Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GOD IS AN ASTRONAUT - itt az instrumentális ír rockbanda új klipes dala, a 'Fade'!


2021-01-13

Napjaink egyik legismertebb instrumentális formációja, a God Is An Astronaut az osztrák Napalm Records jóvoltából jelenteti meg következő, 10. sorlemezét, február 12-én.

Az instrumentális "space-rock" zenében utazó GIAA együttest 2002-ben alapította egy multifunkcionális zenész-ikerpár, Niels és Torsten Kinsella. Az elmúlt 18 évben összesen kilenc nagylemezük jelent meg, többnyire a Revive Records gondozásában (a legutóbbit 2018 áprilisában adták ki, 'Epitaph' címmel - ezt már a Napalm Records gondozta).

A legfrissebb hírek szerint a God Is An Astronaut karrierje egyik fontos állomásához érkezik 2021 februárjában; ekkor jelenik meg ugyanis a banda 10. stúdióalbuma, a 'Ghost Tapes #10' (szintén a Napalm Records révén).

A 'Ghost Tapes #10' minden bizonnyal az eddigi legütősebb GIAA-album, de ugyanakkor magában foglal minden jellegzetes elemet és érzelmet, amiről a banda ismert. Az olyan nóták, mint a 'Burial', az 'In Flux' vagy a 'Barren Trees' - melyeket Jimmy Scanlan gitár-témái koronáznak meg - kiváló bizonyítékai annak, hogy a csapat megállíthatatlanul fejlődik. Az album-záró, atmoszférikus 'Luminous Waves' tétel a hab a tortán; lévén ez egy transz-állapotot okozó, az egyén belső énjét feltámasztó, lenyűgöző és álomszerű alkotás, amiben Jo Quail csellista virtuóz vendégeskedik.

Az új lemez borítóját ezúttal is az a David Rooney illusztrálta, aki korábban több alkalommal is együtt dolgozott a bandával. A kép "tökéletesen reprezentálja azt a bizonytalanságot, amiben jelenleg élünk".

A tracklista:
01. Adrift
02. Burial
03. In Flux
04. Spectres
05. Fade
06. Barren Trees
07. Luminous Waves

A 'Ghost Tapes #10' megjelenik digitálisan, négyfelé nyitható digipak CD-n, valamint limitált LP-változatokban. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Alább ízelítőképpen megtekinthető a 'Burial' című szám hivatalos videója:

Itt pedig elérhető az újonnan megjelent "a sötét és zord hangulatú" 'Fade' videoklip. Ez a dal a God Is An Astronaut "valahavolt legpörgősebb nótája".


GOD IS AN ASTRONAUT - itt az instrumentális ír rockbanda új klipes dala, a 'Fade'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás