Normál verzió

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

JUNKYARD DRIVE - Michael Jackson 'They Don’t Care About Us' című klasszikusát dolgozták fel a dán hard rockerek

2019-06-21
A dán hard rock banda Michael Jackson halálának 10. évfordulója alkalmából mutatott be egy feldolgozást.

A Junkyard Drive ezzel a felvétellel szeretne tisztelegni Michael Jackson zenéje, és az általa a modern könnyűzenére gyakorolt hatása előtt; egyben ezzel teszi nyilvánvalóvá a tényt: csak azért, mert hard rock zenét játszol, még nem hagyhatod figyelmen kívül a popzene (és egyéb műfaj) fontosságát és hatását.

A választás azért esett a 'They Don't Care About Us' című számra, mert sokan ezt tartják Michael Jackson leginkább időtálló, legjelentőségteljesebb és legerősebb nótájának - arról nem is beszélve, hogy rendkívül jól hangzik valódi rock-változatban.

A feldolgozást - ami nem kerül fel albumra, hanem önálló single-dalként jelenik meg - a koppenhágai Medley Stúdióban rögzítették, Soren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Phil Campbell, Electric Guitars, stb.) producer társaságában.

A Junkyard Drive együttest Dánia- és Nyugat-Európa-szerte már korábban is jól ismerte a lelkes rocker közönség, de nemrég eljött az idő, hogy a világ többi táján is bemutassák energikus, fiatalos zenéjüket. A dinamikus élő performanszaikról híres Junkyard Drive együttes 2016-ban megkötötte első lemezszerződését; mégpedig a neves Mighty Music Records-szal. A banda ezt követően pedig megmutatta a világnak, mire képes, amikor mindent belead abba, amiért a zenészek élnek: 2017 elején megjelent ugyanis első albumuk, a 'Sin & Tonic'!

Néhány sikeres turnét követően nemrég ismét stúdióba vonult a banda. Hasonlóan a debütáló Junkyard Drive albumhoz, a második nagylemezt is a híres hangmérnök, Soren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Dead Dasies, Jesper Binzer, Electric Guitars) producer közreműködésében rögzítették, a koppenhágai Medley Stúdióban.

A csapat 2018. szeptember elsején adta ki új, 'Black Coffee' című stúdióalbumát, a helyi Mighty Music Records révén. Az albumra 11 hard rock-himnusz került fel. A Junkyard Drive ezekkel a szerzeményekkel mutatja be, milyen sokat fejlődött a megalakulás és az előző lemez óta. A Mighty Music 2018. szeptember 1-én jelentette meg az új lemezt, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Time Is Over
02. Sweet Little Dreamer
03. Sucker For Your Love
04. Make Up Your Mind
05. Backseat Baby
06. Way To Long
07. Through The Door
08. Same Old Story
09. Wasted Nights
10. Where I Belong!
11. See You Next Time

Az első single-dal, a 'Sweet Little Dreamer' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. A 'Sweet Little Dreamer' egy "tipikus '70-es / '80-as évekbeli power-ballad, ami magán viseli a '60-as évek hippie-stílusát, és némi művészi gitár-játék, valamint egy kis Black Sabbath-féle C-dúr szólamot!".

2019 januárjában továbbá bemutatták a 'Sucker For Your Love' című szám hivatalos videóját is - lentebb ez is megtekinthető.


JUNKYARD DRIVE - Michael Jackson 'They Don’t Care About Us' című klasszikusát dolgozták fel a dán hard rockerek
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.