Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE MOTH GATHERER - megjelent és végighallgatható az új album, az 'Esoteric Oppression'


2019-02-21

A svéd experimentális / sludge / poszt-metal banda a nagysikerű 'The Earth Is the Sky' (2015) album folytatásaként vette fel új nagylemezét.

A banda új stúdiólemeze 'Esoteric Oppression' címmel jelenik meg, 2019. február 22-én. Az új albumon a bandát megszokott műfaj-kavalkádra számíthatunk: alapvetően atmoszférikus doom, sludge és poszt-metal stílusú dalok kaptak helyet a kiadványon, de ezúttal itt-ott az electronica, a hardcore és a dallamos poszt-rockzene is felüti a fejét.

A banda így kommentálta az új kiadványt: "Miután megjelent a 'The Earth is the Sky' (2015) album, úgy gondoltuk, nem ártana még tovább szélesíteni határainkat, amellett, hogy a továbbiakban is hűek maradunk gyökereinkhez. Ez utóbbi esetében elsősorban a hardcore műfajra gondoltunk; az előbbit tekintve pedig az electronica irányába fordulásról van szó. Ez a két dal ennél persze többet jelent: egy valódi utazást, csodálatos és nyers, atmoszférikus "hang-tájakon" keresztül... A zene és a dalszövegek fájdalmas szépséget sugároznak, és reflekciót provokálnak. A kocenpció a belső én keresése köré épül, de a depresszió erős lehúzó ereje is fontos szerepet kap".

Az 'Esoteric Oppression' gitár-, basszus- és dob-témáit a Studio Underjord falai között rögzítették, Joona Hassinen társaságában, aki egyben a lemez végleges keverését is elvégezte. Az Elektronikus betéteket és a vokálokat továbbá a Lifestream Stúdióban vették fel. A maszterizálás Magnus Lindberg (Cult Of Luna) és a Redmount Stúdió nevéhez fűződik. Vendégként szerepel az albumon Messy Mathi (Barst), a 'The Drone Kingdom' című számban. A lemezborító egy SCG nevű művész alkotása.

Az 'Esoteric Oppression' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Drone Kingdom
02. Motionless In Oceania
03. Utopia
04. The Failure Design
05. Phosphorescent Blight

Az első két ízelítő, a 'Motionless In Oceania' című szám és a 'The Drone Kingdom' hivatalos klipje itt elérhető, a teljes album-streammel egyetemben:

A The Moth Gatherer debütáló, 'A Bright Celestial Light' című albumának folytatása a 'The Earth Is The Sky' címet viseli. Utóbbi nagylemezük 2015. november 27-én jelent meg, az Agonia Records jóvoltából (CD-n, digitálisan és négyféle színű bakeliten) - erről bővebben itt írtunk.


THE MOTH GATHERER - megjelent és végighallgatható az új album, az 'Esoteric Oppression'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás