Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

JUNKYARD DRIVE - 'Home' címmel új dalt és videoklipet tettek közzé a dán hard rockerek

2019-10-18
A dán hard rock banda Soren Andersen gitáros-producer közreműködésében alkotta meg az új single-dalt, a Medley Stúdió falai között.

"Egy olyan világban, ahol mindenki ítélkezik, és meg akarja mondani másoknak, mit tegyenek, mit ne tegyenek, mi a jó és mi a rossz, néha az épeszű embereknek is nehezére esik megtalálniuk önmagukat. Ebben a dalban egy olyan egyénről van szó, akinek sürgősen változást kell elérnie az életében - ehhez pedig arra van szüksége, hogy mélyen önmagába nézzen, és ne hagyja, hogy mások megmondják neki, hova tartozik, melyik sorba kell beállnia" - kommentálta az új dalt a banda.

A Junkyard Drive az új single megjelenését követően rögtön el is hagyja "otthonát"; ugyanis október és november folyamán egy négyhetes európai turnét bonyolítanak le, a svéd Eclipse együttes előzenekaraként.

A Junkyard Drive néhány hónappal ezelőtt, Michael Jackson halálának 10. évfordulója alkalmából mutatott be egy feldolgozást. A banda ezzel a felvétellel szeretne tisztelegni Michael Jackson zenéje, és az általa a modern könnyűzenére gyakorolt hatása előtt; egyben ezzel teszi nyilvánvalóvá a tényt: csak azért, mert hard rock zenét játszol, még nem hagyhatod figyelmen kívül a popzene (és egyéb műfaj) fontosságát és hatását.

A választás azért esett a 'They Don't Care About Us' című számra, mert sokan ezt tartják Michael Jackson leginkább időtálló, legjelentőségteljesebb és legerősebb nótájának - arról nem is beszélve, hogy rendkívül jól hangzik valódi rock-változatban.

A feldolgozást - ami nem kerül fel albumra, hanem önálló single-dalként jelenik meg - a koppenhágai Medley Stúdióban rögzítették, Soren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Phil Campbell, Electric Guitars, stb.) producer társaságában.

A Junkyard Drive együttest Dánia- és Nyugat-Európa-szerte már korábban is jól ismerte a lelkes rocker közönség, de nemrég eljött az idő, hogy a világ többi táján is bemutassák energikus, fiatalos zenéjüket. A dinamikus élő performanszaikról híres Junkyard Drive együttes 2016-ban megkötötte első lemezszerződését; mégpedig a neves Mighty Music Records-szal. A banda ezt követően pedig megmutatta a világnak, mire képes, amikor mindent belead abba, amiért a zenészek élnek: 2017 elején megjelent ugyanis első albumuk, a 'Sin & Tonic'!

Néhány sikeres turnét követően nemrég ismét stúdióba vonult a banda. Hasonlóan a debütáló Junkyard Drive albumhoz, a második nagylemezt is a híres hangmérnök, Soren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp, Dead Dasies, Jesper Binzer, Electric Guitars) producer közreműködésében rögzítették, a koppenhágai Medley Stúdióban.

A csapat 2018. szeptember elsején adta ki új, 'Black Coffee' című stúdióalbumát, a helyi Mighty Music Records révén. Az albumra 11 hard rock-himnusz került fel. A Junkyard Drive ezekkel a szerzeményekkel mutatja be, milyen sokat fejlődött a megalakulás és az előző lemez óta. A Mighty Music 2018. szeptember 1-én jelentette meg az új lemezt, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Time Is Over
02. Sweet Little Dreamer
03. Sucker For Your Love
04. Make Up Your Mind
05. Backseat Baby
06. Way To Long
07. Through The Door
08. Same Old Story
09. Wasted Nights
10. Where I Belong!
11. See You Next Time

Az első single-dal, a 'Sweet Little Dreamer' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. A 'Sweet Little Dreamer' egy "tipikus '70-es / '80-as évekbeli power-ballad, ami magán viseli a '60-as évek hippie-stílusát, és némi művészi gitár-játék, valamint egy kis Black Sabbath-féle C-dúr szólamot!".

2019 januárjában továbbá bemutatták a 'Sucker For Your Love' című szám hivatalos videóját is - lentebb ez is megtekinthető.


JUNKYARD DRIVE - 'Home' címmel új dalt és videoklipet tettek közzé a dán hard rockerek
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.