Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elkészült a DEATHWHITE második nagylemeze, a 'Grave Image' - itt az új dal, a 'Plague Of Virtue'!

2020-01-09
Az amerikai dark metal zenekar tavasszal vonult stúdióba, hogy felvegye második, 'Grave Image' című nagylemezét.


A Deathwhite a 2017-es 'For a Black Tomorrow' folytatásának hangszeres témáit a Cerebral Audio Productions Stúdióban rögzítette, azzal a Shane Mayer hangmérnökkel, aki az előző lemez producere volt. A vokálokat emellett a legendás Erik Rutan floridai Mana Stúdiójában vették fel. A végleges masztert a veterán svéd guru, Dan Swanö végezte el.

"Nagyon örülünk, hogy ezúttal is Shane Mayer-rel dolgozhattunk, mivel ő páratlanul fantasztikus, részletes munkát végez. Adódtak közöttünk némi geográfiai különbségek az utóbbi időben; így a vokálokat már Erik Rutan hibátlan stúdiójában, a floridai Manában rögzítettük, Art Paiz hangmérnök segítségével. Amint pedig véglegessé vált a mix, maszterizálás céljából átküldtük az anyagot a legendás Dan Swanö-nek, akit óriási tisztelet övez részünkről, lévén igazán epikus zenei és produceri múlttal rendelkezik".

"Nem mellesleg már elkezdtük leszervezni a jövőbeni koncerteket, melyek a 'Grave Image' megjelenését fogják övezni. Hamarosan közzéteszünk minden részletet az albummal és a turnéval kapcsolatban...".

Mint most kiderült, a Deathwhite új albuma, a 'Grave Image' 2020. január 31-én jelenik meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából, az alább látható Jérôme Comentale (aka Pyrogas) által készített borítóval és dallistával:

01. Funeral Ground
02. In Eclipse
03. Further From Salvation
04. Grave Image
05. Among Us
06. Words Of Dead Men
07. No Horizon
08. Plague Of Virtue
09. A Servant
10. Return To Silence

Az első single-dal, a 'Further From Salvation' lentebb meghallgatható. Ennek kapcsán a banda a következőket közölte: "A 'Further from Salvation' az első dal volt, amit megírtunk a 'Grave Image' albumra. E dal révén komoly magabiztosságot nyertünk, és ez volt az a szerzemény, ami meghatározta az album többi részének irányzatát. Amint hallhatjátok, ezen az albumon még nagyobb hangsúlyt kapnak a súlyos zenei témák, de egyben a dallamok is. A 'Further from Salvation' ugyanakkor azért is különleges, mert a szám közepénél egy exkluzív dob-szünet hallható, amire irtózatosan büszkék vagyunk. Koncepcióját tekintve ez a szám egyébként az emberi pszichét járja körül, oda-vissza, feltérképezvén a belső küzdelmeket és a lelki béke felé vezető utat, amit roppantul nehéz megtalálni".

Újabban megjelent a 'Funeral Ground' című szám hivatalos videoklipje.
"
Új videoklipünket egyfajta kommentárként kívántuk felhasználni a Jérôme Comentale által készített lemezborítóhoz. Elsőre nem nyilvánvaló, miként kötődik a 'Funeral Ground' kisfilmje az illusztrációhoz, de higyjétek el, a végére az lesz. Hatalmas szerencsénk volt, hogy épp egy borongós őszi napot csíptünk el a forgatáskor - ez csak még inkább hozzátesz a dal atmoszférájához. Hálás köszönet Shane Mayer-nek, aki időt és energiát nem kímélve segédkezett a videó munkálatai során".

A legfrissebb premier, a 'Plague Of Virtue' című szám alább elérhető.
"
Nem titkoltan nagy rajongói vagyunk a Katatonia 'Discouraged Ones' albumának. Ez a lemez volt az egyik elsőszámú indoka a Deathwhite megalakulásának. De amellett, hogy rengeteg hatást magunkba szívtunk ebből az albumból, természetesen a saját stílusunkat is belevittük a dalainkba. A 'Plague Of Virtue' az egyik olyan nótánk, ami konkrétan főhajtás egy általunk tisztelt banda előtt. Pontosabban a dal nyitó-riffjéről van szó, amit ti is könnyen felismerhettek".

A banda bemutatkozó EP-inek (2014 - 'Ethereal', 2015 - 'Solitary Martyr') folytatása, azaz az első nagylemez, a 'For a Black Tomorrow' egy "érzelmes vokálokkal, dallamos, de észbontó riffekkel, választékos dob-témákkal és depresszív atmoszférával felszerelt" album.

A 'For a Black Tomorrow' rögzítését 2016 augusztusa és októbere között eszközölte a banda, a Cerebral Audio Productions Stúdióban, Shane Mayer hangmérnök közreműködésében. A lemezt már 2017 márciusában kiadták digitális formában, de a miután a Season Of Mist kiadó felkarolta a bandát, 2018. február 23-án hivatalos változatban, CD-n is megjelent a lemez (a rendelést itt lehet leadni).

Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a 'Dreaming The Inverse' dal kisfilmje, ami a Deathwhite első hivatalos videoklipje. A videót a MyGoodEye munkatársa, David Brodsky rendezte. Szintén lentebb hallgatható meg a teljes album.

A lemezborító Jérôme Comentale (aka Pyrogas) műve.

A tracklista:
01. The Grace of the Dark
02. Contrition
03. Poisoned
04. Just Remember
05. Eden
06. Dreaming the Inverse
07. Death and the Master
08. Prison of Thought
09. For a Black Tomorrow


Elkészült a DEATHWHITE második nagylemeze, a 'Grave Image' - itt az új dal, a 'Plague Of Virtue'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.