Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Februárban is fellép Budapesten az UNEARTH - itt az új videoklip, a 'Sidewinder'!

2019-12-03
A massachusettsi dallamos death metal banda 2018-ban a Century Media Records-hoz igazolt, amely kiadó révén piacra dobta új nagylemezét, az 'Extinction(s)'-t.

Az első, Century Media Records jóvoltából megjelent Unearth album Will Putney (Every Time I Die, Body Count, Gojira, Thy Art Is Murder, Silent Planet) producerrel készült el, a Graphic Nature Stúdióban. A dalok dob-témáit ezúttal a Killswitch Engage-ből ismert Adam D. rögzítette.

Az új stúdiólemez egy évvel ezelőtt, 2018. november 23-án jelent meg CD-n, különféle limitált LP-formátumokban, box-szettekben, digitálisan, stb.. A rendelési infókat itt lehet megtalálni.

A tracklista:
01. Incinerate
02. Dust
03. Survivalist
04. Cultivation Of Infection
05. The Hunt Begins
06. Hard Lined Downfall
07. King Of The Arctic
08. Sidewinder
09. No Reprisal
10. One With The Sun

2019 decemberében a banda bemutatta legújabb videoklipjét, ami a 'Sidewinder' című számhoz készült. Íme a premier:

Az 'Extinction(s)' első két single-dala, a 'One With The Sun' és az 'Incinerate' lentebb meghallgatható. Az előbbi hivatalos videoklip formájában tekinthető meg, az utóbbi dal kapcsán pedig a következőket közölte a banda: "Az 'Incinerate' magán hordozza a korai lemezeink nyers agresszióját és keménységét; de ugyanakkor felvonultatja azokat az elemeket is, amik az utóbbi időban voltak jellemzők dalainkra. A szöveg tekintetében az egység és az összefogás jelentőségéről van szó, ebben a mai, polarizált világban. Folyamatosan azt kell hallanunk, hogy utáljuk a szomszédainkat, mert lehet, hogy nekik másak a nézeteik... Ez a dal arról szól, hogy közös hittel és erővel megszabadíthatjuk a világot mindattól, ami szándékosan megoszt minket".

Később megjelent a 'Survivalist' című szám is. "A 'Survivalist' egy gyógyíthatatlanul beteg ember perspektívájából tárulkozik a hallgatók elé. Benne van mindaz a reménytelenség, kétségbeesés és elkeseredés, amit az ember az esetleges gyógyuláshoz, vagy épp a halálhoz vehető úton átél. Zenei tekintetben egy olyan számról van szó, ami bandánk gyökereit eleveníti fel: nyers agresszió, dallamok és megannyi durvaság" - mondta Trevor Phipps frontember.

"Első videoklipnek a 'One With The Sun' dalt válaszottuk, mivel érzésünk szerint ez karrierünk eddigi legkeményebb nótája. Zenei szempontból benne van minden, amiről az Unearth szól. A dalszöveget tekintve a klímaváltozásról van benne szó; pontosabban a sötét és kiüresedett jövőképről, ami nem változik addig, amíg nem teszünk drasztikus lépéseket. Tim Dennesen és a Punchdance Inc. munkatársai kiváló munkát végeztek - nekik köszönhetően sikeresen eljuttathatjuk az üzenetet mindenkihez. Ezt a számot garantáltan hallhatjátok majd a koncertek alkalmával. Hamarosan találkozunk!".

2019 februárjában továbbá bemutatták a 'No Reprisal' című szám hivatalos klipjét, júniusban pedig megjelent az 'Incinerate' videója is, amit a Darkest Hour zenekarral közös kanadai turnén forgattak, Daniel Vandal rendezésében - lentebb ezek is elérhetők.

Az első lemezbemutató turné a Fit for An Autopsy, a The Agony Scene, az I Am és a Traitors társaságában került megrendezésre Észak-Amerikában. Ezt követően, 2019 márciusának végén Európába is ellátogatott a csapat, a Darkest Hour, valamint a Misery Signals, a Malevolence és a Left Behind zenekarokkal karöltve. A körút - ami az első európai Unearth-turné volt 2 év után - március 31-én érintette a budapesti A38 Hajót is!

Az európai túra annyira sikeres volt, hogy 2019 őszén megismételték a koncertsorozatot; méghozzá az As I Lay Dying és a Chelsea Grin társaságában. Ez a turné ismét érintette Magyarországot: október 7-én a Barba Negrában álltak újra színpadra.

Sőtmitöbb, egy éven belül harmadjára is fellép a csapat Budapesten; miután ugyanis véget ért az őszi turné, bejelentették, hogy 2020 februárjában újabb európai körutat bonyolítanak le; méghozzá a Prong és a német thrasher Dust Bolt zenekarok társaságában. E túra keretében - február 19-én a budapesti A38 Hajón játszik a banda.

A teljes turné-beosztás itt érhető el.

Az Unearth legutóbbi nagylemeze, a 'Watchers of Rule' 2014 októberében látott napvilágot, az eOne kiadó jóvoltából.


Februárban is fellép Budapesten az UNEARTH - itt az új videoklip, a 'Sidewinder'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.