Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Elhunyt Phil Ashley, a KISS és a Satriani-banda egykori billentyűse


2020-07-17

Július 10-én vesztette életét Phil Ashley billentyűs, aki karrierje során olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Joe Satriani, a KISS, az Aerosmith vagy Mick Jagger.

Ashley 65 éves korában hunyt el. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ashley családjának közleménye így szól: "Összetört a szívünk Philip Ashley halálhíre hallatán. Egy szerető apát, férjet és partnert, illetve egy csodálatos barátot és szenvedélyesen tehetséges zenészt vesztettünk el. Remélhetőleg a jövő esztendőben közösen is fejet hajthatunk az ő élete előtt, egy nagyszabású megemlékezés alkalmával".

Ashley egykori znésztársa, Joe Satriani gitárvirtuóz a következőket osztotta meg: "Kedves barátunk, Phil Ashley a múlt héten elhunyt. Phil egy fantasztikus zenész és egy csodálatos emberi lény volt. A színpadon és a stúdióban is nagyszerű zenéket alkottunk közösen; továbbá rengeteget sakkoztunk (mindig ő nyert) és a közelmúltban is sokat zenéltünk együtt. A legőszintébb részvétem nyilvánítom a család felé. Nyugodj békében, Phil; mindannyiónknak nagyon fogsz hiányozni.
Phil Ashley (a kép bal oldalán), Doug Wimbish, Simon Philips és jómagam, a Bearsville Stúdióban, a '90-es évek végén, a 'The Extremist' album munkálatai alatt:
"

Ashley gyermekkora óta klasszikus zenei képzésben részesült; de 12 éves korától fogva elsősorban jazz, rock- és metalzenében utazott. A hetvenes években az 'Escape (The Piña Colada Song)' című slágeréről ismert Rupert Holmes vette be őt zenekarába; így Ashley otthagyta a főiskolát. Ezt követően session-zenészként dolgozott egészen élete végéig.

Ashley billentyű-játéka hallható többek közt Billy Idol 1986-os, 'Whiplash Smile' című albumán; az Aerosmith '80-as évekbeli slágerein (pl.: 'Dude (Looks Like A Lady)', 'Rag Doll', stb.); Mick Jagger 1987-es szólólemezén ('Primitive Cool'); illetve Debbie Harry, Tina Turner, Cher, Michael Bolton, Joe Satriani, Yoko Ono és a Chicago egyes dalaiban, albumain. Egyetlen zenekarral viszont a többinél is közelebbi viszont ápolt: ez volt a KISS együttes, aminek tagjaival - főként Paul Stanley-vel - gyerekkori barátok voltak. A néhai billentyűs játéka hallható az 1987-es 'Crazy Nights' albumon, az 1988-as 'Let's Put the X In Sex' című slágerben és az 1989-es 'Hot in the Shade' album két dalában. 

Paul Stanley a következőket nyilatkozta Ashley halála kapcsán: "Szóhoz nem jutok. Kedves barátom, Phil Ashley váratlanul életét vesztette. Ő volt az, aki soha nem beszélt félre; akinek aranyból volt a lelke; és akivel hosszú órákon át beszélgettünk az élet értékeiről, családról és zenéről. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobbakkal zenélt együtt karrierje során. Helyén hatalmas űr marad számomra...".


Elhunyt Phil Ashley, a KISS és a Satriani-banda egykori billentyűse
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás