Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Revelation' címmel adja ki második albumát a MICHAEL SCHENKER FEST - itt az új videoklip!

2019-09-20
A legendás német gitáros, Michael Schenker (Scorpions, UFO) szólóbandája elkészült a 2018-as 'Resurrection' album folytatásával.

A Michael Schenker Fest nevet viselő projekt 2018. március másodikán adta ki bemutatkozó 'Resurrection' című albumát (Nuclear Blast), aminek producere Michael Voss-Schoen (Mad Max, Wolfpakk). Az albumon három eredeti MSG-énekes (Gary Barden, Graham Bonnet és Robin McAuley), valamint Doogie White énekel (ez utóbbi a frontembere Schenker Temple Of Rock projektjének). Most eljött az idő a második lemez, a 'Revelation' bejelentésére: a Nuclear Blast 2019. szeptember 20-án adja ki az új stúdióalbumot.

"Abból kiindulva, milyen fantasztikus móka volt a 'Resurrection' album megalkotása - nem is beszélve annak sikereiről és nagyszabású turnéiról - hatalmas volt az inspiráció az újabb Michael Schenker Fest album okán" - nyilatkozta Michael Schenker, majd így folytatta: "Ez az új lemez egyértelműen szintlépés a 'Resurrection'-höz képest - nem is kérhettem volna ennél tökéletesebbet! A dalok karcosak, ütősek, energikusak, dallamosak, és a nagyszerű dobosok - mint például Simon Philips és Bodo Shopf - révén még durvábban szólnak. Nem mellesleg ezúttal sikerült három középtempós számot is felvennünk, melyben mindhárom énekes kiváló hangja hallható".

A "Germán Wunderkind" néven emlegetett Schenker elmondása alapján a 'Revelation' címe és koncepciója "olyan dolgokat fejez ki, melyek a múltban történtek, de jelenleg is zajlanak. Szenvedély és vágy áll szemben zsarnoksággal és korrupcióval. Ebben a témában rengeteg a mondanivalóm. Itt az ideje, hogy az emberek is megtudják a véleményem...".

A 'Revelation' producere ezúttal is Schenker és Michael Voss volt - ez utóbbi stúdióiban (Kidpool Studio Greven & Kidwood Studio Münstertal) született meg a lemez. "Michael Voss egy fantasztikus zenész, és egy kiváló társ-producer. A kettőnk közötti kölcsönhatás rettentően kreatív dolgokat eredményez" - mondta Schenker.

A hanganyag maszterizálását Christoph 'Doc' Stickel végezte el, a bécsi CS Mastering Stúdióban. Simon Phillips dob-témáit továbbá Jason Mariani hangmérnökkel vették fel, a kaliforniai Brotherynstudios falai között; Bodo Schopf dobolását pedig Rolf Munkes producelte, Németországban, a bensheimi Empire Stúdióban. Graham Bonnet és Robin McAuley vokálhait Jimmy Waldo-val vették fel, a los angelesi "Where's That Track Studio" falai között.

A négy énekes - Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley és Doogie White mellett - az egyik új dalban egy vendég-énekes is szerephez jutott. Ennek kapcsán Schenker így nyilatkozott: "Volt egy dal, amit Michael Voss-szal közösen alkottunk meg - ő ajánlotta be nekem Ronnie Romeo-t a Ritchie Blackmore-féle Rainbow-ból, legyen a vendég ebben a számban. A végeredmény pedig egy vérbeli klasszikus lett! Nagyszerű vokálok és ütős rock-szólamok - nem is kell más! Alig várjuk már, hogy bemutathassuk a közönségnek ezt a zseniális, egyedi albumot, és azt is, hogy élőben is eljátszhassuk végre az új nótákat. Kiadónk, a Nuclear Blast szintén teljes mértékig elégedett az eredeményekkel - rendszeresen felhív engem Markus Staiger elnök-alapító, hogy elmondja mennyire imádja ezt az albumot!".

A 'Revelation' album alább látható borítóját Zsofia Dankova (Powerwolf) készítette. Ennek kapcsán Schenker elmondta: "Ez egy fantasztikus lemezborító. Egy kép, ami mindent elmond! A lemez címe és a borító koncepciója olyan dolgokat fejez ki, ami a múltamban történt, és a jelenemben is történtik. A szenvedélyről és a tisztaságról, valamint az azzal szembeni kapzsiságról és korrupcióról szól. Rengeteg a mondanivalóm ugyanis... De most eljött az idő, hogy mindent megtudjanak a hallgatók!".

A tracklista:
01. Rock Steady
02. Under A Blood Red Sky
03. Silent Again
04. Sleeping With The Light On
05. The Beast In The Shadows
06. Behind The Smile
07. Crazy Daze
08. Lead You Astray
09. We Are The Voice
10. Headed For The Sun
11. Old Man
12. Still In The Fight
13. Ascension
14. Armed And Ready (live) [bónusz track]
15. Bad Boys (live) [bónusz track]
16. Rock Bottom (live) [bónusz track]

A 'Revelation' album első ízelítője, a 'Rock Steady' című single lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, kedvcsinálóképpen az album előrendeléséhez, amit itt lehet leadni különféle változatban.

Így készült az új klip:

Újabban közzétették a 'Sleeping With The Lights On' dal hivatalos klipjét és a 'Behind The Smile' szöveges videóját is:

Így készült az új lemez:

A 'Revelation' album megjelenését egy tavaszi, észak-amerikai turné vezette fel. A körúton Simon Philipps - aki nem mellesleg az MSG korábbi dobosa - nem tudott részt venni; helyét addig (a szintén ex-MSG tag) Bodo Schopf vette át. Ezen a turnén Michael korábbi dalai és az új szerzemények is elhangzottak.

Schenker így nyilatkozott: "A Michael Schenker Fest egy olyan projekt, amivel minden résztvevő a maga életét és karrierjét ünnepi. Ettől függetlenül persze Michael Schenker legnépszerűbb és legújabb dalai csendülnek fel, viszont az is igaz, hogy Gary-t, Graham-et, Robin-t és Doogie-t összehozni már önmagában egy hatalmas ünnep".

Bővebb infók a turnéról, jövőbeni koncertekről és az új album munkálatairól a www.michaelschenkerhimself.com oldalon érhetők el.

Újonnan megjelent a 'Resurrection' album legfrissebb videoklipje, a 'The Girl With The Stars In Her Eyes':


'Revelation' címmel adja ki második albumát a MICHAEL SCHENKER FEST - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.