Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Panther' címmel jelentett be új albumot a PAIN OF SALVATION - itt a második klipes dal, a 'Restless Boy'!


2020-07-31

A közel három évtizede aktív, svéd progresszív rockbanda 2020. augusztus 28-án adja ki új, 'Panther' című albumát, az InsideOutMusic révén.

A 'Panther' a banda 2017-es, 'In the Passing Light of Day' című albumának folytatásaként jelenik meg. Az új anyagot szokás szerint Daniel Gildenlöw és Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend) producelte és keverte. Az alább látható borító és az albumot kísérő illusztrációk André Meister alkotásai.

A Pain of Salvation frontembere, Daniel Gildenlöw így nyilatkozott a 'Panther' album kapcsán: "A 'Panther' elkészítése 2 éven keresztül tartott. Jómagam szükségét éreztem annak, hogy zene és hangzás tekintetében még tovább feszegessem a húrokat. Ennek megfelelően többféle szemszögből közelítettem meg ezt az albumot, de ugyanakkor iygekeztem nem elveszíteni a banda alapvető identitását. Dalszövegileg ez a kollekció - véletlenszerűen - remekül passzol a jelenlegi korhoz és nehéz időkhöz. Ha ránézek a rajzokra, melyek a lemez koncepcióját alkotják, azt mondhatom, rendkívül boldog vagyok, mert minden nagyszerűen alakult. Alig várom már, hogy megoszthassam ezt az albumot mindenkivel!".

Az énekes-frontember Gildenlöw-öt ezúttal is Johan Hallgren gitáros, Léo Margarit dobos, Daniel Karlsson billentyűs-gitáros és Gustaf Hielm basszusgitáros kíséri.

A tracklista:
01. Accelerator
02. Unfuture
03. Restless Boy
04. Wait
05. Keen To A Fault
06. Fur
07. Panther
08. Species
09. Icon

Az első hivatalos single-dalt / videoklipet július 3-án tették közzé, 'Accelerator' címmel. Lentebb megtekinthető a Lars Ardarve által rendezett kisfilm.

Daniel Gildenlöw a következőket közölte: "Fantasztikus volt együtt dolgozni Lars-szal, de ezt tudtuk eddigi, mivel hosszú évek óta ő a fényképészünk. Hasonlóan gondolkodunk és mindig gördülékeny a közös munka. Ezt a videoklipet három hosszú napon keresztül forgattuk. Csak a banda és Lars volt jelen a Skjulstahallen-ben, ami egy hatalmas tornaterem; egy gimnasztikai csarnok, melyet az IKEG-nek köszönhetően bérelhettünk ki. Jómagam - mint mindig - most is fura szituációba keveredtem: többek közt Lars feje felett kellett pörögnöm és ugrálnom... Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és érzésünk szerint ez a tökéletes nyitánya a 'Panther' albumnak!".

Újonnan megjelent a 'Restless Boy' című szám hivatalos videoklipje is, amihez Gildenlöw a következőket fűzte: "Büszkén és boldogan mutatjuk legújabb videoklipünket, ami a 'Restless Boy' című számhoz; a 'Panther' album második single-dalához készült! Ezúttal is a csodálatos és tehetséges Lars Ardarvéval dolgoztunk együtt, és most is nagyon jól éreztük magunkat. Közös munkánk mindig meghozz a gyümölcsét; lévén olyasvalakivel kollaborálunk, akit régóta ismerünk, és akivel közös beállítottságúak, azonos érdeklődésűek és hasonlóan kreatívak vagyunk. Egyszóval: mindannyian totálisan elégedettek vagyunk azzal, amit itt láthattok!".

Az alábbi lejátszón elérhető az új album első előzetese:

A Pain Of Salvation legutóbbi albuma, az 'In the Passing Light of Day' - amit a magasan elismert producer, Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Strapping Young Lad) közreműködésében rögzített a banda - 2017. január 13-án jelent meg, az InsideOut Music kiadó gondozásában. Erről bővebben itt írtunk.


'Panther' címmel jelentett be új albumot a PAIN OF SALVATION - itt a második klipes dal, a 'Restless Boy'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás