Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta 'Heathen Blood' című száma szöveges videóját az Entombed A.D., Necrophobic és Unleashed tagok közreműködésében létrejött FIRESPAWN zenekar

2020-06-03
A Firespawn 2019-ben 'Abominate' címmel adta ki 2017-es albuma, a 'The Reprobate' folytatását. Erről jelent most meg egy új szöveges videó.

Az 'Abominate' a Firespawn harmadik nagylemeze; a 2015-ös debüt-album ('Shadow Realms') és a 2017-es 'The Reprobate' folytatása. Egy "könyörtelenül gonosz, dühös, istenkáromló death metal album" jelent meg egy évvel ezelőtt, 2019. június 7-én, a Century Media Records jóvoltából.

Az új lemez alább látható borítóját az a Paolo Girardi festette, aki amellett, hogy a Firespawn első két albumát illusztrálta, többek közt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Black Breath, a Power Trip, a Chthe'ilist és a legendás Manilla Road.

Lars Göran Petrov (énekes; Entombed) és Victor Brandt (gitáros; Entombed) Alex Friberg-gel (basszusgitáros; Necrophobic, Naglfar) és Fredrik Folkare-ral (gitáros; Unleashed) állt össze; így alakult meg a Firespawn (eredetileg Fireborn néven). A zenekar 2015-ben megtalálta dobosát is; mégpedig a Dark Funeral-ból és a Defleshed együttesből ismert Matte Modin személyében. Ez a felállás rögzítette tehát az új albumot, aminek kapcsán így nyilatkoztak a tagok: "Ezen a lemezen minden korábbinál többet adunk magunkból - konkrétan kilépünk komfortzónánkból. Az új dalok tehát sokkal inkább heavy metal-hatásúak... Egyébként sem volt soha az a célunk, hogy egy death metal banda legyünk, a szó általános értelmében; ezért mindig is arra törekedtünk, hogy szélsőségek felé toljuk a dolgokat; folyamatosan változtassuk a hangzáson, stb... Ez a Firespawn lényege. Kibaszott, őrült metalzenét játszani! Az 'Abominate' című kollekcióval új területeket fedezünk fel - olyan helyekre is eljutunk, ahol még death metal banda korábban nem járt. Hallgassátok meg ezt a lemezt, és megértitek, miről beszélünk!".

A tracklista:
01. The Gallows End
02. Death and Damnation
03. Abominate
04. Heathen Blood
05. The Great One
06. Cold Void
07. The Hunter
08. Godlessness
09. Blind Kingdom
10. The Undertaker
11. Black Wings of the Apocalypse

Az 'Abomination' első ízelítője, a 'The Great Ones' című szám alább meghallgatható. Később megjelent a 'The Hunter' című szám és a 'The Gallows End' kisfilmje is; 2020 júniusában pedig bemutatták a 'Heathen Blood' szöveges videóját - lentebb ezek is elérhetők.

Az album megrendelhető limitált digipak CD-n, bakeliten, digitálisan és különböző box-szettek, merchandise termékek formájában - erről bővebb infókat itt lehet találni.


Bemutatta 'Heathen Blood' című száma szöveges videóját az Entombed A.D., Necrophobic és Unleashed tagok közreműködésében létrejött FIRESPAWN zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.