Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PLANESWALKER - új power metal bandát alapítottak a Helion Prime egykori és jelenlegi tagjai; itt az első dal és videoklip!


2020-06-23

A Helion Prime gitárosa / dalszerzője, Jason Ashcraft ismét összeállt a banda egykori énekesével, Sozos Michael-lel.

A Planeswalker együttest a klasszikus Magic: The Gathering kártyajáték koncepciójára alapozta Ashcraft és Sozos (aki 2019 decemberében lépett ki a Helion Prime-ból). 

Az új banda debütáló dala / videoklipje, a 'The Forever Serpent' - ami az  MTG "rosszfiújáról", Nicol Bolas-ról szól - lentebb elérhető.

Ashcraft a következőket nyilatkozta az új projekt kapcsán: "Akik követik a Helion Prime ténykedéseit, azok tudják, hogy azért váltak külön útjaink Sozos-szal, mert ő Ciprusban él, és komoly vízum-problémákkal kellett megküzdenünk minden egyes adott alkalommal. Viszont már akkor kijelentettük, hogy egy napon újra együtt fogunk dolgozni, csak még azt nem tudtuk, milyen formában. Aztán jött az ötlet, hogy megalapítunk egy bandát, aminek koncepcióját teljes egészében a Magic: The Gathering kártyajáték történetére alapozzuk. Mivel a Helion Prime és a Dire Peril elsősorban sci-fi témájú dalokat ír, nem akartam még egy ilyen jellegű projektet. Aztán amikor meghallottam az első dalt, amit Sozos írt a Planeswalker színeiben, rögtön tudtam, hogy ez a nóta Nicol Bolas-ról szól!".

Sozos Michael hozzátette: "Rendkívül izgatott vagyok, hogy közzétehetjük első, 'The Forever Serpent' című dalunkat; ami egyben jómagam és Jason első közös kollaborációja a Helion Prime óta. Mint azt bizonyára halljátok (és / vagy látjátok a videoklipben), a legősibb kocka-tudományunkat adtuk bele ebbe a törekvésbe; és ezennel kijelenthetem, hogy a jövőben sincs megállás etekintetben! Kezdetét vette tehát egy kaland, ami az MTG sokszínű, gazdag mélységébe kalauzolja el a rajongókat. Mi magunk is izgatottan várjuk, merre visz minket az út!".

A Planeswalker zenekarban Sozos Michael énekel és Jason Ashcraft gitározik; a 'The Forever Serpent' című számban pedig vendégként szerepel Chelsea McMasters basszusgitáros, Alex Bosson dobos és Alex Nasla billentyűs.

A Planeswalker egyelőre nem tervezi teljes értékű album kiadását, de Ashcraft szerint 2021-ben minden bizonnyal nekilátnak egy "kisebb-nagyobb album" munkálatainak...


PLANESWALKER - új power metal bandát alapítottak a Helion Prime egykori és jelenlegi tagjai; itt az első dal és videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás