Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

7 év után új albummal tér vissza a DEEDS OF FLESH - végighallgatható a 'Nucleus'!


2020-12-09

A kaliforniai technikás / extrém metal banda decemberben adja ki kilencedik, 'Nucleus' című stúdiólemezét.

A Deeds Of Flesh december 11-én jelentkezik új albumával, a Unique Leader Records jóvoltából. A veterán csapat kilencedik nagylemeze, a 'Nucleus' bakeliten is megjelenik, 2021. január 15-én.

Ez lesz a Deeds Of Flesh első albuma azután, hogy Erik Lindmark gitáros-énekes (és a Unique Leader alapítója) 2018-ban elhunyt. A mikrofon mögött jelenleg Jacob Kingston áll, aki korábban basszusgitározott és vokálozott a bandában; de mellette néhány neves death metal-veterán is vendégszerephez jutott az új lemezen - ők név szerint a következők:

Luc Lemay (Gorguts)
John Gallagher (Dying Fetus)
George “Corpsegrinder” Fisher (Cannibal Corpse)
Frank Mullen (ex-Suffocation)
Matti Way (Submerged, ex-Disgorge)
Bill Robinson (Decrepit Birth)
Dusty Boisjolie (Severed Savior, Illuminegra)
Anthony Trapani (Odious Mortem, Severed Savior)
Obie Flett (Pathology)
Robbe Kok (Disavowed)
Jon Zig (Serpentian)

A 'Nucleus' album koncepció tekintetében azt a történetet hivatott befejezni, amit a banda a 2008-as 'Of What’s to Come' albummal megkezdett. Az új lemez dalait egyébként még Lindmark írta (és nagyrészt) rögzítette, idő előtti halálát megelőzően. A gitáros Craig Peters, a basszer Ivan Munguia és a dobos Darren Cesca szintén részt vettek a dalszerzői munkálatokban.

Peters így kommentálta az új lemezt: "Miután hét évvel ezelőtt nekivágtunk a 'Nucleus' munkálatainak, most végre nagy örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk a rajongókkal ezt a grandiózus művet. Ez az album számomra rendkívül különleges, mivel Erik-kel közöse alkottuk meg a dalokat, melyek egyébként egy hatalmas, kinematikus élmény nyújtanak majd a hallgatóknak. Erik halála mindannyiónkat súlyosan érintett, és eleinte nem is tudtuk, mi lesz végül ezzel az albummal és magával a bandával, de aztán az a megoldás tűnt a legjobbnak, hogy visszavesszük magunk mellé Jacoby-t és Mike-ot, hogy ténylegesen is befejezzük a munkálatokat. Ők ketten igencsak fontos részei a Deeds Of Flesh örökségének; tehát részemről másképp nem is lehetett volna véglegesíteni ezt az anyagot. A 'Nucleus' nem mellesleg azt a fantasztikus történetet zárja le, amit Erik indított annak idején az 'Of What’s to Come' lemezzel. Ez azt jelenti, hogy zeneileg a banda régi és újabb elemei is felfedezhetők ebben a dal-kollekcióban. Készüljetek fel egy intenzív kalandra!".

Kingston hozzátette: "Miután elvesztettük Erik-et, úgy éreztük, fontos, hogy valaki más vegye át a vokálokat; ezért az tűnt az egyetlen logikus lépésnek, ha elhalasztom vissazvonulásom. Mike Hamilton és jómagam átnéztünk minden zenét és dalszöveget, újradolgoztuk őket, és a végén a vártnál is jobb eredményt értünk el. Dalt szerezni és zenélni ezen az albumon, olyan volt, mintha megint átéltem volna a 'Gradually Melted' EP [1995] és a 'Trading Pieces' album [1996] korszakát, amikor még minden újnak és izgalmas hatott. 100%-ot adtunk magunkból ebbe az albumba, és úgy érzem, ez érezhető is rajta. A vendég-vokalisták "dream-team"-je pedig nem is igyénel egyéb hozzáfűznivalót. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt voltak velünk a srácok! Érzésem szerint, azok a rajongók, akik jártasak a szcénán, könnyen felismerik majd, melyik dalban is vokálozik... Egyébként zeneileg garanáltan ez az ultimate Deeds-album!".

A 'Nucleus' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Odyssey
02. Alyen Scourge
03. Ascension Vortex (feat. Bill Robinson, Obie Flett & Anthony Trapani)
04. Catacombs of the Monolith (feat. Luc Lemay)
05. Ethereal Ancestors (feat. George “Corpsegrinder” Fisher)
06. Nucleus (feat. John Gallagher)
07. Races Conjoined (feat. Matti Way, Frank Mullen & Jon Zig)
08. Terror (feat. Dusty Boisjolie & Robbe Kok)
09. Onward

Az album első single-dala, az 'Alyen Scourge' alább megtekinthető szöveges videó formájában, ízelítőképpen az előrendeléshez.

Újonnan megjelent a 'Nucleus' címadó számának hivatalos videója is. Ebben a dalban vendégként vokálozik John Gallagher (Dying Fetus) és gitárszólózik Matt Sotelo (Decrepit Birth).

Egy nappal a megjelenést követően bemutatták a teljes albumot. Íme a premier:

A Deeds Of Flesh legutóbbi nagylemeze, a 'Portals to Canaan' 2013. június 25-én jelent meg, szintén a Unique Leader Records jóvoltából.


7 év után új albummal tér vissza a DEEDS OF FLESH - végighallgatható a 'Nucleus'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás