Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

CANCER - koncepcionális albummal tér vissza az ausztrál depresszív black metal banda; itt az új dal!


2020-06-26

Az ausztrál Cancer zenekar duóvá fogyatkozott, és elkészítette eddigi legambícizóusabb művét.

Az ausztrál Cancer zenekar büszkén jelenti be második nagylemezét, ami az 'Opioid' címet kapta. A csapat megújult felállással és új imázzsal forgatja fel a nemzetközi depresszív black metal-színteret. Új lemezük - ami a 2016-os debüt-EP ('Terminal') és a 2018-as nagylemez ('Into the Heartless Silence') folytatása - 2020. augusztus 14-én lát napvilágot, digitális / stream formában és digipak CD-változatban.

A Canceer új albuma a banda első saját keverésű, saját kiadású anyaga; vagyis a tagok ezúttal úgy döntöttek, megválnak minden producertől és lemezkiadótól is (ezt megelőzően a Throats Productions hatáskörébe tartoztak), és saját maguk veszik át az irányítást, hogy ezáltal is még inkább a hűséges rajongókat szolgálják, akik a zenekar 2016-os megalakulása óta kitartanak kedvencük mellett.

Az 'Opioid' albumot tehát teljes egészében a Cancer tagjai írták és rögzítették, a 2019-es év folyamán. A cancer két állandó tagja - John Pescod énekes és Dan Jackson gitáros - ekkor még a másik ausztrál black metal-kommandó, a Deadspace tagjai voltak - ennek a bandának a színeiben adtak ki új albumot (2019 - 'The Grand Disillusionment'), ám ezt követően útjaik külön váltak; Pescod és Jackson pedig nekilátott a Cancer 'Opioid' című albuma megírásának (a Deadspace végül fel is oszlott, miután az alapító, Chris Gebauer dobos szintén felfüggesztette tagságát).

A Cancer tehát kéttagú bandaként tért vissza, új dinamikával felszerelve. Az 'Opioid' album zenei és tematikai szempontból is éles váltás a Cancer karrierjében, és a depresszív black metal műfaj egészére vonatkozóan. Eltérően a 'Terminal' album atmoszférikus megszólalásától és az 'Into the Heartless Silence' lo-fi hangvételétől, az 'Opioid' a "hangzavar előtti időkre" nyúlik vissza; vagyis a XX. század metal- és rockzenei hatásait vonultatja fel. Ebbe a körbe beletartoznak a másod-hullámos, atmoszférikus / progresszív stílusú black metal-bandák (Emperor, Dissection, Enslaved, Silencer); a kilencvenes évek közepének svéd melo-death zenéjének (At The Gates, stb.) és az újabb kori post-rock produkciók jellegzetes elemei is.

Tematikai szempontból az 'Opioid' egy nyolc számból álló, koncepcionális lemez, ami a XIX. századi angol esszé-író / irodalmár, Thomas De Quincey életén és munkásságán alapszik. Az album első két száma, a 'The Eater' és a 'The Dreamer' konkrétan Quincey viktoriánus életét mutatja be, szenvedélyeinek, álmainak és függőségeinek felvázolása révén. A harmadiktól a nyolcadik számig továbbá egy hat részből álló, 'The Depths' című dal-sorozatot hallhatunk, melynek minden része részletesen is bemutatja Quincey élénk álamit, valamint halálának és temetésének körülményeit.

A Cancer tehát egy egyedülálló alkotással tér vissza a színtérre, újragondolván a depresszív black metal műfaj fogalmát!

Az új album első ízelítője, a 'The Depths IV: Summit's Delusion' című szám szöveges videója itt érhető el:


CANCER - koncepcionális albummal tér vissza az ausztrál depresszív black metal banda; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás