Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VISIGOTH - hallgasd meg az új, 'Abysswalker' és 'Fireseeker' című dalokat!

2019-05-25
A Visigoth nevezetű amerikai heavy / power metal banda tavaly kiadta második nagylemezét; most pedig új kislemezzel jelentkezett.

A 2018-as év komoly áttörést hozozz a Visigoth számára, de a 2019-es esztendő is fényesnek tűnik a Salt Lake City-beli erőmű szempontjából. A banda frissen kiadott egy 7 hüvelykes bakelit-kislemezt, amit 'Bells of Awakening' címmel láttak el. Ezen két vadonatúj, a 'Fireseeker' és az 'Abysswalker' szerepel.

"Egy kétszámos támadással térünk vissza; nem mellesleg pedig alig várjuk már, hogy kezdetét vegye nyári, európai turnénk! Mindez persze csak árnya mindazon nagy dolgoknak, ami a jövőben várható; azonban reméljük, hogy szeretett hordáinkat sikerül lenyűgözni ezzel a kis kedvességgel. Bátran fedezze fel minden hallgató azt a különleges témát, ami összeköti a dalszövegeket és a lemezborítót; de egyúttal szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy zenei tekintetben semmit nem változtunk. Szeressétek vagy gyűlöljétek, ez vérbeli heavy metal... ahogy azt tőlünk megszokhattátok!".

A Visigoth 'Conqueror's Oath' címmel vette fel 2015-ös debütáló albuma, a 'The Revenant King' folytatását. Az új lemezt a Metal Blade Records adta ki. Ezzel nagyjából egyidőben bonyolított le a banda egy nagyszabású európai turnét.

A 'Conqueror's Oath' 2018. február 9-én jelent meg, többféle változatban (ezek közül itt lehet válogatni).

Az új albumon a banda "még véletlenül sem igyekszik újra feltalálni a kereket, sem átdefiniálni a műfajt; ehelyett a heavy metal kortalan oltára előtt tiszteleg. Legyen szó klasszikus USPM, NWOBHM, doom vagy tradícionális epic-metal zenéről, a Visigoth büszkén viseli dalain az elődök védjegyeit". A 'Conqueror's Oath' lemez "8 vassal forgácsolt metal-himnuszt tartalmaz, melyek garantáltan kielégítik a rock 'n' roll-hordák igényeit"!

A banda a Salt Lake City-beli Boar's Nest stúdióban rögzítette az új albumot, Andy Patterson (Subrosa, Deathblow, Dreadnought, et al) hangmérnök társaságában. A keverést és a masztert Dave Otero (Flatline Audio / Satan's Host, Nightbringer, Khemmis, stb.) végezte el. A lemezborítót egy vérbeli underground metal-legenda, Kris Verwimp (Absu, Bewitched, Desaster, Horna, Moonsorrow, Skullview, Arkona, stb.) készítette.

A tracklista:
01. Steel And Silver
02. Warrior Queen
03. Outlive Them All
04. Hammerforged
05. Traitor's Gate
06. Salt City
07. Blades In The Night
08. The Conqueror's Oath

A 'Warrior Queen' című videoklipje lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el a teljes album-stream és a 'Traitor's Gate' hivatalos klipje, amit 2019 februárjában mutattak be. Ez utóbbi kisfilm anyagát a Hell Over Hammaburg, a Keep It True és a Bang Your Head fesztiválokon vették fel, Oliver Bomber Barth rendező (Visions in Fear) közreműködésében.

A 3. századbeli nyugati gótokról (vizigótok) elnevezett Visigoth együttes 2010-ben alakult, és 2012-ben mutatkozott be, egy 'Final Spell' című EP-vel. A Destructinator, a Winterlore, a Huldra és a Killbot egykori tagjai által alapított Visigoth 2015 januárjában adta ki első nagylemezét, a 'The Revenant King'-et, amit a Metal Blade Records gondoz.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről, a Facebookon olvashatók.


VISIGOTH - hallgasd meg az új, 'Abysswalker' és 'Fireseeker' című dalokat!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.