Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Slumber Of Decay' címmel adott ki új dalt és videoklipet a finn COLDBOUND zenekar, aminek tagja Liv Kristine is


2021-02-05

A finn melodic death / doom / black metal banda, a Coldbound új single-dallal jelentkezett.

"Amellett, hogy új módszereket fedeztünk fel elképzeléseink kifejezésére, végre megtaláltuk az ártatlanság, a szabadság és - nem mellesleg - az élet akadályainak zseniális portálját. Egy rettentően nehéz, komplex zenei darabbal álltunk elő - ezzel kívánjuk tovább bővíteni muzikális vízióinkat. Márpedig ezek a víziók rejtélyes módon rezonálnak zenénk hangzását tekintve. Az a célunk, hogy a hallgatóságot egyfajta sajátos révületbe taszítsuk, hogy átélhessenek különféle érzelmi szituációkat, melyek alapját a szabadság, a fantázia és a belső küzdelmek rejtelmes megközelítései adják. Ez a 'Slumber Of Decay'" - közölte a Coldbound zenekar, aminek alap-felállását ezúttal az egykori Theater Of Tragedy énekes Liv Kristine, valamint a dalszerző-frontember Pauli Souka (vokál, gitár, basszusgitár, billentyűk, dobok) és Meiju Enho (billentyűk, nagyzenekari témák) alkotja.

A február 5-én megjelent 'Slumber Of Decay' dalban az alábbi session-zenészek jutottak még szerephez: Markus Riihimäki (kantele), Lotta Sofia Kyrönaho (fafúvós hangszerek) és Pasi Sipilä (szólógitár). A hanganyag keverését és produceri munkáit a frontember Pauli Souka végezte el, a svédországi Stairway To Sound Stúdió falai között; a végleges maszterizálást pedig a Borknagar-ból ismert Øystein G. Brun látta el, Norvégiában, a bergeni Crosound Stúdióban. A kislemez borítóját Xeniya Balsara fényképész készítette.

A 'Slumber of Decay' kislemez megjelent digitálisan, valamint fizikális formában is - ez utóbbi példányok dallistája így néz ki:

01. Slumber Of Decay (album version)
02. Slumber Of Decay (radio edit)
03. Slumber Of Decay (Analogue Knobs & Orchestra Reprise)

Íme a dal- és klip-premier:

A Coldbound zenekar 2012-ben alakult Vantaa városában. Mindeddig 4 nagylemezük jelent meg. Az első három többnyire black metal stílusban fogant; a legutóbbi, 'The Gale' (2018) című anyag azonban a banda első precízen kidolgozott, melodic death metal műfajban megalkotott és előadott lemeze (erről bővebben itt írtunk).

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/coldboundofficial


'Slumber Of Decay' címmel adott ki új dalt és videoklipet a finn COLDBOUND zenekar, aminek tagja Liv Kristine is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás