Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Ősszel Budapestre is ellátogat a legendás ATHEIST zenekar

2020-05-06
A floridai technikás metal műfaj úttörőjeként számontartott Atheist együttes nemrég világraszóló lemezszerződést kötött az európai Agonia Records-szal; most pedig bejelentették a soron következő turnét!

Az Atheist zenekart világszerte a technical death metal műfaj úttörőjeként tartják számon. Rengeteg mai zenekarra voltak nagy hatással a jelenkori extrém metal-színtéren. Idén szeptemberben az Atheist (2011 óta először) visszatér Európába, hogy újra felelevenítse régi klasszikusait, valamint előadjon korábban soha be nem mutatott adlokat!

Az 1988-ban alakult Atheist magával viszi az európai / brit turnéra a szintén legendás, norvég Cadaver zenekart (ami frissen kiadott egy 'DGAF' című EP-t a Nuclear Blast jóvoltából) és a francia Svart Crown együttest is (aminek február elején jelent meg új nagylemeze). A körúton nyitó-zenekarként továbbá részt vesz az amerikai horror-metal banda, a From Hell is (akik új koncept-albumukat, a 'Rats & Ravens'-t mutatják be a közönségnek).

A körút szeptember 1. és szeptember 26. között fogl lezajlani. Szeptember 9-én a budapesti Dürer Kertben is fellép a négy banda (erről bővebb infók hamarosan)!

A banda nemrégiben megkötötte új lemezszerződését is. Az Atheist alapítója / énekese / dalszerzője, Kelly Shaefer nemrég a következőket nyilatkozta: "A 2018-as év fennállásunk 30. esztendejét fémjelezte. Az Atheist ennek örömére hamarosan egy nagyon fontos albumot tesz le az asztalra, egy nagyon fontos kiadó és egy fantasztikus stáb révén - ez alatt értem az Agonia Records-ot és az Extreme Management Group-ot. Nagyon magabiztosak vagyunk atekintetben, hogy az együttes elkötelezettségünknek hála, közösen újabb szintre emeljük az Atheist identitását; egy roppantul izgatottak vagyunk, hogy egy súlyos új lemezzel lephetünk meg benneteket! Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye ez a különleges fejezet!".

A csapat nemrégiben kötött szerződést a new yorki Extreme Management Group, Inc. (Suffocation, Origin, Cattle Decapitation, Cryptopsy) céggel is. Ezt így kommentálta Shaefer: "Az Atheist mindezzel elég nagy dolgot vállalt, mivel 30 éves karrierünk során nem volt egyetlen menedzsmentünk sem. Az EMG azonban tökéletes partnernek tűnik. Szóval izgatottan állunk örökségünk újabb fázisa előtt, melynek alapköve lesz az új lemez".

Az Atheist tehát jelenleg is új nagylemezén dolgozik. A banda tagjai hamarosan stúdióba vonulnak Jason Suecof (Death Angel, DevilDriver) producerrel, hogy megkezdjék az ünnepi album rögzítését.

Az Atheist jelenlegi felállását Steve Flynn dobos, valamint Chris Martin és Daniel Martinez gitárosok egészítik ki - ez utóbbi kettő a banda eddigi lemezein nem szerepelt, csak a turnékon vett részt. Habár a koncerteken Yoav Ruiz játszik, egyelőre nem árulták el, hivatalosan ki az új basszusgitáros (csak annyit tudni, hogy egy, "a színtéren jól ismert, kiváló technikai tehetséggel megáldott" zenészről van szó). A két eredeti tag - Shaefer és Flynn -, valamint a három új zenséz "mindent megtesz, hogy az Atheist továbbra is a műfaj elsőszámú pionírja maradjon; egyben újra is értelmezze ezt a stílust".

Az új, egyelőre cím nélküli Atheist album (ami a 2010-es 'Jupiter' folytatása) megjelenése 2020 második felére (nyár vége / ősz eleje-közepe) várható. Ezt követően a banda nagyszabású világkörüli turnét bonyolít le, melynek kezdete a fentebb említett európai körút.

Az aktuális turné már 2019 júniusában elindult Dél-Amerikában, ahol a Suffocation előzenekaraként turnézott a csapat. Az ősz és a tél folyamán szintén Észak-Amerikát járta a banda, a Cattle Decapitation, a Punisher, a Vitriol és a Purification By Fire társaságában. Az egyik koncert (december 19., Sacramento) teljes felvétele itt megtekinthető:

Másik hír, hogy a Season Of Mist kiadó ismét piacra dobta bakeliten az Atheist három klasszikus nagylemezét, a 'Piece of Time'-ot, az 'Elements'-et és az 'Unquestionable Presence'-t. A rendeléseket itt lehet leadni.

Ezzel egyidőben a banda elindította új webshop-ját, amit ezen a linken lehet elérni: atheist.indiemerch.com

A zenekar egyúttal elindította hivatalos Instagram-oldalát is, ahol egyéb friss hírekről értesülhetnek a rajongók.

További infók, friss hírek hamarosan...


Ősszel Budapestre is ellátogat a legendás ATHEIST zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.