Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SERIOUS BLACK - februárra várható az első album az új énekessel közösen; itt a 'Vengeance Is Mine' első klipes dala!


2021-09-21

A Serious Black nevű power metal banda 2022-ben új felállással és új albummal tér vissza.

A nemzetközi felállású Serious Black az alábbi közleményt intézte a rajongók felé: "Elkészült életünk albuma!". Bejelentették tehát az új nagylemezt, ami a 'Vengeance Is Mine' címet viseli. A Mario Lochert alapító / basszusgitáros vezette csapat karrierje eddigi legerőteljesebb, legemlékezetesebb albumát alkotta meg. Fantasztikus gitár-riffek, fülbemászó ritmusok és himnikus dallamok - ezek jellemzik a 'Vengeance Is Mine' ütős dalait.

Ezúttal pedig dalszövegileg is eddig szokatlan tájakra evez a banda - ennek kapcsán Lochert elmondta: "Ezúttal saját érzelmeimbe, magánéletembe nyújtok némi betkintést - hogyan gondolkodok, hogyan érzek, hogy vagyok, és milyen nehéz fenntartani egy bandát, ha te magad sem vagy a topon soha... A 'Vengeance Is Mine' dalszövegei tehát az elmúlt négy-öt év reflekciói. Ezek a történések nagy hatással voltak a dalszerzői munkára; így minden korábbinál intenzívebb és érzelmesebb nótákat alkottunk meg".

A Serious Back nem mellesleg néhány hete Nikola Mijić személyében mutatta be új frontemberét. Mijić az Eden's Curse nevű metalbanda énekeseként vált korábban ismertté. Mario Lochert a következőképpen lelkesedett: "Nikola egy végtelenül tehetséges, rendkívüli és sokat tapasztalt énekes". Lochert (Emergency Gate, ex-Visions of Atlantis) mellett Dominik Sebastian gitáros (Edenbridge, ex-Astaroth) a banda egyetlen eredeti tagja, aki továbbra is jelen van a felállásban. Mijić a bandából 2021 tavaszán távozó Urban Breed helyét vette át, aki a 2014-es megalakulás óta volt a Serious Black frontembere.

Végül tehát összeállt, ami összetartozik: a Serious Black zenéje a jövőben Nikola Mijić erőteljes vokáljain, Dominik Sebastian és Bob Katsionis gitárosok tempós és ütős riffjein, Ramy Ali dobos intenzív hajtóerején és Mario Lochert basszusgitáros-producer kivételes tehetségén alapszik. A 'Vengeance Is Mine' album egy kollektív erőfeszítés kivételes gyümölcse; egy végtelenül melodikus és dinamikus power metal album!

A 'Vengeance Is Mine' produced, hangmérnöke és mixere tehát maga Lochert volt. A felvételek a banda saját stúdiójában (Serious Black Studio) zajlottak, Kirchseeon városában - kivéve a gitár-témák (amit Dominik Sebastian saját stúdiójában eszközölt) és a nagyzenekari / billentyű-témák rögzítését (amit Bob Katsionis végzett el görögországi otthonában).

Az új album borítója és dallistája így néz ki:

01. Rock With Us Tonight
02. Out Of The Ashes
03. Fallen Hero
04. Senso Della Vita
05. Ray Of Light
06. Soul Divider
07. Tonight I’m Ready To Fight
08. Just For You
09. Soldiers Of Eternal Light
10. The Story
11. Queen Of Lies
12. Album Of Our Life
13. Alea Lacta Est

Nem mellesleg egy bónusz CD is jár az új stúdió-anyag mellé - ezen az alábbi feldolgozások kapnak helyet:

01. Boys Of Summer (Don Henley)
02. Take On Me (A-Ha)
03. Wonderful Life (Black)
04. Rockin’ In The Free World (Neil Young)
05. Spending My Time (Roxette)
06. The Look (Roxette)
07. Driver’s Seat (Sniff ‘N’ The Tears)
08. Dirty Diana (Michael Jackson)

A 'Vengeance Is Mine' album 2022 februárjában jelenik meg, az AFM Records jóvoltából. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

Első ízelítőképpen megjelent a 'The Story' című szám hivatalos szöveges videója. Ezt a balladát eredetileg egy amerikai énekes-dalszerző, Brandi Carlile adta elő, és annak idején több toplistára is felkerült; továbbá ez volt A Grace klinika c. sorozat egyik betétdala is. A Serious Black most egy új, eddig ismeretlen oldaláról mutatja be ezt a dalt, miközben némi betekintést is nyújt az új album színfalai mögé. Íme a premier:

A csapat legutóbbi albuma 2020-ban jelent meg, 'Suite 226' címmel.


SERIOUS BLACK - februárra várható az első album az új énekessel közösen; itt a 'Vengeance Is Mine' első klipes dala!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás