Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PSYCROPTIC - új videoklipet mutattak be a tazmán "tech-death terroristák": 'The Watcher of All'


2020-11-26

A Psycroptic november 27-én egy kétszámos EP-t ad ki, 'The Watcher of All' címen.

A 'The Watcher of All' című mini-lemez két dalát a Crawlspace Productions és az AAA Recording stúdiók falai között vették fel, 2020 folyamán. A hanganyag producelését és keverését Joe Haley; maszterizálását pedig Will Putney végezte el. A lemezborító Shindy Reehal műve.

Az új, november 27-én megjelenő EP rendelési infói itt érhetők el. A kiadvány bakeliten és digitális formában vásárolható meg, a Prosthetic Records és az Agonia Records kiadók révén.

A Psycroptic dobosa, Dave Haley a következőket nyilatkozta: "Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a Psycroptic színeiben dobolhat, mivel itt még sosem fordult elő olyan, hogy zeneileg valami olyasmit kellett volna tennünk, amihez nem volt kedvünk. Szeretjük a kemény, agresszív zenét, aminek központjában feszes gitár-riffek állnak. Gyors, lassú, technikás, egyszer... nem számít. Egy beteges riff, az egy beteges riff. Márpedig ez a dolog sosem volt megváltozni a bandán belül; mindig is riff-orientált, dal-központú zenét fogunk játszani. Joe a világ egyik legkiválóbb riff-szerzője; ő pedig kihozza belőlünk a lehető legjobbat annak érdekében, hogy tökéletes legyen a végleges dal".

Az új, 'A Fragile Existence' című szám hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető:

A megjelenés napján közzétették a 'The Watcher Of All' dal hivatalos videóját is.

Jason Peppiatt énekes az alábbiakat nyilatkozta: "A 'The Watcher Of All' mini-albummal az 'As the Kingdom Drowns' alap-ötleteit szerettük volna továbbfejleszteni, mind dalszövegileg, mind pedig zeneileg, de ugyanakkor új és felfedezetlen területekre is el akartunk kalandozni. Érzésem szerint elértük céljainkat ezzel a kiadvánnyal, és olyasvalami alkottunk, amire rettentően büszkék vagyunk. Ezek a dalok tökéletesen felvázolják mindazt, amin jelenleg dolgozunk; vagyis soron következő, 2021-ben megjelenő nagylemezünket".

A Psycroptic 'As the Kingdom Drowns' címmel jelentette meg legutóbbi nagylemezét 2018. november 9-én, a Prosthetic Records jóvoltából. Az 'As the Kingdom Drowns' album - ami a 2015-ös 'Psycroptic' lemez folytatása - producere maga a banda gitárosa, Joe Haley volt. A keverést és a maszterizálást a neves Will Putney (Every Time I Die, Body Count) végezte el. Az alább látható borító Mariusz Lewandowsky műve.

Jason Peppiatt énekes korábban így nyilatkozott: "Az új album esetében is a Psycroptic "megkülönböztető jellegű" hangzásának tökélyre fejlesztése volt a célunk; ezúttal azonban igyekeztünk még magasabb szintekre lépni. Alapvetően új elemekkel, és az előzőekhez képest sötétebb hangzással hangzással láttuk el ezt az anyagot a korábbiakhoz képest. Érzésem szerint sikerült elérnünk, amit akartunk: olyasvalamit tettünk le az asztalra, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk!".

A tracklista:
01. We Were The Keepers
02. Frozen Gaze
03. Directive
04. Deadlands
05. As The Kingdom Drowns
06. Beyond The Black
07. Upon These Stones
08. Momentum of the Void
09. You Belong Here, Below

A nagylemez rendelési infóit itt lehet megtalálni (CD-n, kazettán és bakeliten is megjelent az anyag). Ízelítőképpen alább megtekinthető az első nyilvános dal, a 'We Were The Keepers' friss videoklipje, valamint megtekinthető a 'Directive' és a 'Frozen Gaze' hivatalos videoklipje, plusz az előbbi dal, illetve a címadó szám és a 'Frozen Gaze' gitáros playthrough-videója, amit Paul McGuire (Obscenery Films) rendezett:

 

Az album 'Beyond The Black' című számához 2019 őszén forgattak hivatalos videoklipet, amit most be is mutattak. Ezt a videót 2020 nyarán mutatták be.

A csapat friss közleménye így szól: "Boldogan közöljük, hogy ezúttal is régi jóbarátunkkal, hűséges kollaborátorunkkal, Wilson Bambrick rendezővel dolgoztunk, hogy életre keltsük a 'Beyond The Black' számot. Ezt a videót még az izolációs időszakot megelőzően (2019 szeptemberében forgattuk), de a járvány - és egyéb különféle okok miatt - mindeddig nem tudtuk bemutatni nektek. Most azonban itt van; élvezzétek! És számítsatok arra is, hogy idén új zenével jelentkezünk!".

Az Ausztrália egyik legvadabb vidékéről származó Psycroptic együttes meglehetősen rövid idő alatt kinőtte hazáját; legalább is abban a tekintetben, hogy az extrém metal zenét egyértelműen világ-színvonalon nyomják. A megalakulását követő 15 éven belül, a banda hat nagysikerű stúdióalbumot, és egy koncertlemezt adott ki. Ezen anyagok egytől egyig azt bizonyítják, hogy a Psycroptic organikus fejlődése megállíthatatlan, de ugyanakkor a zenekar sosem hagyja el a maga által megszabott titkos formula hozzávalóit.

A Psycroptic korábban olyan együttesek társaságában turnézott világszerte, mint a Cannibal Corpse, a Suicide Silence, a Decapitated, az Obituary, a Carcass, a Nile, a Suffocation és a Hate Eternal; idén augusztusban pedig a kanadai Archspire és az ausztrál Hadal Maw társaságában indult hazai koncert-körútra a banda.

A Psycroptic felállását Dave Haley dobos, Joe Haley gitáros, Jason Peppiatt énekes és Todd Stern basszer alkotja. Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon olvashatók.

2019 őszén a banda Észak-Amerikában turnézott, a Skeletal Remains és a Conjurer társaságában.


PSYCROPTIC - új videoklipet mutattak be a tazmán
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás