Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EDENBRIDGE - itt a 'Dynamind' dal "húsvéti verziója"!

2020-04-11
Az Edenbridge zenekar bemutatta aktuális albuma, a 'Dynamind' címadó dalának speciális, húsvéti változatát.

"Húsvét alkalmából egy speciális videóval és legutóbbi albumunk, a 'Dynamind' címadó számával készültünk, hogy megköszönjük mindenkinek a rajongást, és azt, hogy miután le kellett mondanunk a soron következő turnéinkat, támogatásképpen vásároltatok valamit a webstore-unkból! Hálás köszönet minden csodálatos fannak! Sajnos nem tudunk európai turnéval szolgálni, de egy élő stúdiós videóval annál inkább. Az intenzitás és az öröm-hangulat persze változatlan. Ez Nektek szól, kedves rajongók! Sabine és az Edenbridge kellemes húsvéti ünnepeket kíván mindannyiótoknak!".

Az Edenbridge tavaly ősszel végezte el a munkálatokat új, 'Dynamind' című nagylemezén, amit 2019 októberében adott ki az Steamhammer/SPV. A banda gitáros-billentyűse, Lanvall ekkor így szólt: "Az új album dalszerzői munkái nagyjából 18 hónapon keresztül tartottak; de ezidő alatt sikerült újabb szintre emelni bandánk hangzását. Természetesen meghagytuk dalaink védjegyeit, de több tekintetben is kísérletezgettünk ezen az albumon: van például egy ír folkos beütésű dal, az 'On The Other Side'; van egy doom-os fél-ballada, a 'Tauerngold'; vagy ott van a 12 perces epikus 'The Last Of His Kind' nóta... Egyszóval, nagyon izgatott vagyok a dolgok állása okán!".

Sabine Edelsbacher énekesnő hozzátette: "Ahogy azt Lanvall már említette, az új album munkálatai jelenleg is gőzerővel zajlanak. Amit eddig a stúdióban véghez vittünk, nagyon ígéretesen szól. De ez még csak a kezdet! Szinte égek a vágytól, hogy visszatérhessek a mikrofon mögé, és felénekelhessem a saját témáimat. A 'Dynamind' egy végtelen energiával felszerelt album, amivel garantálan felforgatjuk a színteret. Készüljetek fel!".

Az Edenbridge aktuális nagylemeze, a 'Dynamind' 2019. október 25-én jelent meg, a Steamhammer/SPV kiadók jóvoltából, dupla digipak CD-n, dupla bakeliten és digitális formában.

Sabine Edelsbacher és bandája ezúttal is magasra emelte a lécet a szimfónikus / dallamos metal műfaj színterén. Az énekesnő és a multi-instrumentalista Lanvall egy minden tekintetben ambíciózus, kiemelkedő albumot alkotott meg, ami kétséget kizáróan a banda történetének eddigi legerősebb anyaga.

A két fő-zenész / zeneszerző mellett Dominik Sebastian gitáros, Stefan Gimpl basszusgitáros és Johannes Jungreithmeier dobos alkotja a banda jelenlegi stúdió-felállását.

A tracklista:
01. The Memory Hunter
02. Live And Let Go
03. Where Oceans Collide
04. On The Other Side
05. All Our Yesterdays
06. The Edge Of Your World
07. Tauerngold
08. What Dreams May Come
09. The Last Of His Kind
10. Dynamind

Az új lemezt itt lehet megrendelni. Első ízelítőképpen lentebb elérhető a 'Live And Let Go' című szám szöveges videója és az 'On The Other Side' hivatalos videoklipje:

Íme a hivatalos album-előzetes:

Az osztrák szimfónikus metalbanda 2017. november 29-én jelentette meg legutóbbi koncertlemezét, a 'Live Momentum'-ot. A 'Live Momentum' mindössze ezer példányszámban jelent meg világszerte, és kizárólag a banda webstore-ján keresztül rendelhető meg; lévén önálló finanszírozású kiadványról van szó.

Íme a 'Live Momentum' borítója, tracklistája és hivatalos ízelítője:

01. The Force Within (intro)
02. Mystic River
03. Alight A New Tomorrow
04. Skyline's End
05. Shiantara
06. The Moment Is Now
07. Return To Grace
08. Star-crossed Dreamer
09. The Die Is Not Cast
10. Remember Me
11. The Invisible Force
12. Solitaire
13. The Greatest Gift Of All / The Bonding
14. Higher

A 'The Die Is Not Cast' hivatalos performansz-klipje itt tekinthető meg:


EDENBRIDGE - itt a 'Dynamind' dal
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.