roll műfaj elegyét".

Vidi Dolev énekes elmondta: “Világzene és metal... Minden lépéssel egy új hangzás elérésére törekszünk itt, a Subterranean Masquerade berkein belül. Ez a banda szó szerint örökmozgó; soha nem áll meg. Nálunk a megújulás alapvető norma”.

Az új album a Lasers Edge hatáskörébe tartozó Sensory Records jóvoltából jelenik meg május 14-én. A 'Mountain Fever' a világ minden tájáról megrendelhető digitális formában, CD-n és dupla LP-n, többek közt a banda hivatalos webshop-ján keresztül. A Costin Chioreanu (Twilight 13 Media) által készített lemezborító és a dallista így néz ki:

01. Snake Charmer
02. Diaspora, My Love
03. Mountain Fever
04. Inwards
05. Somewhere I Sadly Belong
06. The Stillnox Oratory
07. Ascend
08. Ya Shema Evyonecha
08. For The Leader, With Strings Music
09. Mångata

Alább elérhető az első új single-dal, az 'Ascend', ami január 22-én jelent meg, digitálisan kislemezen (rajta bónusz track-ként a dal instrumentális változatával).

Az 'Ascend' dal vidoeklipjét a banda legutóbbi európai turnéján forgatták (amit az Orphaned Land-del közösen bonyolítottak le, mielőtt kitört a koronavírus-járvány).

Vidi Dolev a következőket közölte: "Hosszú ideje ezzel a single-dallal vagyunk elfoglalva, de köszönhetően a COVID-19-nek, sokat kellett várni a kiadásra. Az 'Ascend' dalt többször is előadtuk élőben, a legutóbbi európai turnénkon - ezt a klipet is az egyik buli alkalmával forgattuk. Nagyon örülünk, hogy ennyire tetszett minden rajongónak ez a szám! Barátainknak és követőinknek ajánljuk ezt a számot - lehet, hogy Ti is szerepeltek a videóban! Ez egy eutolsó emlék az élő koncertek időszakáról; azelőttről, hogy a világ teljesen leállt... Az 'Ascend' dal egyébként azokról a jó dolgokról szól, melyek rosszkedvet okoznak, és azokat a rossz dolgokat mutatja be, amiktől jobban érzed magad!".

Ezután megjelent a 'Mångata' dal kisfilmje is. Az újabb single-dalban buzukin és gitáron vendégszerepel az Orphaned Land tagja, Idan Amsalem.

A banda énekese így nyilatkozott: "A ’Mångata’ új albumunk, a 'Mountain Fever' záró-tétele. Ez a dal a szeretetről, a bajtársiasságról és a különböző népek közötti barátságról szól. Jómagam három évvel ezelőtt tértem vissza Izraelbe, miután néhány éven keresztül Skandináviában éltem. Beleszerettem az ottani tájak melankóliájába és ritmusába, és kétségkívül másfajta életet éltem, mint a Közel-Keleten. A ‘Mångata’ svédül a Hold óceáni tükröződésének útszerű vonalára utal. Minden este ránéztem a Mediterrán-tengerre, és azt éreztem, hogy rá elindulnék a víz felszínén, eljutnék északra...".

A harmadik single, a 'Somewhere I Sadly Belong' szintén hivatalos videó formájában jelent meg. Ebben a "mezopotámiai black metal banda", a Melechesh frontembere, Ashmedi vendégszerepel, egy brit gospel-énekes Jackie Hole társaságában. A hivatalos videót Yalon Schori és Yoni Sherman Heschel rendezte, és Yalon Schori szerkesztette.

Davidavi Dolev énekes így nyilatkozott: "Ez a dal rendkívül kedves a szívünknek, mivel az új album egyik legszemélyesebb hangvételű nótája. Alapvetően a tényleges történelemről, és az általunk írt történelemről szól ez a szám, melyet a menedéket keresők és az elhagyatottak tiszteletére írtunk. Egyúttal a saját nagymamám emlékére is... A refrénben hallható nyelvezet társadalmunk megvetését és oda nem figyelését szimbolizálja. Gyökerekről, identitásról, szerelemről, bűnről, traumáról, bevándorlásról és háborúkról van benn szó. Vajon sikerül legyőznünk az önzést? Ahhoz, hogy víziónkat tökéletesen életre kelthessük, az a nagy megtiszteltetés ért minket, hogy Ashmedi a Melechesh-ből - aki nagy név a közel-keleti extrém metal-színtéren - elvállalta a vendégszereplést, és belevitte a dalban azt a lelkületet, ami kell neki".

Itt pedig elérhető az első hivatalos album-előzetes:

A multinacionális Subterranean Masquerade együttes - melynek eredeti tagjai az USA-ból, Norvégiából és Izraelből származnak - a hivatalos jellemzés szerint "pszichedelikus progresszív metal zenében utazik. Dalaik egyszerre testesítik meg a Jézus Krisztus Szupersztárt, az izraeli népzenét és a tradícionális heavy metalt - mindezt néhány végtelenül tehetséges, profi zenész előadásában.

A bandát Tomer Pink gitáros alapította; eredetileg pedig a Green Carnation énekese, Kjetle Nordhus és a Novembers Doom-ból ismert Paul Kuhr volt a frontembere. A csapat új reinkarnációjában azonban kivétel nélkül izraeli zenészek szerepelnek, akiket a helyi prog-rock színtér javából válogatott össze Tomer Pink


Pénteken kiadja új albumát a SUBTERRANEAN MASQUERADE - itt az új klipes dal, a Melechesh frontemberével közös 'Somewhere I Sadly Belong'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás