Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Burton C. Bell 30 év után távozik a FEAR FACTORY éléről - az ügyben megszólalt Dino Cazares is


2020-09-30

A los angelesi kiber-metalista Fear Factory zenekar énekese kilépett a bandából, aminek ő maga is alapítója volt annak idején.

"Zárkózott személyiségnek tekintem magam; lévén a saját ügyeimet megtartom magamnak és szűk családi körömnek, akikben megbízok. Előre megfontolt szándékkal szoktam tehát nyilvános közleményeket is adni; sosem mellőzöm soraimból az igazságot, és most - annak ellenére, hogy egykori és jelenlegi bandatársaim hazug állításokat és alaptalan vádakat támasztanak irányomba - nem is kívánok részese lenni ennek a mérgező drámának" - írja közleményében Burton C. Bell, aki 1990 óta volt a Fear Factory énekese.

"Az elmúlt néhány év alapvetően gyötrelmes volt a bandán belül, mivel ezek, a szóban forgó tagok aljás megtévesztésekkel teljesen kivéreztették szenvedélyem. Ez a három ember kapzsi módon vonszolt át engem egy igazságtalan bíra-rendszeren, aminek vége egy komoly jogi herce-hurca volt, mely végül pénzügyileg lenullázott engem. Ez a három tag tehát konkrétan elvette a megélhetésem. Ettől függetlenül valószínűleg sosem fogják elismerni, hogy 30 éves örökségem alapvetően a gépezet szíve volt. Egy olyan örökségről van szó, amivel saját maga, egyik másik - egykori és jelenlegi - tag sem büszkélkedhet".

"Hosszas merengés és lélek-keresés után végül arra a felimserésre jutottam, hogy a jövőben nem kötelezhetem el magam olyasvalakik iránt, akikben nem bízok, akiket nem tisztelek. Ezennel tehát bejelentem távozásom a Fear Factory zenekarból; a jövőben pedig minden energiámat és figyelmemet az Ascension Of The Watchers sikereinek, illetve egyéb leendő megmozdulásomnak szentelem".

"Nagyon büszke vagyok az Ascension Of The Watchers aktuális, 'Apocrypha' című albumára. Az új lemez dalszerzői és stúdiós munkálatai rettentően katartikus élményt, nagy mértékű művészi megvalósulást és fejlődést jelentettek számomra. Újra lángra kapott dalszerzési vágyam, és a zene révén ismét kiönthettem a lelkem, megmentve ezzel megam attól a pokoltól, ami mindennapi életem súlyos részévé vált az utóbbi időben. Arról nem is beszélve, hogy igencsak tehetséges zenészekkel, rokon-lelkekkel játszhatok egy bandában, akik egyértelműen megteremtik számomra azt az inspiráló környezetet, amit már hosszú ideje hiányoltam".

"Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden rajongómnak, aki egész karrierem során szüntelenül támogatott engem. Nagyon büszke vagyok mindarra, amit elértem, de most eljött az idő, hogy továbblépjek. A jövő felé nyitott szemekkel, nyitott elmével és nyitott szívvel tekintek; lévén művészi kalandozásaim nagyobb sikerekre hivatottak. Végezetül álljon itt egy nagy igazság: "A végzet mindig egy új kezdet". A lélek felszabadult a gépezet fogsága alól...".

Burton C. Bell 1990 és 2020 között összesen 9 stúdiólemezt, 10 EP-t és számos kislemezt rögzített a Fear Factory színeiben.

A Fear Factory 2015. augusztus 7-én jelentette meg legutóbbi kilencedik stúdiólemezét, a 'Genexus'-t. A 2012-es 'The Industrialist' folytatásáról - amit Rhys Fulber, valamint Dino Cazares és Burton C. Bell producelt - bővebben itt írtunk.

Bell egy 2018-as interjúban elárulta, hogy a Fear Factory 'Monolith' címmel dolgozik új albumán, de ennek megjelenése addig nem lehet esedékes, amíg "néhány jogi vitát" el nem rendeznek...

A bandán belüli viszályok immáron 2017 óta tartanak Bell és Dino Cazares gitáros, valamint két egykori tag (Christian Olde Wolbers és Raymond Herrera) között. Jelenleg Cazares és Mike Heller dobos alkotja hivatalosan a Fear Factory felállását.

Dino Cazares néhány héttel ezelőtt indított el egy GoFundMe-kampányt, a soron következő FF-album finanszírozása érdekében, de azt egyelőre nem tudni, a gitáros és a dobos Heller mellett kik fognak zenélni a 2021 folyamán megjelenő (Nuclear Blast) nagylemezen.

Az ügyben megszólalt a Fear Factory másik vezér-egyénisége, Dino Cazares gitáros is. Cazares - aki Robb Flynn (Machine Head) No Fuckin' Regrets elnevezésű podcast-jének a vendége volt - elárulta, hogy ő maga is - ahogy mindenki más - a közösségi oldalakon szerzett tudomást Bell távozásáról: "Énekesünk 30 év után úgy döntött, kilép a bandából. Ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt is. Én erről a közösségi oldalakon keresztül szereztem tudomást...".

"Nem szeretnék részletesebben belemenni a közlemény elemzésébe, mert annak nagy része szimplán nonszensz. Amit részemről elmondhatok, az annyi, hogy Burton nem volt hajlandó felelősséget vállalni semmilen jogi lépésért, ami lezajlott... Mint azt jól tudja mindenki, immáron több mint 3 éve vannak jogi vitáink, hogy végre rendezni tudjuk a Fear Factory nevének szituációját. Őt és engem más-más bíróságon pereltek be, más-más időben. A két másik ex-tag döntött úgy, hogy bíróságra viszi az ügyet, aminek az lett a folyománya, hogy jómagam és Burton csődbe mentünk, más-más államban. Én Kaliforniában éltem, ő pedig Pennsylvaniában. Burton részesedése a Fear Factory név tulajdonjogában felszabadult, én pedig megvettem azt" - ezáltal Dino lett a Fear Factory nevének kizárólagos tulajdonosa. "...de még egyszer mondom, nem akarok belemenni a mocskos részletekbe. Nem szeretnék senkit kidobni az út mentén" - folytatta Cazares. "De ha valaki tudni akarja az igazságot, az nyugodtan rákereshet a Google-ön keresztül a papírokra. Csak keressetek rá a nevünkre és rátaláltok... ott van minden, feketén-fehéren. Onnan kiolvashatjátok, mi történt és mik voltak a folyományok".

Dino azt is elmondta, reméli, hogy Burton nem lép ki a Fear Factory-ból, és közösen adhatják ki a banda új nagylemezét, amit eredetileg 2017-ben kezdtek el rögzíteni. "Részemről az a helyzet, hogy egy pillanatig sem akarom, hogy Burton távozzon a bandából" - mondta Cazares. "Azt akarom, hogy maradjon, és folytassuk a közös munkát. Én ezt szeretném. Van egy lemezünk, ami a jövő évben ki is jöhet. Aztán amikor lehet turnézni, akkor annak is nekivághatunk. Ami tehát jelenleg a helyzet: az enyém a név. De ettől még mi változik? Semmi nem változik; csak az a személy, akié a név tulajdonjoga. Korábban mindketten birtokoltuk a nevet; sőt, annak idején még mind a négyen benne voltunk [Raymond Herrera dobossal és Christian Olde Wolbers basszusgitárossal együtt]... Most végre mi szereztük meg a nevet; így tehát neki is láthatnánk a munkának. Én legalábbis így gondolom. Csináljunk a jövőben is olyan lemezeket, amiket a rajongók örömmel hallgatnak; játsszunk klasszikus FF-muzsikát!".

"Sajnálom, hogy Burton úgy döntött, nem vesz részt a jövőben a csapatban. De ha egyszer úgy dönt, hogy túllép a problémáin - bármik is legyenek azok -, én itt leszek; az ajtó nyitva áll. De persze olyan sokáig nem várhatok, mert ezt a ciklust követően is folytatnom kell a munkát; nem állhatunk meg; tovább kell lépnünk ezután is - már csak megélhetés céljából is. Az ajtó Burton számára azonban mindig nyitva van".

Cazares azt is elmondta, hogy attól függetlenül, hogy dönt Bell, a Fear Factory következő lemezén még az ő hangja lesz hallható. "Andy Sneap keveri jelenleg az anyagot, és a Nuclear Blast fogja kiadni. Ez fog történni. A jövő év elején meg is jelenik az album. Amint én tudomást szerzek a pontos dátumról, azt mindenki meg fogja tudni. De egyelőre márciussal számolunk... Aztán majd meglátjuk, mi lesz azután... Remélhetőleg a világ is hamarosan újra megnyílik, és mindannyian visszatérhetünk a normális kerékvágáshoz".


Burton C. Bell 30 év után távozik a FEAR FACTORY éléről - az ügyben megszólalt Dino Cazares is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás