Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ÆPOCH - új EP-vel készült a kanadai prog-death alakulat


2020-06-16

Kanada továbbra is sorozatosan termeli ki magából a jobbnál jobb, minőségi death metal-előadókat. A stafétát immáron átvette egy új zenész-generáció, melynek fontos eleme az Æpoch zenekar is.

Az Ontario-ból származó Æpoch az elmúlt 7 évben a tőle telhető legtöbb koncertet adta hazájában. Ezeket a bulikat elsősorban a 2013-as demó-lemezre, a 2015-ös, fantasztikus fogadtatásban részesült 'Æpochalypse' EP-re és a 2018-as, 'Awakening Inception' című debüt-albumra alapozták. Az Æpoch progresszív death metal zenében utazik, de sajátos hangzásuknak fontos tényezői a black metal, a thrash és a tech-metal jellegzetes elemei is.

A banda most büszkén jelenti be új albumát, ami egy 'The Scryer' címmel ellátott EP. A 2020. július 31-én megjelenő, hat-számos mini-album lentebb látható borítóját ezúttal is a magasan elismert Justin Abraham (A Loathing Requiem, Lecherous Nocturne, Virulent Depravity) készítette, tökéletesen leképezvén a banda egyedi zenei elképzeléseit. 

A 'The Scryer' EP-t elsősorban a Death, a Through The Eyes Of The Dead, az Abysmal Dawn, a Job For A Cowboy, az Obscura, a Revocation, a The Black Dahlia Murder és a Gorod rajongóinak ajánlják.

Brett MacIntosh énekes-basszusgitáros így nyilatkozott az EP koncepciója kapcsán: "A 'The Scryer' dalszövegileg olyan témákat boncolgat, amivel a múltban is sokat foglalkoztunk. Ennek megfelelően különféle történelmi témák, a társadalmi betegségei, valamint a környezet és az atmoszféra pusztulása kerül szóba a lemezen".

A tracklista így néz ki:

01. Devil Twin pt. I The Birth Of A Demon
02. Devil Twin pt. II The Death Of A Man
03. The Scryer
04. Shrapnel Baptized
05. Ozonihilation
06. A Brainwashed Civilization

Az első két single-dal, az 'A Brainwashed Civilization' és a 'The Scryer' alább meghallgatható, ízelítőképpen az EP előrendeléséhez.

Az alábbi lejátszón a banda teljes debütáló albuma végighallgatható. A 2018-as 'Awakening Inception' kapcsán az Æpoch basszeros-énekese, Brett MacIntosh korábban elmondta: "Ez az album egy hatalmas előrelépés számunkra; habár ezen dalok nagy részét már az 'Æpochalypse' EP komponálása közben megírtuk. Azóta azonban sok időnk volt tökéletesre csiszolni őket. Teljes mértékig elégedettek vagyunk ezzel az anyaggal; reméljük, a rajongóknak is tetszeni fog, amit alkottunk. Összességében az 'Awakening Inception' egy igencsak sötét lemez. Nincs konkrét koncepció; általánosságban azonban az ember-ellenesség, a mizantrópia a téma. Szó van emellett rémálmokról / éjjeli terrorról, űrről és tudományról, mentális betegségekről is".

A banda jelenlegi felállása így néz ki:

Greg Carvalho - dobok (Brazen Bull, ex-Ostium Nex, Becomes Astral)
Brett MacIntosh - 5-húros fretless basszusgitár, ének (Brazen Bull)
Marcus Arar - gitár, vokál (Inhalants)
Ira Lehtovaara – gitár (Raider)


ÆPOCH - új EP-vel készült a kanadai prog-death alakulat
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás