Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dobost mutatott be a Nile egykori frontembere vezette NARCOTIC WASTELAND

2019-01-03
Dallas Toler-Wade, a death metalista Nile egykori énekes-gitárosa és aktuális bandája, a Narcotic Wasteland Sterling Junkin személyében mutatta be új dobosát.

A banda friss közleménye így szól: "Hello mindenki! A 2019-es év egy gyilkos esztendő lesz a Narcotic Wasteland számára! Az elkövetkezendő hetekben fantasztikus híreket fogunk megosztani veletek - el is kezdjük már most: a Narcotic Wasteland ugyanis megtalálta új dobosát! Szeretnénk bemutatni nektek új tagunkat, Sterling Junkin-t. Több tehetséges dobos is elküdte nekünk bemutatkozó videóját, de mind közül Sterling emelkedett ki a legmagasabban. Ez a srác nem ismer kegyelmet, ha beül a felszerelés mögé!".

"Sterling Junkin immáron 20 éve dolgozik dobosként - neve olyan bandákhoz köthető, mint az Infuriate, az Id, a Widower és a Venereal Baptism. Sterling hosszú időt töltött Közép- és Dél-Texasban - több aktívan turnézó bandában -, de jelenleg egy másik államban él. Hatásai közt Dave Lombardo-t, Antonio Sanchez-t, Tony Laureano-t, Frost-ot és Dave Weckl-t emlegeti. Alig várjuk már, hogy végre közösen adhassunk koncerteket, lévén egy igazán könyörtelen ütősről / dalszerzőről van szó".

A Narcotic Wasteland 'Delirium Tremens' címmel vette fel második albumát, amit 2017. október 13-án adott ki a Megaforce Records és az MRI. A 'Delirium Tremens' célja, hogy "rávilágítson a negatív emberi viselkedésre, Amerika addikciós járványára". Az új lemez dalszövegeit többnyire "a jelenlegi instabil drog-kultúra" ihlette, ami egyébként komoly problémákat okoz a banda székhelyén, az észak-karolinai Fayetteville-ben. A 'Delirium Tremens' albumon a Narcotic Wasteland egy "extrém metal zenei kihívás" elé állítja a hallgatókat, de emellett a csapat arra is különösképpen ügyel, hogy "megmaradjon a vitális érzelmi kötődés a rajongókkal".

"A drog-használat és a halál témája nagy mértékben jelen van ezen az albumon, de ezúttal bátorkodtunk egy kicsit a durva emberi viselkedés és az önreflekció formáinak zenei leképezésével. Másik téma pedig a nagy gyógyszer-gyártók gyilkos haszonszerzési módszerei..." - nyilatkozta annak idején Dallas. "Nagyon izgatott vagyok, hogy rajongóink - és alalpvetően a metalzene rajongói - végre hallhatják ezt az anyagot. Érzésem szerint ez az eddigi egyik legjobb munkám - legalábbis kétségkívül lehúztunk minden bőrt erről a bandáról".

A 'Delirium Tremens' produceri és keverési munkáit maguk a Narcotic Wasteland tagjai látták el, a Vegas View Recording stúdióban és Dallas "házi bunkerében". A maszterizálási munkálatokban besegített egy Grammy-díjas producer, Neil Kernon (Auslander), valamint egy másik elit metal-hangmérnök, Alan Douches (West West Side Music).

Dallas hozzátette: "Korábban is rengeteg albumon dolgoztam együtt Neil Kernon-nal. Ő mindig is komoly inspiráció volt számomra - mindig kihozta belőlem a lehető legjobbat. Egy nagyszerű producerről és egy fantasztikus barátról van szó. És egy brutálisan őszinte emberről... Ezeket szeretem a legjobban benne".

A tracklista:
01. Introspective Nightmares
02. Faces Of Meth
03. Return To The Underground
04. We Agnostics
05. In Memoriam (intro)
06. Bleed And Swell
07. Delirium Tremens
08. Self Immolation
09. Life Revolted
10. You Will Die Alone
11. Husk
12. Pharma Culture

Elsőként a 'Faces Of Meth' című számot osztotta meg a banda, ízelítőképpen az album rendeléséhez. Toler-Wade a dal kapcsán így nyilatkozott: "A 'Faces Of Meth' volt a második dal, amit megírtam erre az albumra. Ezt a számot is javarészt azok az emberek ihlették, akik a kristály-meth függőivé váltak. A zenei alapok egyébként néhány olyan riff-ötleteken alapszanak, amiket még a '90-es évek elején írtam - ezeket kevertem újabb, frissebb megoldásokkal. Ezen olyan ötletek, amelyeknek több év kell, mire megtalálják a helyüket egy adott dalon belül, néha viszont egy ilyen dal akár egy éjszaka alatt is megíródik. A lényeg az, hogy folyamatosan jammelj, és gondolkozz azon, mit szeretnél zenei és dalszövegi tekintetben letenni az asztalra".

Később megjelent a 'Faces Of Meth' hivatalos gitáros playthrough-videója és a 'Return To The Underground' "statikus klipje" is:

A Narcotic Wasteland - aminek további tagja Edwin Rhone gitáros-vokalista és Chris Dupre basszusgitáros - 2014 januárjában adta ki első albumát, független gondozásban.


Új dobost mutatott be a Nile egykori frontembere vezette NARCOTIC WASTELAND
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.