Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [670. rész]


2021-12-11

"Apokaliptikus heavy metal zene rejtélyes goth-szintetizátorral és grunge stílusú dalszerzői kompozíciókkal vegyítve"...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 670. rész

A PALE HORSE NAMED DEATH - 'DMSLT'

Az A Pale Horse Named Death egy amerikai doom / gothic metal zenekar, ami 2010-ben alakult meg Brooklynban. Az együttest Sal Abruscato, a Type O Negative és a Life Of Agony korábbi dobosa alapította. Eddig négy nagylemezt adtak ki - lemezeiket az SPV kiadó (és annak leányvállalata, a Long Branch Records) jelenteti meg. Aktuális stúdióalbumuk, az 'Infernum in Terra' 2021. szeptember 24-én jelent meg.

Az A Pale Horse Named Death zenéjének "gyönyörűsége a sötétségben gyökeredzik. A lemez apokaliptikus heavy metal zenéje rejtélyes goth-szintetizátorral és grunge stsílusú dalszerzői kompozíciókkal vegyül. Az Allmusic oldal szerint az együttes a "Danzig, a Biohazard és a HIM gothic metalját ötvözi az Alice In Chains hard rock stílusával".

Az A Pale Horse Named Death énekes-gitárosa, Sal Abruscato; basszusgitárosa, Oddie McLaughlin (Black Water Rising, Damn Your Eyes); két gitárosa, Eddie Heedles és Joe Taylor (Lita Ford, Doro Pesch); valamint dobosa, Chris Hamilton egy New Jersey-beli stúdióba vonult nemrég be, hogy felvegye aktuális nagylemezét.

Az A Pale Horse Named Death 2017 októberében aktiválta újra magát, miután Sal Abruscato elkötelezettségei a Life Of Agony színeiben véget értek. Ezután lépett ki eredeti bandájából (helyét egy női dobos vette át), és élesztette újjá az APHND-t.

2018 áprilisában megkötötte a banda új lemezszerződését a Long Branch Records-szal; egyben kiadták legutóbbi, 'When the World Becomes Undone' című nagylemezüket (2019. január 18-án). Azóta megújult a banda felállása, és elkészült a negyedik nagylemez is, ami az 'Infernum In Terra' címet kapta.

Az együttes vadonatúj stúdióalbumát 2021. szeptember 24-én adta ki a Long Branch és az SPV. Az 'Infernum In Terra' hanganyagának maszterizálását a legendás Maor Appelbaum (Faith No More, Meat Loaf, Yes, Sepultura, Halford, stb.) végezte el; lemezborítóját pedig egy ír művész, Kelvin Doran (Serpent Tusk Studios) kivitelezte.

További infók, hírek az apalehorsenameddeath.com oldalon olvashatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [670. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás