Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Klip-premier: JINJER - 'The Prophecy'


2020-10-15

A Jinjer friss videoklipet mutatott be 2019-es 'Macro' albumáról. Hamarosan pedig a banda egy új koncertlemezt is kiad.

A népszerű ukrán groove metal banda számára egy pillanatig sem volt opció, hogy a járvány idejére homokba dugják a fejüket. Épp ennek ellenkezője a helyzet: a Jinjer kihasználja a jelenlegi globális szituációt, és minden korábbinál aktívabban működteti a gépezetet. Az aktuális projekt egy videoklip, amit a nagysikerű 2019-es, 'Macro' című album 'The Prophecy' elnevezésű számához forgattak.

Eugene, a Jinjer basszerosa így szólt: "Amikor 2019-ben megírtuk a 'The Prophecy'-t, még mi sem tudtuk, mi vár ránk a 2020-as évben... Ennek ellenére ebben az új single-dalban benne van mindaz az elbaszott, rémisztő, zavarodott káosz, ami az idei esztendőt jellemzi. Amellett, hogy most bemutatjuk ezt az új kisfilmet, bejelentjük azt is, hogy a közeljövőben videoklipet fogunk forgatni a 'Macro' album összes dalához. Ez a minimum, amit tehetünk ezekben a vészterhes időkben!".

A Jinjer emellett első hivatalos koncertlemezének kiadására készül: az 'Alive in Melbourne' című anyag 2020. november 20-án lát napvilágot, a Napalm Records jóvoltából. Az 'Alive in Melbourne' hang- és kép-anyagát 2020 márciusában rögzítették, a banda teltházas, ausztrál turnéja során, néhány nappal azelőtt, hogy a COVID-19 miatt leállt az egész világ...

Az 'Alive in Melbourne' című kiadvány előrendelési infói itt érhetők el.

A tartalom:
Intro
"Teacher, Teacher!"
"Sit Stay Roll Over"
"Ape"
"Judgement & Punishment"
"I Speak Astronomy"
"Who Is Gonna Be The One"
"Noah"
"Retrospection"
"Perennial"
"On The Top"
"Pit Of Consciousness"
"Home Back"
"Words Of Wisdom"
"Pisces"
"Captain Clock"
Outro

Lentebb ízelítőképpen megtekinthető a 'Sit Stay Roll Over' és a 'Teacher, Teacher!' című számok hivatalos koncertfelvétele:

Az aktuális Jinjer album 'Macro' címmel jelent meg 2019. október 25-én, a Napalm Records jóvoltából. Amire pedig számítani kell ettől a lemeztől: büntető riffek, agresszív vokálok és mély tartalmű dalszövegek. A 'Macro' kétségkívül a banda eddigi legkiforrottabb lemeze, mellyel a Jinjer örökösen bebetonozza pozícióját, mint a világ elsőszámú progresszív groove metal zenekara!

"Kezdve a kis dolgokkal, haladunk a nagyok felé - ahogy azt a természet törvénye is előírja. A 'Micro' EP-ből lett a 'Macro' nagylemez - e folyamatoknak megfelelően pedig tovább fejlesztettük az érzelmeket és az élményeket. Ez egy monumentális pontja a Jinjer történelmének; kvintesszenciája mindannak, ami minket jellemez - mind egyénekként, mind egységes bandaként. Nagyon büszkék vagyunk minden egyes szövegre és szólamra, ami felkerült a 'Macro' albumra" - közölte annak idején a banda.

A tracklista:
01.
On The Top
02. Pit Of Consciousness
03. Judgement (& Punishment)
04. Retrospection
05. Pausing Death
06. Noah
07. Home Back
08. The Prophecy
09. IainnereP

2020 májusában bemutatták a 'Noah' című szám hivatalos kisfilmjét, ami itt tekinthető meg:

A nagylemez első két ízelítője, a 'Judgement (& Punishment)' és az 'On The Top' dalok hivatalos videoklipje lentebb elérhető, ízelítőképpen a rendeléshez, amit itt lehet leadni különféle változatokban. 2020 februárjában és márciusában megjelent az 'On The Top' és a 'Pit Of Consciousness' dalok hivatalos koncert-videója is, melyeket a PicOi! Live Production stábja forgatott a banda szülővárosában, Kijevben (a rendező Oleg Rooz, a fényképész pedig Ilya Prizenko volt).

2020 februárjában továbbá megjelent a 'Retrospection' dal hivatalos videója is, amit abanda így kommentált: "A 'Retrospection' az egyik legszemélyesebb hangvételű dal, amit valaha írtunk. Teljes teljes munkaidőben turné-zenészként dolgozunk, életünk nagy részét utazással töltjük... Ettől függetlenül, természetesen valóra vált legnagyobb álmunk, és minden napunkat totálisan élvezzük; de arról senki nem beszél, hogy mindennek megvan a sötét oldala is. Ezidő alatt nem találkozhatunk ugyanis azokkal az emberekkel, akik számunkra a legtöbbet jelentik... A szüleinkről van szó, akik nagyon hiányoznak nekünk, és ez fordítva is igaz. Talán többször kéne felhívnunk őket...
Nekünk, a Jinjer tagjainak az a nagy gondja, hogy rendkívül messze élünk a szüleinktől; arról nem is beszélve, hogy háború és politikai tényezők is elválasztanak minket. Nincs lehetőségünk arra, hogy meglátogassuk őket, még akkor sem, ha Ukrajnában turnézunk. Ez pedig olan érzés, mintha ők egy másik bolygón élnének, még akkor is, ha éppen csak 800 km-re vagyunk tőlük. A legrosszabb az egészben az, hogy mi is öregszünk - mindannyian elmúltunk 30 évesek -, és idővel a viharfelhők egyre csak gyűlnek felettünk. Egyszer csak eljön az a nap, amikor hirtelen egyedül maradunk... elveszítjük őket. Méghozzá úgy, hogy nem sikerült soha eljutnunk a szüleinkhez; nem lehetünk mellettük... Ez néha elviselhetetlen érzéssel tölt el minket...
Erre a dalra úgy tekintünk, mint egyfajta himnusz, ami azoknak és azokról szól,
akik felneveltek minket; akik minden áron feláldoztak mindenüket a mi boldogságunkért, annak ellenére, hogy mi néha hálátlanok és tiszteletlenek voltunk velünk szemben. Azokról az emberektől, akik megmutatták nekünk, hogy a feltétel nélküli szeretet; vagyis az igaiz apai és anyai szeretet igenis létezik. Köszönünk mindent nektek!".

Korábban bemutatták a 'Pit Of Consciousness' című szám hivatalos klipjét is:


Klip-premier: JINJER - 'The Prophecy'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás