Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WHITECHAPEL - dal- és klip-premier az október végén megjelenő 'Kin' albumról: 'Orphan'


2021-10-15

A Tennessee-beli deathcore banda október 29-én adja ki nyolcadik, 'Kin' című nagylemezét, a Metal Blade Records jóvoltából.

A korabeli metal-színtér egyik legkeményebben dolgozó bandája, a Whitechapel a 2019-es 'The Valley' albummal bebizonyította, hogy különleges és egyedülálló hangzását tekintve továbbra is a deathcore műfaj pionírjainak számítanak.

2021-ben a csapat visszatér a nagysikerű 'The Valley' lemez utódjával; a 'Kin' című anyaggal, ami az előző anyagnál is dinamikusabb és sokszínűbb. A csapat az új dal-kollekcióval továbbfejleszti intenzív hangzását.

"Érzésem szerint minden egyes albumból sikerült tanulnunk: mit csináljunk jobban, hogyan fejlesszük dalszerzői stílusunkat. Már az új lemez munkálatok elején felvetettük az ötletet, hogy készítsük el a 'The Valley' második részét - persze más címen -, mert az a lemez remekül sikerült. Mostanra meg is lett a végeredmény: sikeresen kiviteleztük céljainkat, és zeneileg az előző albumra építettünk fel mindent - csak éppen most jobban csináltuk, ami kellett. Végül is azt űzzük, amihez kedüvnk van; nem pedig azt, amit elvárnak tőlünk. Dalszövegileg viszont egyértelműen a 'The Valley' történetének a folytatása volt a cél" - mondta Phil Bozeman énekes.

A 'The Valley' lemezen az énekes Phil Bozeman a gyermekkori traumáit dolgozta fel. A 'Kin' folytatja ezt a történetet, maga az album címe is a rokonságra utal, ami ezúttal központi téma, de a jelentése ennél mélyebb, ugyanis azzal a a gondolatra épül, hogy az énekes alternatív valósága/személyisége egyben a rokonsága is. "Ez egy nem fiktív történet fiktív ábrázolása. A 'mi lenne, ha' nézőpontból indultam ki. Arról szól a lemez, hogy mi lehetett volna belőlem, ha úgy döntök, hogy a sötét utat választom. Az elbeszélés kedvéért természetfeletti elemek is szerepet játszanak..." - tette hozzá Bozeman.

"Alapvetően egy metal-albumról van szó, de vannak rock-elemek is rajta. Az volt a célunk, hogy életre keljenek ezek a dalok, és grandiózusabb legyen az össz-hangzás, mint valaha. A 'Kin' dalaiban egyébként tiszta énekből is több hallható, de nem marad el az extrém brutalitás és a dühös zenei témák sem" - fűzte hozzá a frontember.

A 'Kin' album rögzítésére a gitáros Zach Householder házi stúdiójában került sor. A producer Mark Lewis volt, aki sorozatban az ötödik Whitechapel albumot "vette kezelésbe".

A tracklista:
01. I Will Find You
02. Lost Boy
03. A Bloodsoaked Symphony
04. Anticure
05. The Ones That Made Us
06. History Is Silent
07. To the Wolves
08. Orphan
09. Without You
10. Without Us
11. Kin

A 'Kin' első single-dala / videoklipje, a 'Lost Boy' alább elérhető.

A 'Lost Boy' című számban az énekes az "alternatív énjével" találkozik: "Megpróbál meggyőzni arról, hogy lépjek be az ő valóságába, ami azonban egy hamis biztonságérzet. Tudja, hogy az életem egy sebezhető pontján vagyok, és hogy ez a tökéletes alkalom arra, hogy magához csalogasson. Én azonban ellenállok, és visszaküldöm a másik énemet oda, ahonnan jött..." - nyilatkozta Bozeman, akit a három gitáros, Ben Savage, Zach Householder és Alex Wade, a basszusgitáros Gabe Crisp, valamint a dobos Alex Rüdinger kísér az albumon.

Itt továbbá elérhető a második friss single, az 'A Bloodsoaked Symphony' David Brodsky által rendezett, "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipje, valamint a dal gitáros playthrough-videója:

Újonnan megjelent az 'Orphan' című single-dal is, aminek hivatalos klipjét szintén David Brodsky rendezte.

Phil Bozeman frontember elmondta: "Az 'Orphan' a saját énem és az alternatív valóságbeli szellemem közötti csatát vázolja fel. Ez a dal - koncepció szempontjából - egy fontos pontja a 'Kin' albumnak!".

Íme az 'Orphan' gitáros playthrough-videója:

Az új albumot különféle formában lehet előrendelni, az alábbi képre kattintva:


WHITECHAPEL - dal- és klip-premier az október végén megjelenő 'Kin' albumról: 'Orphan'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás