Normál verzió
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elkészült első albumával az Abbath nélküli IMMORTAL - itt az új dal, a 'Mighty Ravendark'!

2018-07-02
A legendás norvég black metal banda - amit jelenleg Demonaz és Horgh alkot - megírta és felvette soron következő albumát.

Az Immortal alap-magja - Abbath, Demonaz és Horgh - 1996 óta alkotott közösen. Az Immortal ezzel a klasszikus felállással öt nagylemezt adott ki: 'Blizzard Beasts' (1997), 'At The Heart Of Winter' (1999), 'Damned In Black' (2000), 'Sons Of Northern Darkness' (2002) és a 2009-es reunion-album, az 'All Shall Fall'.

Abbath 2014-ben jelentette be, hogy megszerezte az Immortal nevének, logójának és örökségének teljeskörű jogát, miután Demonaz (eredeti nevén: Harald Nævdal) és Horgh (eredeti nevén: Reidar Horghagen) véglegesen távozott a banda felállásából.

Abbath 2015 júliusában - egy bírósági döntés értelmében - végül mégis elvesztette az Immortal védjegyére vonatkozó jogait, a továbbiakban szólóbandájával dolgozik, az Immortal jelenlegi két tagja azonban szintén tervbe vett egy új albumot, ami 2017 végére el is készült. A lemez - amit a Nuclear Blast fog forgalmazni - rögzítése 2017 nyarán vette kezdetét, a Hypocrisy / PAIN frontember Peter Tägtgren producelésében, a svédországi Abyss Stúdióban (Tägtgren session-basszusgitárosként is besegített a munkálatokba).

"Az Immortal sosem állt le. Egyszerűen csak egy nagyon hosszú jogi folyamaton kellett átesnünk... Ez a név több mint egy banda; több mint egy zenei produkció; és ezen egy tag elvesztése sem változtathat! Ennek értelmében tehát ezután is azt folytatjuk, amiben immáron 25 éve hiszünk: Blashyrkh örökké élni fog!" - írta friss közleményében Demonaz és Horgh.

2017 őszére tehát megírták; év végére pedig lekeverték az új albumot. Ekkor az alábbi közlemény érkezett: "Ez lesz az eddigi legsötétebb és legzordabb lemezünk: színtiszta Blashyrkh-metal, masszív és grandiózus riffekkel, gonosz és fagyos vokálokkal, valamint rémálom-szerű mesékkel. Gyors és dühös, de ugyanakkor epikus és hosszú dalokra kell számítani. Az énekesi posztot ezentúl bandánk dalszövegírója / gitárosa, Demonaz tölti be".

A 2009-es 'All Shall Fall' 'Northern Chaos Gods' című folytatására nyolc dal kerüt fel, 45 percben - ezekre természetesen az Immortal-tól megszokott, könyörtelen gyorsaság és zord sötétség jellemző.

2010 és 2014 között az Immortal javarészt megírta az 'All Shall Fall' folytatását, de miután Abbath 2014-ben kilépett a bandából, átírta a dalszövegeket, a dalcímeket, és felvette ugyanezeket a számokat úgynevezett "szólóalbumára". Ezért nekünk nullához közeli pozícióról kellett összeállítanunk egy új albumot - ez a fő oka annak, hogy ilyen sokat kell várni rá. Pillanatnyilag azon vagyunk, hogy minél hamarabb bemutathassuk ezeket a dalokat azoknak, akik hűségesen támogattak minket az évek során. Az Immortal mindig is egy különleges és megállíthatatlan erő volt; és ugyanez igaz a rajongóinkra is. Zenénk és hozzáállásunk soha nem fog megváltozni!”.

"Az Immortal és saját zenei karrierünk mellett örökösen elköteleztük magunkat. Az új album egy koncepcionális anyag, de ami a lényeg; hogy visszahozzuk a köztudatban a banda régi zord mivoltát és attitődjét. Lojálisak szeretnénk maradni rajongóinkhoz és saját zenei múltunkhoz - ezért született meg ez az album".

A tracklista:
01. Northern Chaos Gods
02. Into Battle Ride
03. Gates To Blashyrkh
04. Grim And Dark
05. Called To Ice
06. Where Mountains Rise
07. Blacker Of Worlds
08. Mighty Ravendark

Felvezetvén a nagylemezt, az Immortal május 25-én kiadja új single-dalát, ami maga a címadó 'Northern Chaos Gods' szám. A kislemez megjelenik három különböző színű bakeliten, digitálisan pedig már május 11.-től elérhető (erről bővebb infók itt).

Íme a címadó dal szöveges klipjének premiere, valamint az újonnan bemutatott 'Mighty Ravendark' című szám lyric-videója:


Elkészült első albumával az Abbath nélküli IMMORTAL - itt az új dal, a 'Mighty Ravendark'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.